koshal Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2015 Έχω ένα θέμα σε υπολογιστή με Windows xp sp2.Σε κάθε επανεκκίνηση του υπολογιστή, 3 συγκεκριμένα services (messenger, server, workstation) τα οποία είναι ρυθμισμένα για αυτόματη εκκίνηση δεν ξεκινάνε. Αν τα ξεκινήσω εγώ manual δουλεύουν κανονικά. Τι μπορεί να φταίει?Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω εκτός από format?Στο PC log in γίνεται με admin Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Ιανουάριος 19, 2015 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2015 Nobody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Ιανουάριος 20, 2015 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2015 (edited) Windows XP? Δεν καταργήθηκαν ακόμα? Αυτά τα services εξυπηρετούν κάποιον συγκεκριμένο σκοπό? Γιατι΄απόσο ξέρω το messenger service είναι άχρηστο σε οικιακούς υπολογιστές. Δεν θυμάμαι πως γίνεται σε windows xp αλλά στα windows 7 κάνεις δεξί κλικ και επιλέγεις ιδιότητες και στον τύπο εκκίνησης επιλέγεις αυτόματα. Ενναλακτικά ίσως μπορείς να φτιάξεις ένα σκριπτάκι που θα το τρέχει αυτόματα στην εκκίνηση και θα ενεργοποιεί τα συγκεκριμένα services. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 20, 2015 από Attilas Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Ιανουάριος 20, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2015 Μα είναι ρυθμισμένα στο αυτόματο. Το θέμα είναι ότι δεν ξεκινάνε. Τα ξεκινάω λοιπόν manual χωρίς να πειράξω τη ρύθμιση της αυτόματης εκκίνησης. Με το επόμενο boot όμως πάλι τίποτα. Script δυστυχώς δεν ξέρω να φτιάξω.Άρα μάλλον πάω για format Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaaragr Ιανουάριος 20, 2015 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2015 Το ίδιο στο παρουσιάζει και σε safe mode? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 20, 2015 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2015 Δοκίμασε το Automatic Start (Delayed) να δεις αν θα αλλάξει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Ιανουάριος 20, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2015 Δοκίμασε το Automatic Start (Delayed) να δεις αν θα αλλάξει κάτι. Δεν το έχει σαν επιλογή στα XP.....Το ίδιο στο παρουσιάζει και σε safe mode? Δεν το έχω δοκιμάσει. Θα το δω αύριο το πρωί και θα σου πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Ιανουάριος 21, 2015 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 Πιστεύω πως το πρόβλημα θα λυνόταν εύκολα με ένα script. Με λίγο google θα το έχεις φτιάξει σε 2 λεπτά. Εγώ πάντως θα πήγαινα σε win7 για να πω την ταπεινή μου γνώμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Ιανουάριος 21, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 (edited) Με googlάρισμα βρήκα πως φτιάχνεται το script (και το δοκίμασα και δουλεύει - σαν σκριπτ).Το θέμα είναι ότι πάλι κάτι γίνεται και δεν δουλεύει όπως πρέπει το πρόγραμμα που θέλω, οπότε πάμε σε φορμάτ.Δυστυχώς δεν γίνεται να βάλω win7 γιατί είναι ασύμβατα με το εν λόγω πρόγραμμα. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 21, 2015 από koshal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attilas Ιανουάριος 21, 2015 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2015 Μπορείς να βάλεις windows 7 και να εγκαταστήσεις ένα virtual machine με windows xp. Νομίζω είχαν και τα 7 ένα παρόμοιο, windows xp compatibility mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Ιανουάριος 30, 2015 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2015 Αν είναι κάποιο επαγγελματικό πρόγραμμα που χρειάζεται αρκετούς πόρους με virtual machine θα lagαρει σαν τρελό. Το έχω δοκιμάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts