Nos-Dio Δεκέμβριος 15, 2004 #61 Δεκέμβριος 15, 2004 Βασικα ειναι μπερδεμενη κατασταση...Δεν λεει κανεις οτι οι Αλαβνοι που κανουν παρανομιες τις κανουν επειδη ειναι Αλβανοι απλα οι Αλβανοι ειναι πιο επιρρεπεις στις παρανομιες οχι επειδη ειναι Αλβανοι αλλα επειδη ειναι λιγο "σαπιοι".Ετσι λοιπον καταληγουμε να λεμε οτι δεν συμπαθουμε τους Αλβανους επειδη ακριβως συμπεριφερονται ετσι!Οσο πιο πολλα ειναι τα κρουσματα τοσο ταυτιζονται ομως με την απρεπη και ανιερη φυση τους και αυτο για μερικους ειναι ρατσισμος..Προβλημα τους!
ea6gka Δεκέμβριος 15, 2004 #62 Δεκέμβριος 15, 2004 Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 16:52] Mαλλον δεν στην ειπαν καλα την ιστορια...Δε τους εφερνε κανενας οπως λες,ερχοταν μονοι τους.Δουλεια υπηρχε,τα λεφτα τα θεωρουσαν καλα,αρα λεγαν κ σε οποιον ηξεραν πισω στην αλβανια να ερθει να δουλεψει.Το κακο ειναι οτι πλεον εχουν ερθει τοσοι πολλοι,που δεν ξερουμε τι να τους κανουμε..Ηρθαν ΜΑΖΙΚΑ κ στην αρχη εμεναν στα χωραφια(μεσα στα "σπιτακια")τους πηγενες φαει κ 1-2χιλιαρικα κ σου φιλουσαν τα ποδια.Μετα βεβαια μαγκεψαν κ ζητησαν παραπανω λεφτα,κ καλα εκαναν.Τωρα ομως πλεον ο αλβανος ο παρανομος ο "εξαθλιωμενος" δεν ερχετε να δουλεψει για λιγοτερα απο αυτα που θα εδινες σε ελληνα...Κ στο φιναλε αν δεν τους αρεσει εδω,ας τα μασουν κ να παν απο κει που ρθαν...Σε λιγα θα μας πεις οτι τους κραταμε με το ζορι...Δεν το ν πεταξε κανεις εξω,κ δε ζητησε κανει 2ε παραπανω...Αυτο που εγινε ηταν να κορεστει η αγορα εργατικου δυναμικου κ να στραφουν σε αλλα "επαγγελματα"..... δεν μου τα ειπανε , τα εχω δει, εχω την τιμη να καταγεται ο πατερας μου και ενα εχω περασει μεγαλο μερος της ζωης μου σε αγροτοχωρι.
Chris2004 Δεκέμβριος 15, 2004 #63 Δεκέμβριος 15, 2004 Αρχική απάντηση από Chosen Γιατι δεν ειναι τα συνορα μιας χωρας που καθοριζουν την προσωπικοτητα του ατομου. Δε μπορει να βλεπεις μια βδομαδα στα δελτια ειδησεων δολοφονιες και ληστειες και απ'ολα αυτα να "σου μενουν" μονο αυτα που διεπραξαν αλλοδαποι.Δηλαδη οι Ελληνες εγκληματιες ειναι λιγοτεροι, καλυτεροι ή δικαιουνται να βιαζουν και να σκοτωνουν; Πως το αντιλαμβανεσαι;Καποτε πρεπει να καταλαβουμε οτι το γεγονος οτι αφησαμε μια γειτονικη χωρα να αποτελει ενα γεματο 10% του πληθυσμου μας φερει καποιες ευθυνες. Αν δεν ειμαστε ετοιμοι για κατι τετοιο, μπορουμε παντα να ξυρισουμε τα κεφαλια μας και να καιμε σπιτια σαν Ναζομουτρα, μεχρι να φυγουν ολοι ή να μας κραξει ολος ο πλανητης.Αν εμενα σε ενα χωριο που ληστευουν σπιτι καθε βραδυ, σαφως και θα κοιμομουν με την καραμπινα στο πλευρο μου, αλλα δεν θα κατεφευγα σε διαχωρισμους: θα την ετρωγε ειτε ηταν αλλοδαπος, ειτε Ελληνας.Αν στις ειδησεις βλεπεις βιασμους και φονους μονο απο Αλβανους, τοτε θα πρεπει να βγαλεις τις παρωπιδες. Εκτος κι αν μιλας αποκλειστικα για περιπτωσεις ομηριας σε λεωφορειο, οπου θα σου πω οτι δεν καιγομαι, καθως βασει των τελευταιων 5 χρονων, αν μπεις σε λεωφορειο του ΚΤΕΛ, εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να αποκεφαλιστεις απο Ελληνα οδηγο νταλικας, απ'οτι να πεσεις θυμα ομηριας Αλβανου... Όμως οι οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις καθώς επίσης οι θρησκευτικές και πολιτικές επιρροές ενός κράτους επηρεάζουν κατα πολύ τη προσωπικότητα ατόμων που ζούνε σε μία χώρα, κατα συνέπεια όλοι οι Αλβανοί έχουν κοινά σημεία απο τα οποία έχει επηρεαστεί η προσωπικότητά τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι λανθασμένο να γενικεύεις μια άποψη για μία ομάδα ατόμων και συγκεκριμένα για τους Αλβανούς.Με λίγα λόγια αφού η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είχε μάθει να ζεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση και όταν ήρθε στην Ελλάδα δεν βρήκε και τόσο καλύτερη τύχη κατέφυγε σε κοινωνικά αποκλίνουσα συμπεριφορά (έγκλημα) είτε για να επιβιώσει είτε για άλλους λόγους.Οι πακιστανοί, οι κούρδοι, οι κινέζοι, οι μαύροι γιατί δεν έχουν δημιουργήσει ΠΟΤΕ πρόβλημα. Να σου απαντήσω, γιατί είναι μαθημένοι απο τις κοινωνικές καταστάσεις στη χώρα τους να εργάζονται για να ζήσουν και όχι να κλέβουν ή να σκοτώνουν όπως οι Αλβανοί.Τέλος για ποιό λόγο είναι κακό πράγμα ο ρατσισμός; Όταν δεν συμπαθείς έναν λαό σημαίνει ότι δεν συμπαθείς τα κοινά στοιχεία που τους συνδέουν. Τους τούρκους π.χ δεν τους πάμε επειδή μας είχαν 400 χρόνια υπο τη κυριαρχία τους και είναι Μουσουλμάνοι. Καθώς επίσης και επειδή οι περισσότεροι έχουν εδαφικές βλέψεις εναντίον της χώρας μας...που είναι το κακό.Γιατί είναι κακό να μή γουστάρουμε τους Αμερικάνους; Επειδή η πλειοψηφία τους εξέλεξε πάλι για Πρόεδρο τον νο1 Δολοφόνο της Ιστορίας;Όσο για αυτό που είπες για τους Έλληνες αναφέρομαι ακριβώς σε καταστάσεις ομηρίας. Δεύτερον άν ακούσεις τις ειδήσεις πόσα εγκλήματα τα οποία ακούς τα διαπράτουν Έλληνες και πόσα Αλβανοί; Εάν ζούσες σε καμιά μικρή πόλη όπου οι Αλβανικές μαφίες κυριαρχούν θα είχες άλλη άποψη. Στις μεγάλες πόλεις απλά βρίσκονται στα "Γκέτο" τους και φαίνεται ότι είναι φιλήσυχοι. Έχεις ιδέα μήπως απο τί εθνικότητας άτομα αποτελείται ο Νυχτερινός υπόκοσμος της Αθήνας; Αλβανοί και Βούλγαροι.Δεν θα ήταν πιο καλά λοιπόν να ανησυχούσαμε μόνο για τους έλληνες εγκληματίες αντί για τους αλβανούς και τους υπόλοιπους επίσης;
paschalia Δεκέμβριος 15, 2004 Author #65 Δεκέμβριος 15, 2004 Μαλιστα, ρωτηθηκε αυτη η ερωτηση και σε ετουτη την σελιδα οποτε ξανα θα την δουμε στην σελιδα νο4 .Φυσικα η ιδια ερωτηση της σελιδας νο2 δεν απαντηθηκε οποτε ..αυτα .
abarth Δεκέμβριος 15, 2004 #66 Δεκέμβριος 15, 2004 ειναι παρακινδυνευμενο να καυχιεται κανεις οτι κατεχει την απολυτη αντικειμενικοτητα και οτι ειναι ασπρο ή μαυρο καθετι ... ετσι οπως εχει διαμορφωθει η ελληνικη κοινωνια και με την παρουσα πληροφορηση ειναι πολυ δυσκολο να ξερεις αν φορας παρωπιδες, ποσο 'μεγαλες' ειναι ή ποσο μικρες και επιπλεον ποσο διαφορετικη μπορει να ειναι η πραγματικοτητα ετσι οπως τη βιωνει ο καθενας μας.καλως ή κακως οι Αλβανοι ως λαος με αυτους τους λαθρομεταναστες που εχουν ερθει στην Ελλαδα εχουν φτιαξει ενα πολυ κακο ονομα. Ηδη ειχαν για μας τους Ελληνες κακο ονομα λογω των Βορειο Ηπειρωτων , λογω των Βαλκανικων Πολεμων, λογω των Παγκοσμιων πολεμων, λογω της Μουσουλμανικης μεγαλης Ιδεας οποτε ηρθαν και τα γεγονοτα των τελευταιων 13 ετων και εδεσε το γλυκο ...Σιγουρα μετα απο ολα αυτα (οπως και με τους Τουρκους σε αλλα γεγονοτα) υπαρχει εντονη προκαταληψη.Δικαιολογημενα σιγουρα, αλλα οχι ωστε να απαξιωνουμε καθε Αλβανο και να τον θεωρουμε ντεφακτο ληστη και δολοφονο. Απλα εισαι πολυ πιο επιφυλακτικος οταν εχεις παρε δωσε μαζι του ... εξαλλου και με ελληνα εχεις επιφυλλαξεις αν δεν τον ξερεις .. Το να θεωρουμε οτι ολοι οι λαοι ειναι ιδιοι ειναι γελοιο. Ειναι ισοι, οχι ιδιοι.Αλλοι εχουν αλλα καλα και αλλοι αλλα. Αλλοι εχουν παρουσιασει μονο τα ασχημα τους, αλλοι εχουν προπαγανδα καλη και παρουσιαζουν κυριως τα καλα τους ... ολοι ομως ειναι ανθρωποι.... δλδ με την καλη και κακη πλευρα τους... ειναι το πως θα τους αντιμετωπισεις και το τι εχουν περασει στη ζωη τους και τη παιδεια εχουν ...Εγω παντως προσωπικα ποτε δεν θα εθιγα κανενα λαο συνολικα αλλα ποτε δε θα δεχομουν οτι ενας λαος ειναι στο απυροβλητο... ο καθενας φτιαχνει το ονομα του και τη φημη του ... ακομα και ενας λαος ολοκληρος ... κι εμεις (ως ελληνες) εχουμε φτιαξει ονομα και καλο και κακο και οντως σε πολλα ειναι ετσι ...
kv3d Δεκέμβριος 15, 2004 #67 Δεκέμβριος 15, 2004 Συμφωνω με αυτους που υποστειρηξαν πως ενα μεγαλο μερος του προβληματος με τους αλβανους οφειλετε στην αδυναμια της ελληνικης πολιτειας και κοινωνιας. Απο οσο γνωριζω η Αλβανια ηταν χωρα δομημενη με πολυ χαμηλη εως ανηπαρκτη εγκληματικοτητα.Η χωρα κυριολεκτικα διαλυθηκε οταν εληψε η δυναμη που την κρατουσε ενωμενη:ο Χοτζα και ο ψυχρος πολεμος.Μετα την διαλυση ανελαβαν οι γυπες,δημιουργηθηκε απολυτο χαος και οικονομικη εξαθλιωση.Ολα αυτα στις αρχες του 80'.Σε αυτο το περιβαλλον γεννηθηκαν οι αλβανοι που γνωρισαμε.Ακριβως οτι συνεβει στην ελλαδα το 50'μετα απο τις δυο μεγαλες εθνικες ηττες το 1922 και το 44-49 και οχι δεν ειμαι κουμουνιστης. Δε θα ηθελα να πιστευω οτι υπαρχει εστω κι ενας που νομιζει οτι η εθνικοτητα ειναι γραμμενη στο DNA πχ των ελληνων τα κοπρανα μυριζουν καλητερα απο των αλβανων η των γαλλων Η εισοδος των οικονομικων μεταναστων εφερε τεραστια προβληματα αλλα και μια ανελπιστη δυναμικη σε ενα εθνικο κρατος με κριση συνειδησης και ταυτοτητας.
gbdanis Δεκέμβριος 15, 2004 #68 Δεκέμβριος 15, 2004 Και μετά λένε να μην είμαστε ρατσιστές :devil: :devil: :devil: :devil:
greekfragma Δεκέμβριος 15, 2004 #71 Δεκέμβριος 15, 2004 τι εγινε τελικα παιδες?δεν ειδα καθολου τηλεοραση
YDinopoulos Δεκέμβριος 15, 2004 #72 Δεκέμβριος 15, 2004 Πριν 7' περιπου απελευθερωσαν τους 6 τελευταιους ομηρους, πετάξαν τα οπλα εξω και τους πιασανε.
kv3d Δεκέμβριος 15, 2004 #74 Δεκέμβριος 15, 2004 Να προσθεσω την προσωπικη μου εμπειρια. Στο σπιτι μου απεναντι ηταν 5-6 αλβανοι.Πηγαν να βαψουν ενα μαγαζι ,διπλα.Τον εκλεβαν στα υλικα.Ο μαγαζατορας τους απειλησε οτι θα τους παει την αστυνομια,κι αυτοι τον απειλησαν οτι θα τον σφαξουν.Φοβηθηκε και απλα τους εδιωξε. Oι ιδιοι παρενοχλησαν την κοπελα μου,μπηκα στο σπιτι τους και τους απειλησα οτι την επομενη φορα που θα γινει κατι θα τους τη πεσω.Και το εννοουσα. Δεν με φοβηθηκαν, ειμαι μιση μεριδα αλλωστε, αλλα με σεβαστηκαν και στο τελος με συμπαθησαν.Γιατι δεν εβαλα πλατες τους μπατσους και τους αντιμετωπισα με ισους ορους .Φυσικα αυτο δεν μπορει να γινει σε καθε περιπτωση. Οπως ειπε καπου ο Chosen ,αν απειλητε το σπιτι σου ,η καραμπινα γεματη διπλα στο κρεβατι.
ea6gka Δεκέμβριος 15, 2004 #76 Δεκέμβριος 15, 2004 τι να το κανεις το οπλο φιλε μου , ενα σπαθι σαμουραι will do the job!
FrOsT Δεκέμβριος 15, 2004 #77 Δεκέμβριος 15, 2004 Φαλαγκα all night long να μάθουν να κάνουν και πειρατίες....:banging:
YDinopoulos Δεκέμβριος 15, 2004 #78 Δεκέμβριος 15, 2004 Αρχική απάντηση από FrOsT Φαλαγκα all night long να μάθουν να κάνουν και πειρατίες....:banging: :T:
Doom Δεκέμβριος 15, 2004 #79 Δεκέμβριος 15, 2004 ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην αστυνομία για το αίσιο τέλος...
spike83 Δεκέμβριος 16, 2004 #80 Δεκέμβριος 16, 2004 Και περιμενα να ακουσω μπουμ... περιμενα ...... περιμενα ... και τελικα ο δυναμιτης ηταν Σαντουιτσ... φτου τωρα πιναω! και το ψυγειο δεν εχει τιποτα..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.