Jump to content

Printer Server

SkySurfer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχει αγοράσει κανείς κάποιον δικτυακό printer server;

Στην αγορά βρήκα λύσεις που ξεκινούν απο τα 45€-50€ έτσι ώστε να μοιράσω τον εκτυπωτή στο τοπικό μου δίκτυο.

Απο επιδόσεις τι λένε; Προσθέτουν κάποια καθυστέρηση στη διαδικασία εκτύπωσης;

Οχι ειναι πολυ γρηγοροι..απλα στις ρυθμισεις των win να βαλεις να κανει spool για να εκτυπωνει ποιο γρηγορα..

Μια χαρά λύση είναι. Το μόνο προβληματάκι που έχω συναντήσει εγώ είναι ότι σε περιπτώσεις που υπάρχει αρκετός όγκος εκτυπώσεων έχουν την τάση να ψιλομπουκώνουν μια στο τόσο. Ενώ φαίνεται ότι λειτουργούν κανονικά και παίζει το web interface και όλα απλά δεν τυπώνουν. Μην μπερδευτείς και αρχίσεις και τα ξανασετάρεις. Απλά κάνε ένα reset βγάζοντάς το για μερικά δευτερόλεπτα από το ρεύμα. Μου έχει συμβεί με αρκετά μοντέλα άρα μάλλον είναι γενικότερο προβληματάκι και όχι θέμα drivers ή κάτι τυχαίο...

πού βρήκες με τόσα λεφτά και για πόσους εκτυπωτές ? θέλω και εγώ έναν printserver να βάλω 2 που έχω αλλά έβρισκα με τριψήφιο νούμερο τιμής

το ένα είναι πολυμηχάνημα όμως το σκάνερ θα λειτουργεί μέσω δικτύου ?

δεν είναι το δικό μου μέσα στην λίστα :(

vdeseris έτσι είναι τώρα αλλά σκοπός είναι να μην είναι τα pc φορτομένα με ένα κάρο drivers και έχουν πόλους τα άτιμα

Ψάξε στο site του κατασκευαστή για μεγαλύτερη εγκυρότητα στο αν το υποστηρίζει. Αν όντως σε ενδιαφέρει και ψάχνεις print server για το πολυμηχάνημά σου στείλε μου pm με το μοντέλο σου και ίσως μπορέσω να βρω κάτι. ;)

αλλά σκοπός είναι να μην είναι τα pc φορτομένα με ένα κάρο drivers και έχουν πόλους τα άτιμα

Αυτο ειναι ασχετο...τον driver παλι τον φωρτωνεις στο καθε pc...απλα δεν δεσμευεις ενα Pc να ειναι συνεχεια ανοιχτο για να μοιραζει τον εκτυπωτη....

Αυτο ειναι ασχετο...τον driver παλι τον φωρτωνεις στο καθε pc...απλα δεν δεσμευεις ενα Pc να ειναι συνεχεια ανοιχτο για να μοιραζει τον εκτυπωτη....

+1

Άσε που σε ορισμένους print server πρέπει να φορτώσεις και το πρόγραμμα του print server και δεν αρκεί να κάνεις add τη θύρα... Αυτό που κερδίζεις είναι αυτό που είπε ο orion και επίσης υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που βολεύει για λόγους ευχρηστίας να μην υπάρχει κάποιο pc κοντά στους εκτυπωτές...

Ο εκτυπωτής στην ουσία θέλω να μοιραστεί ανάμεσα σε 2 υπολογιστές.

Ο ένας έχει Vista x64 και ο άλλος XP. Πριν βάλω Vista στον δικό απλά άνοιγα PC μου για να εκτυπώνει ο άλλος. Με τα Vista x64 όμως παίζει πρόβλημα με τους drivers και το sharing.

Επομένως για ευκολία και για να γλιτώσω τη δέσμευση του PC μου είπα να βάλω Print Server.

ok αυτό δεν το ήξερα :) τότε δεν αξίζει καθώς έχω ένα PC 24/7 ανοιχτό τα τα βάλω πάνω του να τελειώνω :)

Ο εκτυπωτής στην ουσία θέλω να μοιραστεί ανάμεσα σε 2 υπολογιστές.

Ο ένας έχει Vista x64 και ο άλλος XP. Πριν βάλω Vista στον δικό απλά άνοιγα PC μου για να εκτυπώνει ο άλλος. Με τα Vista x64 όμως παίζει πρόβλημα με τους drivers και το sharing.

Επομένως για ευκολία και για να γλιτώσω τη δέσμευση του PC μου είπα να βάλω Print Server.

Σε εκτυπωτές μέσω δικτύου (είτε είναι shared από άλλο pc είτε με print server) οι drivers είναι εγκατεστημένοι σε κάθε pc. Οπότε είτε είχες xp είτε vista αν πέρναγες σε κάθε περίπτωση τους αντίστοιχους drivers στο κάθε pc θα έπαιζαν κανονικά ανεξαρτήτως το λειτουργικό που έχεις στο pc που μοιράζει τον εκτυπωτή. Άρα πιθανώς το πρόβλημα που έχεις να εξακολουθήσει να υπάρχει...

Για να το δοκιμάσεις και να είσαι σίγουρος ότι θα παίζουν σωστά εγκατέστησε τοπικά στα vista τον εκτυπωτή. Αν παίζει κανονικά, σύνδεσε τον εκτυπωτή στο άλλο pc χωρίς να τον απεγκαταστήσεις από τα vista και μοίρασέ τον. Πήγαινε πρόσθεσε στο server options του printers and faxes την δικτυακή θύρα του εκτυπωτή και μετά από τις ιδιότητες του ήδη εγκατεστημένου εκτυπωτή άλλαξε την θύρα από USB στην δικτυακή που μόλις πρόσθεσες. Υπάρχει και πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος αλλά έτσι εξαλείφεις την περίπτωση να πάρει λάθος drivers.

Σου ξαναλέω πάντως ότι αν έχεις πρόβλημα στο να δουλέψουν σωστά το πιο πιθανό είναι ότι το πρόβλημα θα υπάρχει και με τον print server καθώς η αρχή λειτουργίας και στις δύο περιπτώσεις είναι σχεδόν η ίδια...

Οχι..απλα οταν κανεις share τον εκτυπωτη πρεπει να κανεις share και τους drivers για ολα τα λειτουργικα που θες να υποστηριζεις...πχ στο svista βαζεις να μοιραζει και τους xp drivers

Στα vista μπορείς να αγνοήσεις τους drivers των xp και να βάλεις ειδικούς.

Ο print server είναι καλός μόνο αν ο εκτυπωτής δεν μπορεί να είναι σε ένα μηχανημα που είναι μόνιμα ανοιχτό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.