Jump to content

Αγορά νέας κάρτας γραφικών

tragikos

Recommended Posts

@yanni, με έχει καλύψει πλήρως γιατί παίζω σε 1680x1050 και σπάνια θα βάλω κάτι στα Ultra.

Το επόμενο παιχνίδι που θέλω να τρέχω απροβλημάτιστα είναι το GTA V που έχει recommended GTX 660 / Radeon 7870.

Με τον επεξεργαστή που έχω τώρα, θα έχω κάποιου είδους bottleneck με μία 970;

Με προβληματίζει πάντως το ότι η nVIDIA μπορεί να αποφασίσει να βγάλει μία άλλη έκδοση της 970 που δεν θα έχει το θέμα με τη VRAM και να ξενερώσω που θα έχω πάρει κάτι καινούριο και θα είναι ήδη "παλιό". Επίσης οι επόμενες της AMD πότε περίπου βγαίνουν;

Bottleneck θα έχεις, αλλά προφανώς θα έχεις και μεγαλύτερες επιδόσεις με μια γρηγορότερη κάρτα. Τα κέρδη από μια δυνατότερη κάρτα δεν θα είναι τα μέγιστα με αυτόν τον επεξεργαστή, αλλά θα είναι σημαντικά. Απλά τίθεται το ερώτημα αν η διαφορά τιμής θα δικαιολογείται τότε. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι δικαιολογείται, λόγο της ανάλυσης που χρησιμοποιείς, όχι για κάποιον άλλο λόγο. Το DX12 ίσως να βοηθήσει μελλοντικά στο να μειωθεί αυτό το bottleneck μιας και θα αξιοποιεί καλύτερα τον επεξεργαστή. Η 270 είναι rebranded 7870 οπότε η 270 σε καλύπτει για το GTA V. Και δεδομένου ότι το recommended αμφιβάλλω να μην μιλάει για 1080p, πιθανόν σε υπερκαλύπτει.

Τώρα που έχουμε το DX12 μπροστά μας θα έλεγα να μην σπαταλήσεις πολλά λεφτά. Η AMD μπορεί να προωθεί το Mantle και να θεωρείται δεδομένο ότι οι GCN κάρτες της είναι DX12 compatible - άλλωστε έλεγε ότι ήταν σε επικοινωνία με την MS όταν αυτή άρχισε να φτιάχνει το DX12 - αλλά δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση. Η Nvidia αναγράφει DX12 στις καινούριες κάρτες της, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα υποστηρίζει στο Hardware το 100% των δυνατοτήτων του DX12. Και είδαμε με την 970 πόσο εύκολα λέει ψέματα. Μετά σε λίγο καιρό θα έχουμε τα πρώτα δείγματα των Freesync monitors, που μπορεί να μην σε απασχολούν τώρα, αλλά ίσως θα σε απασχολήσουν σε 1-2 χρόνια. Οι καινούριες Nvidia δεν υποστηρίζουν Adaptive Sync διότι έτσι γουστάρει η εν λόγω εταιρία που θέλει να πουλήσει G-Sync modules. Από την άλλη η 270 όντως rebrand της 7870 δεν το υποστηρίζει ή έχει πολύ περιορισμένη υποστήριξη(movies playback) αν θυμάμαι καλά. Η όλη ιστορία με την μνήμη στην 970 είναι το τέλειο kill switch για την Nvidia, ώστε να σκοτώσει τις επιδόσεις των 970 στο μέλλον και να σπρώξει κόσμο προς αναβάθμιση. Η 960 είναι εξαιρετική κάρτα με λάθος τιμή. Ακόμα και τα 200€ είναι αμφισβητήσιμα, πόσο μάλλον τα 235€+ που αναφέρεις στην αρχή.

Γνώμη μου, πάρε την φτηνότερη 270 ή 270Χ (οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ τους) και βολέψου για τον επόμενο χρόνο. Σε ένα χρόνο αν δεις ότι η 270 κάπου σε περιορίζει, πουλήστε την 5870, σπρώξε την 270 στον ξάδερφό σου και κάνε το ίδιο ερώτημα "Ποια κάρτα?" τότε. Θα έχουμε δει ποιες κάρτες είναι πραγματικά DirectX 12, αν το Adaptive Sync αξίζει και ποιος το υποστηρίζει, θα έχουμε κάρτες στα 14nm και 16nm, γενικά θα είναι η κατάλληλη περίοδος για αγορά ακριβής κάρτας.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1

Η 970 είναι πάνω από δύο φορές ταχύτερη από μια 7870 και εντελώς αθόρυβη με oc αν ανέχεσαι 75-80 C θερμοκρασία.

Θεωρείται κάρτα μεσαίας κατηγορίας για τα δεδομένα της νέας χρονιάς και θα είναι θαύμα αν κρατάς τα 60 καρέ με full ρυθμίσεις σε 1080p σε όλα τα νέα games. Ήδη από το Dying Light φαίνονται κάποιες αδυναμίες.  Για 1440 μην το σκέφτεσαι καν. Dual gpu μόνο.

1) Link (Πάρε μία γεύση χωρίς κάν Catalyst Omega)

2) Το Dying Light με Nvidia CrapWorks δεν είναι αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης! (Άσχετα το οτι το παιχνίδι χρειάζεται ΚΑΙ patches)

@tragikos,

Εάν θέλεις σου δίνω την δικιά μου να κάνεις την δουλειά σου απροβλημάτιστα! Κλοκάρει θαυμάσια έχει υπόλοιπο εγγύησης και στην ανάλυση την δική σου θα σπάει πλάκα! Να μπείς τώρα σε διαδικασία να αγοράσεις High End VGA για να παίζεις στα 1680Χ1050 το θεωρώ παντελώς άστοχο/άκυρο! Κοινός είναι τραγικά γελία μία τέτοια επιλογή/σκεπτικό! Λές και οι mid-range κάρτες δεν έχουν την απαραίτητη ισχύ για αυτές τις δουλειές και για όλα πλέον χρειάζεσαι 290Χ/970GTX... Έλεος με αυτά που διαβάζω!

Έγινε επεξεργασία από Dj_ALeX

Αρα πρεπει απο τωρα ο ξαδερφος να συμφωνησει οτι θα ξανααγορασει την δικη σου μεταχειρισμενη καρτα του χρονου. Το  θεωρω πολυ μανουρατζιδικο το ολο θεμα. Εγω προτεινω μεταβαση σε 1080p με μια 970 η 290Χ και αραγμα εκει. Και οοοοταν πρωτα ο Θεος ολες οι νεες τεχνολογιες εφαρμοσουν, δοκιμαστουν, εξελιχθουν, τελειοποιηθουν και γινουν οικονομικα προσιτες τοτε το ξαναβλεπεις το θεμα.

Για το διλλημα με την 970 τωρα, το καταλαβαινω το οτι θα ξενερωσεις αμα βγει κανα rev 2 και φτιαχτει το θεμα με τις μνημες και εσυ εχεις το "ελαττωματικο" κομματι και ειμαι μαζι σου, συμφωνω. Με την 270Χ ομως δε θα ξενερωσεις που με το που τη βγαλεις απο το κουτι της εισαι ηδη ανεπαρκης; βλεπε τα recommended specs του BF Hardline. Δεν θα ξενερωσεις που δεν θα εχεις καν τη δυνατοτητα να πεις οτι θα βαλεις ενα καινουριο παιχνιδι και να το μαξαρεις, ετσι για το γαμωτο, ετσι γιατι αγορασες καινουριο καρτονι;

Για το 970 vs 290X δεν θα προσπαθησω να σε σπρωξω προς καμια μερια. Αλλα θα χαρω αν δε συμβιβαστεις με τιποτα λιγοτερο.

@giorgos2187, στον ξάδερφο μου θα χαρίσω την κάρτα δεν θα την πουλήσω.

Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι στα σχέδια μου είναι να πάρω και οθόνη (τουλάχιστον) 1080p σε 3-4 μήνες οπότε αν η 270Χ δε με καλύπτει σε αυτή την ανάλυση είναι εκτός συζήτησης.

Η λογική του yanni μου αρέσει, αλλά με χαλάει το να πάρω συμβιβαστικά κάτι... Γιατί να μην είναι η 970 η "τέλεια" κάρτα να τελειώνουμε;

:p

@Dj_ALeX, εννοείς ότι θέλεις να αλλάξεις την κάρτα σου οπότε την πουλάς; Αν είναι να την αλλάξεις δηλαδή εσύ σε ποια θα πας;

@giorgos2187, στον ξάδερφο μου θα χαρίσω την κάρτα δεν θα την πουλήσω.

Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι στα σχέδια μου είναι να πάρω και οθόνη (τουλάχιστον) 1080p σε 3-4 μήνες οπότε αν η 270Χ δε με καλύπτει σε αυτή την ανάλυση είναι εκτός συζήτησης.

Η λογική του yanni μου αρέσει, αλλά με χαλάει το να πάρω συμβιβαστικά κάτι... Γιατί να μην είναι η 970 η "τέλεια" κάρτα να τελειώνουμε;

:p

@Dj_ALeX, εννοείς ότι θέλεις να αλλάξεις την κάρτα σου οπότε την πουλάς; Αν είναι να την αλλάξεις δηλαδή εσύ σε ποια θα πας;

Εγώ παίζω σε 1200p AAA τίτλους και συ μου λές ΔΕΝ θα σε καλύψει στα 1080p??

Οι παραχωρήσεις που κάνω είναι μονάχα σε κάποια πολύ βαριά games και εκεί απλά χαμηλώνω το ΑΑ ή παίζω με άλλα φίλτρα και όχι με MSAA.

Επίσης σε game που παίζω τώρα τελευταία (Shadow of Mordor) το παίζω όλα full απλά με High textures και οχι με Ultra με 60 καρεδάκια 1200p ακατέβατα και αυτό λόγω 2GB buffer!

Εγώ αυτήν την στιγμή είμαι μια χαρά με την 270Χ απλά επειδή ετοιμάζομαι για Ultra Wide monitor αναγκαστικά θα πρέπει να την δώσω και να πάω σε κάτι δυνατότερο και με περισσότερη Vram.

Σε 1080p δεν υπάρχει κάτι που να μην παίζει η 270x.

Σε 1440p και δυνατότερη της 270x να πάρεις θα σε κρατάει πίσω ο phenom II 965.

Πέστα γιατί θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο με αυτά που διαβάζω καμία ώρα!!!

Σε 1080p οι διαφορές θα είναι μικρές...και σκέψου και το ενδεχόμενο για crossfire με 2η 270x μεταχειρισμένη του χρόνου που θα παίζει κάτω από 100ευρώ.

Εγώ σχεδόν πλησιάσα στο να κάνω το βήμα για 2ή 270Χ γιατί μετά απο αρκετή έρευνα που έκανα διαπίστωσα οτι πυροβολάνε τρελά τα καρτόνια παρέα αλλά το ακύρωσα διότι θα αλλάξω monitor και εκεί όντως θα χρειαστώ περισσότερη VRAM. Για όποιον όμως παραμείνει σταθερός στα 1080p και επειδή οι τιμές είναι χαμηλές θα του το πρότεινα να το κάνει! Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παίζει σωστά το CF με το εκάστοτε παιχνίδι έτσι!

Εγώ παίζω σε 1200p AAA τίτλους και συ μου λές ΔΕΝ θα σε καλύψει στα 1080p??

Οι παραχωρήσεις που κάνω είναι μονάχα σε κάποια πολύ βαριά games και εκεί απλά χαμηλώνω το ΑΑ ή παίζω με άλλα φίλτρα και όχι με MSAA.

Επίσης σε game που παίζω τώρα τελευταία (Shadow of Mordor) το παίζω όλα full απλά με High textures και οχι με Ultra με 60 καρεδάκια 1200p ακατέβατα και αυτό λόγω 2GB buffer!

Εγώ αυτήν την στιγμή είμαι μια χαρά με την 270Χ απλά επειδή ετοιμάζομαι για Ultra Wide monitor αναγκαστικά θα πρέπει να την δώσω και να πάω σε κάτι δυνατότερο και με περισσότερη Vram.

Αυτό που περιγράφεις είναι η 290, όχι η 270Χ.

• Like 6

Το ολα φουλ στα 1200p εκτος απο λιγες εξαιρεσεις ας κανω οτι το καταπινω. Κατα τ αλλα τι διαφορετικο λεω; Οτι θα παρει μια καρτα που απο την πρωτη κιολας μερα που θα την παρει θα βρει μπροστα του παιχνιδια που θα πρεπει να κανει συμβιβασμους. Και σε 6 μηνες αυτα τα παιχνιδια θα γινονται ολο και περισσοτερα. Επισης αν κατσει και διαβασει καποιος το θεμα, θα καταλαβει οτι σημερα ειναι προτιμοτερο να παρει μια 270Χ απ οτι μια 970-290Χ. Οποτε το "ελεος" ας το πει κανενας αλλος. 

1ο σεναριο: Αγοραζεις μια 270Χ τωρα στα 180 ευρω (απο σκρουτζ) και σε κανα χρονο τη χαριζεις στον ξαδερφο και παιρνεις μια τοτε καινουρια δυνατη με ενα 400αρι περιπου χοντρικα. 580 ευρω σε ενα χρονο για καρτες χωρις να βαλουμε οθονη.

2ο σεναριο(το οποιο υποστηριζω: Δινεις τωρα 360 (R9 290X, σκρουτζ) η 390 (Asus Strix 970) συν την αγορα οθονης και εχεις τη δυνατοτητα να αραξεις σαν αρχοντας στα 1080p για μια διετια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!! 

Για να μην πω οτι με τα 580(μονο για καρτες)  του πρωτου σεναριου μπορεις να φτιαξεις SLI 970 η Crossfire 290X αν βαλουμε στη συζητηση και τα μεταχειρισμενα, και μπορεις να παιξεις και 1440p με μικρο-υποχωρησεις. 

Υπενθυμιζω:

Για το 970 vs 290X δεν θα προσπαθησω να σε σπρωξω προς καμια μερια. Αλλα θα χαρω αν δε συμβιβαστεις με τιποτα λιγοτερο.

Νομιζω πως οτιδηποτε λιγοτερο απο 290/290Χ μεταχειρισμενη (στοιχειωδης οικονομικη λυση) ή 970 καινουρια (για να καλυψει την αναγκη για καινουρια καρτα που θελει ο τραγικος), δεν αξιζει. Κ το λεω αυτο καθως ο συναδελφος δε παιρνει καρτα καθε τριμηνο, εξαμηνο ή χρονο. Δεν αγοραζει μεταχειρισμενες, δε πουλαει μεταχειρισμενες. Κ αν το κανει το κανει ΤΡΑΓΙΚΑ σπανια.

Ας παρει μια καλη οπως εκανε τοτε με την 5870 κ θα την κρατησει καιρο, εφοσον σκοπευει να αλλαξει κ υπολογιστη μετα στην επομενη 2ετια-3ετια.

Το χειροτερο για μενα ειναι να παρει μια 270Χ κ αλλες συναφεις καρτες. Ασχετα με το αν αποδιδει ΣΗΜΕΡΑ (κ αυτο το αμφισβητω κ συμφωνω με τον Trexx απο πανω), δε θα αποδιδει αυριο. Ακομα κ η 280Χ/7970Ghz θα ειναι λιγη στα αμεσως επομενα παιχνιδια που ερχονται.

ΥΓ. στη χειροτερη προτεινω 280Χ μεταχειρισμενη στα χρηματα μιας 270Χ.

Έγινε επεξεργασία από GFFermari
  • Like 3

Επισης αν κατσει και διαβασει καποιος το θεμα, θα καταλαβει οτι σημερα ειναι προτιμοτερο να παρει μια 270Χ απ οτι μια 970-290Χ. Οποτε το "ελεος" ας το πει κανενας αλλος.

Για αναλύσεις 1680Χ1050 έως και 1080p ναι είναι πολύ ποιό σοφό να κάνεις την δουλειά σου με μία κάρτα των 150€ παρά να σκάσεις 350+ απλά για να υποθέτεις μελλοντικά το τι θα γίνει. Αυτό είναι γελίο φίλε μου! Στην ουσία ακυρώνεις παντελώς την ύπαρξη των mid-range καρτών. Σε λίγο θα μας πείς οτι και για να είμαι σίγουρος για το μέλλον θα πρέπει να έχω 970GTX για να παίζω τα τότε παιχνίδια σε ανάλυση subHD!!! Τώρα εάν το παληκάρι αλλάζει κάρτες κάθε 3+ χρόνια τότε ΝΑΙ ας πάρει μία High End σήμερα να μην έχει το "άγχος" του μέλλοντος! Λές και εάν πάρει σήμερα οποιαδήποτε κάρτα θα την κρατήσει τόσο... έχουν αλλάξει οι εποχές σε σχέση πχ. με πρίν 10 χρόνια! Και γώ θα γούσταρα να πάρω σήμερα μία κάρτα και να ξέρω στα σίγουρα πόσο θα την κρατήσω αλλά κάτι τέτοιο μόνο στην φαντασία γίνεται πλέον.. εκτός εάν είσαι light gamer και αλλάζεις κάρτες μονάχα όταν αυτές δεν μπορούν να ξεκινήσουν ΚΑΝ το παιχνίδι ή παίζεις σε αναλύσεις τύπου 1680Χ1050... Αυτά είναι αστεία πράγματα. Να πάρω δλδ 290Χ/970GTX για να παίζω στα επόμενα 3 και βάλε χρόνια τα τότε παιχνίδια σε subHD επειδή η 270Χ δεν θα μπορεί... ντάξει το σταματάω εδώ.. δεν έχω σκοπό να καραφλοθώ σήμερα!

1ον) Μια σημερινη high end καρτα , ναι σε βγαζει 3 χρονια. Ποσο περιπου εχουν στην αγορα και οι 780? Χοντρικα 2 χρονια. Παραπονιεται κανεις οτι δεν μπορει να παιξει; Η μηπως μετρανε μερες αναποδα για αποσυρση; Απλως οσο περνανε τα χρονια κανεις καποιες περικοπες σε απαιτησεις.

2ον) Σιγουρα θα παει σε 1080p ισως και παραπανω. Οποτε για το "ισως και παραπανω" η 270Χ κρινεται αδυναμη.

3ον) Δεν ακυρωνω καμια καρτα, καμιας κατηγοριας. Απλα απο τη στιγμη που εχει τη δυνατοτητα και ειναι προθυμος να διαθεσει το ποσο για να παρει μια high-end καρτα τοτε ναι θα το υποστηριξω περισσοτερο απο το να παρει μια mid-range ωστε καποια στιγμη να τις κανει SLI-CF ωστε ΑΝ παιζουν σωστα να τις ευχαριστηθει. 

Επισης, για τι λες "σιγα μην την κρατησει τοσο οποια καρτα και να παρει";

Θέλω όμως μια κάρτα που θα μπορούσε να μου κρατήσει για τουλάχιστον τα χρόνια της εγγύησης της (3 περίπου) πριν "αναγκαστώ" να την αλλάξω.

Πριν παρασυρθουμε απο τον ενθουσιασμο να προωθησουμε αυτο που θεωρουμε εμεις σαν καλυτερο, και πριν χαρακτηρισουμε γελοιο τον αλλον, ας κατανοουμε πανω σε τι βαση ακριβως μιλαμε ειδικα αν αυτο ειναι ξεκαθαρα γραμμενο σε απλα ελληνικα.

• Like 1

@Dj_ALeX, λίγο ψυχραιμία παρακαλώ. Δεν είναι ανάγκη να ανεβάζουμε τους τόνους, συζήτηση κάνουμε :)

Νομίζω ότι ο @GFFermari έχει πιάσει την ψυχολογία μου. Δεν είμαι τύπος που θα αλλάξω hardware κάθε χρόνο, τουλάχιστον με την οικονομική κατάσταση που έχω τώρα. Να κάνω μια ανακεφαλαίωση της κατάστασης λοιπόν:

1. Έως τώρα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με την 5870, στα 1680x1050
  2. Δεν κάνω αναβάθμιση κάθε χρόνο
  3. Έχω ήδη προπαραγγείλει GTA V και Witcher III. Αν καποιος μου έλεγε ότι το GTA V είναι optimized για την 290Χ θα την αγόραζα χθες. Δυστυχώς όμως μέχρι τον Μάρτη δεν θα μάθουμε σε τι συστήματα παίζει καλά
  4. Σκοπεύω να πάρω μία 1080p οθόνη σε 3-4 μήνες (ίσως και περισσότερο). Την 1440p οθόνη τη βλέπω πιο δύσκολα
  5. Δεν τρελαίνομαι να παίζω τα πάντα στο max, αλλά θα χαρώ αν μπορώ να το κάνω
  6. Όταν κάνω μεγάλες αγορές, ΔΕΝ θέλω να παίρνω μεταχειρισμένα ή αν το κάνω θέλω να έχουν εγγύηση
  7. Προτιμώ να χαρίσω σε γνωστό μου το παλιό hardware μου παρά να μπω στη διαδικασία να το πουλήσω
  8. Δεν έχω κάνει ποτέ μου Crossfire/SLI και δε με βλέπω να το κάνω στο προσεχές μέλλον

Αυτό που με κρατάει από το να πάω να πάρω μία 970 είναι να μου βγάλει σε 1 μήνα η nVIDIA μία 970X που δεν θα έχει "θέματα" με τη μνήμη. Το ερώτημα είναι, πρακτικά, πόσο επηρρεάζει το να έχεις 3,5+0,5GB VRAM αντί για 4GB VRAM; Μήπως σε 1080p δεν παίζει να συναντήσεις θέμα λόγω αυτού και κάτι τέτοιο θα ήταν πιο εμφανές σε μεγαλύτερες αναλύσεις;

@tragikos,

Αν αυτό έχεις να μου πείς μονάχα τότε έχασα το χρόνο μου.

Οι επιλογές δικιές σου είναι. Καλές αγορές.

Φιλικά, και οι τόνοι μόνο ανεβασμένει δεν είναι. Θα σε παρακαλέσω θερμά να προσπαθήσεις να μπείς στην ψυχολογία της κουβέντας παρά να κατηγορείς εμένα για την "διατάραξη" της "ησυχίας"!

Εγώ αποσύρομαι απο το παρόν thread.

@Dj_ALeX, λυπάμαι που θεωρείς ότι έχασες τον χρόνο σου, εγώ όπως και να έχει σε ευχαριστώ που τον διέθεσες. Για την ιστορία δεν σε κατηγόρησα για κάτι, απλά ζήτησα να μην ανεβάζουμε τους τόνους (βλέπε εκφράσεις όπως "θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο", "αυτό είναι γελοίο", "δεν έχω σκοπό να καραφλοθώ"). Καλή σου συνέχεια.

Στο θέμα μας λοιπόν μέχρι τέλος Φλεβάρη θα ήθελα να έχω καταλήξει κάπου αφού θέλω να το τρενάρω όσο γίνεται μπας και αλλάξει κάτι...

@tragikos,

Θα σε παρακαλέσω θερμά να προσπαθήσεις να μπείς στην ψυχολογία της κουβέντας παρά να κατηγορείς εμένα για την "διατάραξη" της "ησυχίας"!

Εγώ αποσύρομαι απο το παρόν thread.

Kάτσε γιατί ξεπέρασες τον εαυτό σου με αυτό: Εγκαλείς τον topic starter ότι δεν μπορεί να μπει στην ψυχολογία της κουβέντας για το θέμα που ο ίδιος άνοιξε;

@tragikos,

Χαβαλέ κάνουν όλοι. Εγώ χαριτολογώντας είπα οτι είπα! Μην βλέπεις κοντόφθαλμα.

@Trexx,

Σταμάτα να κάνεις τον δικηγόρο του καθένα! Έχουν οι άνθρωποι στόμα να μιλήσουν δεν σε χρειάζονται.

Δεν μπορεί να καταλάβει το ύφος που γράφω προφανώς ο tragikos. Εσύ τι πετάγεσαι???

Αυτη τη στιγμη που σου γραφω, ειμαι στον καναπε και παιζω shadow of mordor σε ultra settings στην 42αρα μου με dsr 100% 2715x1527 και παει κρεμα!! Οποιονδηποτε τιτλο υπαρχει αυτη την στιγμη τον μαξαρεις και τον ευχαριστιεσαι σαν αρχοντας στα 1080p!!

Οσο για την παρατηρηση για τα μεταχειρισμενα.. ολες οι 970 εχουν εγγυηση μιας και ειναι ολοφρεσκιες!