zomg Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2015 (edited) Περιληπτικά. Γνωστός, μου έστησε συστηματάκι με freenas. Mobo Asrock κάτι Pro, i3, 4GB ram, 4 WD RED 3TB (2 σε mirror 2 solo)και το λειτουργικό τρέχει από stickάκι. Υπάρχει 1000αρι D-LINK rooter. Οι δίσκοι (σύνολο κάπου στα 9ΤΒ) περιέχουν βιβλιοθήκες φωτογραφιών. Η περιήγηση ΔΕΝ είναι γρήγορη. Δεν είναι σα να έχω κουμπωμέμουςτους δίσκους στο PC μου. Μάλιστα στο πλάνο ήταν να παίρνω όλο τοnas backup στο PC μου με FreeFileSync, αλλά μόνο για να scannάρειτις αλλαγές κάνει 3 ώρες τουλάχιστον. Για να κάνει και synch αργεί πάλι. Όταν είχα όλους τους σκληρούς κουμπωμένους στο PC μου για να γίνειscan σε αυτά τα 9TB ο χρόνος ήταν 20-30 λεπτά. (δεν θυμάμαι ακριβώςγιατί δεν το θεωρούσα αργό) Και έπειτα το synch ήταν σφαιράτο. (βάσητης ταχύτητας των σκληρών.) Στο nas είναι όλα τοοοοοόσο αργά. Δεν έχω ιδέα, ούτε ο γνωστός είναι κανάς "γνώστης". Googlαρα μερικέςώρες χωρίς να δοκιμάσω τίποτα, πολλές οι λύσεις, όχι τόσο εύκολες καιαπό ένα σημείο και μετά δεν έβγαζα άκρη... The Point: Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσω την ταχύτητα; (χωρίς να βάλωάλλο hardware) Θα μπορέσω ποτέ να έχω την ταχύτητα που είχαόταν οι σκληροί ήταν στο pc μου; (με sata σε mobo με 10 θήρες) Εναλλαχτικά, μήπως να 'δινα ψόφο στο όλο "project" και να 'παιρνακανά QNAP των 4 δίσκων με 400-500€;Θα είναι γρήγορο/πιο εύχρηστο;Θα είναι όσο γρήγορο περιγράφω; Θα συνεργάζεται σωστά και με mac; Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 19, 2015 από zomg Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 19, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2015 Ρίξε μια ματιά εδώ DIY NAS Thread Θα μπορούσες να δοκιμάσεις Xpenology. Για αρχή θα μπορούσες να κάνεις κάποιο benchmark δίσκων στο Freenas σου ( και να παραθέσεις τα αποτελέσματα εδώ για να τα βλέπουν και οι έχοντες Freenas), για να δείς τί ακριβώς είναι αυτό που φταίει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz Ιανουάριος 19, 2015 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2015 (edited) Σε τι filesystem είναι φορμαρισμένοι οι δίσκοι;Επίσης έλεγξε κατά τη διάρκεια των εργασιών τους πόρους του συστήματος. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 19, 2015 από masteroidz Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 19, 2015 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2015 Νομίζω το στήσιμο δεν είναι ορθο. Όπως είσαι, εγω θα εστηνα το freenas να κανει backup με το rsync καθε βραδυ ενα incremental backup και ανα Παρασκευη (παράδειγμα) ενα full backup. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts