creye Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2015 (edited) καλησπέρα παιδια και χρονια πολλα, εχω την ΑΤΙ 6950 2 giga και τις 2 τελευταιες ημερες αντιμετωπιζω προβλημα με τη λειτουργια της και συγκεκριμενα στα παιχνιδια. αρχικα να πω πως την εχω συχρονισμενη σε 6970 (με το διακοπτακι που εχει) απο οταν την ειχα αγορασει και λειτουργουσε αψογα. πλεον ενω σε idle καταστασεις ή σε οποιαδηποτε προγραμμα (πχ photoshop) λειτουργει κανονικα με το που ανοιξω οποιοδηποτε παιχνιδι αρχιζει το ανεμηστηρακι της και κανει σαν τρελο και αμεσως γινεται επανεκιννηση. Αρχικα απεγκαταστησα τους drivers και εβαλα παλιοτερους κατοπιν επανεφερα και το bios στα αρχικο αλλα παλι τπτ.... εχετε καμια ιδεα ,συμβουλη...;; δεν ειμαι τωρα για αντικαταστασεις καρτων.. για οποιαδηποτε πληροφορια εδω ειμαι και οι θερμοκρασιες σε idle Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 16, 2015 από creye Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 16, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2015 60 βαθμοί idle σε 2d clocks είναι πολύ ψηλά. Η ψύκτρα από πότε έχει να καθαριστεί από σκόνες και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας; Γνώμη μου είναι ξεκίνα από εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
creye Ιανουάριος 16, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2015 Μάλιστα ,οι σκόνες ανα τακτά διαστηματα αλλά χωρίς να την ανοιξω. Να ρωτησω η πάστα είναι η ίδια που βάζουμε κ στους επεξεργαστές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worldwide Ιανουάριος 16, 2015 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2015 Μάλιστα ,οι σκόνες ανα τακτά διαστηματα αλλά χωρίς να την ανοιξω. Να ρωτησω η πάστα είναι η ίδια που βάζουμε κ στους επεξεργαστές;Ναι μπορεις να χρησιμοποιησεις και τετοια. Νομιζω δεν εχει διαφορετικες για cpu,vga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Ιανουάριος 16, 2015 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2015 (edited) εχω ακριβοσ την ιδια καρτα με την δικια σου, φλασαρισμενη σε 6970. να υποθεσω οτι ειναι με το εργοστασιακο συστημα ψυξησ.. σε idie οι θερμοκρασιεσ σου ειναι φυσιολογικεσ για αυτη την καρτα, σε full load παιζει κοντα στουσ 90 βαθμουσ κελσιου παντα το fun στο auto. αυτο που αναφερεισ ανεμηστηρακι της και κανει σαν τρελο εχει συμβει και σε εμενα μονο οταν ανοιγω τον υπολογιστη απο το power buton. δεν εχω ομωσ επανεκιννησεισ. τι τροφοδοτικο εχεισ και με πιο προγραμμα εκανεσ απεγκαταστηση τουσ οδηγουσ?? antimalware ετρεξεσ? μια φωτο απο την δικια μου καρτα se κατασταση idie http://prntscr.com/5t3clb Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 16, 2015 από darkiller Link to comment Share on other sites More sharing options...
creye Ιανουάριος 16, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2015 εχω ακριβοσ την ιδια καρτα με την δικια σου, φλασαρισμενη σε 6970. να υποθεσω οτι ειναι με το εργοστασιακο συστημα ψυξησ.. σε idie οι θερμοκρασιεσ σου ειναι φυσιολογικεσ για αυτη την καρτα, σε full load παιζει κοντα στουσ 90 βαθμουσ κελσιου παντα το fun στο auto. αυτο που αναφερεισ ανεμηστηρακι της και κανει σαν τρελο εχει συμβει και σε εμενα μονο οταν ανοιγω τον υπολογιστη απο το power buton. δεν εχω ομωσ επανεκιννησεισ. τι τροφοδοτικο εχεισ και με πιο προγραμμα εκανεσ απεγκαταστηση τουσ οδηγουσ?? antimalware ετρεξεσ? μια φωτο απο την δικια μου καρτα se κατασταση idie http://prntscr.com/5t3clbευχαριστω για τις απαντησεις σας, αρχικα να αναφερω πως ειναι με το εργοστασιακο συστημα ψυξης. απεγκατασταση εκανα με το προγραμμα του ατιμαν και περασα τους προηγουμενους drivers 14.11. τρεχω και ενα antimalware που μου ειπες και αν δεν αλλαξει κατι θα την βγαλω να τη φυσηξω. Απλα δεν εχω ανοιξει ποτε την καρτα και φοβαμαι μην κανω τπτ χειροτερο. Aπο εκει και περα εχω τπτ αλλο που μπορω να κανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 16, 2015 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2015 Και καθαρό να είναι το σύστημα ψύξης μετά το φύσημα, αν δεν αλλάξεις παστούλα μια φορά στα 2 χρόνια, η απόδοση ψύξης σε load μειώνεται δραματικά. Άρα και οι 55-60 να θεωρούνται φυσιολογικοί σε 2d idle clocks, σε 3d load clocks να βαράς 80-85 για πλάκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
creye Ιανουάριος 16, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2015 (edited) Και καθαρό να είναι το σύστημα ψύξης μετά το φύσημα, αν δεν αλλάξεις παστούλα μια φορά στα 2 χρόνια, η απόδοση ψύξης σε load μειώνεται δραματικά. Άρα και οι 55-60 να θεωρούνται φυσιολογικοί σε 2d idle clocks, σε 3d load clocks να βαράς 80-85 για πλάκα.ok, θα το δοκιμασω και αυτο, τελικα η παστα ειναι ιδια με αυτη των cpu , μη τρεχω μετα...;;ευχαριστώ ενταξει το βρηκα, κανει και για την καρτα γραφικων.αντε ξεκιναμε παλι τις δουλειες...και βλεπουμε Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 16, 2015 από creye Link to comment Share on other sites More sharing options...
creye Ιανουάριος 17, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2015 (edited) εγινε αλλαγη της παστας και προς το παρων λειτουργει κανονικα σε full load... ελπιζω να μην με αφησει συντομα σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις σας.. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 17, 2015 από creye 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 17, 2015 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2015 δώσε και μερικές θερμοκρασίες με τη φρέσκια πάστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
creye Ιανουάριος 17, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2015 idle και 100% gpu load Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Ιανουάριος 17, 2015 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2015 (edited) Για ποση ώρα ηταν σε φουλ load οταν εβγαλες το screenshot?Επειδη και παλι ειναι ψιλοανεβασμενες,βεβαια οχι οσο θα ηταν πριν την καθαρισεις, προτεινω να κατεβασεις το msi afterburner,και δημιουργησε εκ νεου μια νεα καμπυλη που θα διαχειριζεται τις στροφες ανεμηστηρα αναλογα με τη θερμοκρασια.Πχ εσενα εχει σχεδον φτασει 80 βαθμους ο πυρηνας και μνημες vrm σχεδον πανω απο 80 και ο ανεμηστηρας λειτουργει στο 36% μονο.Εσυ με τη νεα καμπυλη θα το ρυθμισεις πανω απο τους 75 βαθμους να φτανει ο ανεμηστηρας το 60% των στροφων του.Μοναδικο μειονεκτημα ο θορυβος της reference ψυκτρας Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 17, 2015 από Chris92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 17, 2015 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2015 αν μετά τη φρέσκια πάστα είσαι 20 βαθμούς κάτω σε idle δε θέλω να σκεφτώ που πήγαιναν τα 80-85 σε load. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts