Jayk1993 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2015 Καλημέρα παιδιά έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με το φαξ ενώ έχω συνδέσει κανονικά τον πολυμηχάνημα μου στο δίκτυοεκτυπώνω κανονικά δηλαδή κουμπώνω πάνω στο μηχάνημα το καλώδιακι τηλεφώνου για να ενεργοποιήσω το φαξ \έχω πάρει κανονικά νούμερα MSN απο τον ΟΤΕ μου το έχουν ενεργοποιήσει έχω συνδέσει τα 2 δίκτυα του εκτυπωτή και του φαξ στο ΡΑΚ δηλαδή στο δίκτυο αλλά δεν μπορώ να λάβω ΦΑΞ αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με μια απάντηση θα το εκτιμούσα πολύ ευχαριστώ πολύ καλή σας μέρα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Ιανουάριος 29, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 Αν υπάρχει adsl στον χώρο θα πρέπει να συνδεθεί μέσω φίλτρου στην τηλεφωνική πρίζα όπως ακριβώς και οι τηλεφωνικές συσκευές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Ιανουάριος 29, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 Σκεφτηκα να μεταφέρω μια συσκευή τηλεφωνική διπλα και να συνδέσω απο το τηλέφωνο το φαξ με το καλώδιο απλά δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Ιανουάριος 29, 2015 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 έχω συνδέσει τα 2 δίκτυα του εκτυπωτή και του φαξ στο ΡΑΚ δηλαδή στο δίκτυο Θεωρητικά έχει μία σύνδεση δικτύου και 2 τηλεφωνικές. Η μία τηλεφωνική είναι για την είσοδο της τηλεφωνικής γραμμής και η δεύτερη είναι η έξοδος όπου συνδέεται τηλεφωνική συσκευή. Μήπως έχεις συνδέσει κάτι λάθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Ιανουάριος 29, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 ενεργοποίησα ενα switch στο ρακ και εβαλα το καλώδιο στο πολυμηχανημα για το φαξ αλλά στο ρακ το λαμπακι που ανήκει στο καλώδιο του φαξ που έχω συνδεσει δεν ανάβει σε αντίθεση με όλα τα άλλα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Ιανουάριος 29, 2015 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 Η τηλεφωνική γραμμή είναι πατσαρισμένη σωστά στο rack? Αν συνδέσεις τηλέφωνο στην πρίζα του φαξ και δεν ακούς τίποτα μάλλον δεν έχει πατσαριστεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Ιανουάριος 29, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 Είναι πατσαρισμενο κανονικά το τηλέφωνο δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό και οι ενδείξεις που έχω απο το λαμπάκι του τροφοδοτείτε κανονικά !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Ιανουάριος 29, 2015 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 Αν βάλεις τηλέφωνο στην θέση του φαξ έχει σήμα στο ακουστικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Ιανουάριος 29, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 Ναι κανονικά !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Ιανουάριος 29, 2015 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 Αν το συνδέσεις στο φαξ και κάνεις dial έναν αριθμό, κάνει θόρυβο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Ιανουάριος 29, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 Ναι κάνει κανονικά κομπλέ απλά δν μπορώ να στείλω φαξ μήπως πρέπει να το πατσάρω στο ρακ μέσα στο netmod; Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Ιανουάριος 29, 2015 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2015 Το φαξ δεν θα παίξει αν συνδέσεις το καλώδιο του τηλ στο switch. Αυτό ειναι για δίκτυο και όχι για φαξ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Ιανουάριος 30, 2015 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2015 ΜΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΞ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 30, 2015 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2015 ωραία έχεις voip τηλέφωνα σωστά?για να παίξει το φαξκουρτίνα 1. ένας voip adapter http://www.cisco.com/c/en/us/products/unified-communications/pap2t-internet-phone-adapter-2-voip-ports/index.htmlκουρτίνα 2. πατσάρεις τη συγκεκριμένη πρίζα για rj45 Και στο patch panel σου πατσάρεις μια γραμμή από το νετμοντ Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Ιανουάριος 30, 2015 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2015 Τι έννοιες δικτυακό fax?Ποιο μηχάνημα έχεις ακριβως. Πρέπει να έχει fxo επίσης σύνδεση.Για να είναι μονο δικτυακό δεν γίνεται. Εκτός αν εχεις εξωτερική υπηρεσία που σου δρομολογεί τα fax πχ σε email. Αλλά σω δικτυου fax συσκευή κλήση σε fax συσκευή δεν παιζει. Κάτι έχεις καταλάβει λάθος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Ιανουάριος 30, 2015 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2015 Λυπάμαι εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω διότι δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο συνδεσμολογίας. Που καταλήγουν οι γραμμές? Υπάρχουν φίλτρα? Φτάνουν στις πρίζες? Πως έχει στηθεί το δίκτυο? Μιλάμε για εταιρικό χώρο ή κάτι μικρότερο? Προφανώς κάτι γίνεται λάθος στην σύνδεση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Ιανουάριος 30, 2015 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2015 (edited) Φοβάμαι οτι είπαν στον φίλο μας δικτυακό φαξ και θεωρεί οτι μπορεί να στέλνει φαξ χωρίς τηλεφωνική γραμμη Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 30, 2015 από swatoner 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Φεβρουάριος 2, 2015 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2015 Με τηλεφωνικη γραμμη ειναι το φαξ και μιλαω για εταιρία φυσικά έχω πάρει κανονικά νούμερο φάξ ! απο τον 0τε Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Φεβρουάριος 2, 2015 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2015 Ναι αλλά το φαξ πρέπει να συνδεθεί και την τηλεφωνική γραμμή αλλά και με το δίκτυο. Υποθέτω έχεις δικτυακό πολυμηχάνημα. Άρα πρέπει να συνδέσεις την κάρτα δικτύου του πολυμηχανήματος-φαξ με καλώδιο δικτύου (UTP και βύσμα RJ45) στο patch panel πάνω στο switch και την θέση του τηλεφώνου απο το πολυμηχάνημα με τον αριθμό τηλεφώνου με καλώδιου τηλεφώνου (βύσμα RJ11).Διαχειρίζεσαι το μηχάνημα μέσω δικτύου αλλά φαξ στέλνω γραμμής τηλεφώνου. Αν συνδέσεις το βύσμα της τηλεφωνικής γραμμής του πολυμηχανήματος με το switch στο patch panel είναι απολύτως φυσιολογικό να μην ανάψει το λαμπάκι της θύρας στο switch. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayk1993 Φεβρουάριος 2, 2015 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2015 έχω συνδεσει κανονικα τον δικτυακό εκτυπωτη με το ρακ είναι κομπλέ δηλαδή εχω βάλει το RJ11 στο μηχάνημα απο πίσω τώρα πρέπει να καταλήγει στο τηλέφωνο η στο ρακ το RJ11? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts