Jump to content

AMD R9 3x0Χ Καθ'οδόν!

Dj_ALeX

Recommended Posts

Παντελώς νέα τεχνολογία @valter

Μόλις κατεύθασε από τον Άρη!

Ευτυχώς υπάρχουν στα reviews και γραφήματα με μετρήσεις σε 4k resolution γιατί σε διαφορετική περίπτωση το κράξιμο θα ήταν επικών επιπέδων :D

προς τι η ειρωνια? είναι η συμβατική τεχνολογία των ddr5 που δουλεύουν όλοι τόσα χρόνια? 

οι drivers είναι ολοι beta όπου έχει γίνει review άλλοι το επισημαινουν, άλλοι το αποσιωπουν, Κακώς, κάκιστα, βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια κ την ανικανότητα τους να βελτιώσουν το βιολί με τους drivers, αλλά αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή. 

Στα υπολοιπα που αναφερεις παραπανω συμφωνω, 100%

Προσωπικά την περίμενα αυτή την κάρτα, αλλά από Σεπτέμβρη με βλεπω να καταληγω στην hybrid 980ti. η 980ti G1 ειδωμεν.

Έγινε επεξεργασία από valter

και πλέον τα 54fps average @ FarCry 4 @ 4K Ultra Settings εξαφανιστήκανε... ( αλήθεια, πότε θα φάνε μια μηνυσούλα στην AMD για τα ψέμματα αυτά που ήταν μάλιστα σε επίσημα έγγραφα ? )

Γιατί; Ξέρεις τα settings με τα οποία το έτρεξαν;  :p

• Like 1

Γιατί; Ξέρεις τα settings με τα οποία το έτρεξαν;  :p

Τα settings τα έχουνε σχεδόν όλα, αρκετά ώστε να μην έχεις απόκλιση πάνω από 1-2 fps αν διαφέρει η ρύθμισή σου σε κάποιο "τριτοβάθμειο" setting.

Το gameplay video δεν έχουνε να ξέρεις σε ποιά πίστα ήταν και τι κάνανε :D ( τυχαίο ? τι πιο βολικό, έτσι λες στον άλλο "πιάνει 54fps avg, απλά δεν είσαι στην σωστή πίστα, στο σωστό σημείο και δεν κοιτάς πρός την σωστή κατεύθυνση ).

Εκεί έφθασε το απίθανο marketing dpt. τους.

• Like 2

Μόνος τρόπος να δεχόταν κάποιος ( ο μέσος forumίστας ) ότι δεν θα έβγαινε καλή ήταν αυτός, ο σημερινός, αφού βγήκανε από 200 site τα νούμερα και πλέον τα 54fps average @ FarCry 4 @ 4K Ultra Settings εξαφανιστήκανε... ( αλήθεια, πότε θα φάνε μια μηνυσούλα στην AMD για τα ψέμματα αυτά που ήταν μάλιστα σε επίσημα έγγραφα ? )

Εδω παιζανε dirt rally σε triple screen setup και 12Κ. Σε 54 ψωροfps θα κολλησουμε; 

Προφητειών και άλλων τινών συνέχεια:

Πώς να ΜΗΝ μιλάνε όλοι για αυτήν! Πλάκα κάνουμε! Εδώ μιλάμε για τεράστια πρόοδο στο θέμα PCB/GPU design! Η CEO της AMD είπε χαρακτηριστικά "The NEW AMD RADEON R9 NANO has significantly more power than the 290X with only 6 inches PCB & 175W TDP"! Έχω την εντύπωση πώς η Nano θα σπάει "πλάκα" οχι με 970GTX αλλά με GTX 980! Εάν βγώ αληθινός τότε θα πρέπει να ρίξει τις τιμές σε 390Χ/390 και να δώσει την "μικρή" το πολύ στα 4 κατοστάρικα!
Επίσης κάτι που είδα στα slides και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η κατανάλωση και το OC potential της Fury X.
Αναγράφεται 275W TDP αλλά θα τις παρέχεται έως 375W ρεύμα (2Χ8pin) και η AMD με τις χαμηλές θερμοκρασίες που παρουσιάζει την ονομάζει ώς το όνειρο των OCers! Ανυπομονώ να δώ τι και πώς! Ελπίζω να έχουν κάνει καλή δουλειά και με τους drivers βέβαια...

Δεν μπορεί ή δεν νομίζω να θέλει να την δώσει τόσο χαμηλά την Nano, αλλά θα δούμε. Τα 2X8pin τα έγραφα και εγώ αλλού, διότι τρέξανε πολλά sites να θάψουν προκαταβολικά την κάρτα. Υπάρχουν GTX 980 με δύο οκτάπινα για επιπλέον περιθώριο OC, όταν δύο εξάπινα αρκούν. Και όμως hardware sites βγάζανε προκαταβολικά συμπεράσματα για 375W+. Τους έκατσε στο λαιμό προφανώς.

Πρόσεξες κάτι για το efficiency? 2X η Nano, 1,5X η Fury X. Οπότε λίγο τσιμπημένη στους χρονισμούς είναι ήδη η Fury X και λογικό δεδομένου ότι στα "αντικειμενικά" τους review τα sites χρησιμοποιούν reference Hawaii και EVGA OC Maxwell κάρτες. Τώρα το πόσο πιο πέρα θα μπορεί να πάει από εκεί που την έχουν. Και αυτό θα το δούμε.

Αυτό που κρατάμε είναι ότι σήμερα αν κοιτάξεις στο εξωτερικό τα Nvidia fanboys είτε έχουν σιγήσει, είτε πιπιλάνε όλη την ώρα το θέμα των drivers, διότι στην τελική είναι το μόνο που τους έχει μείνει να λένε, που και αυτό κατασκευασμένο είναι.

Βασικα στο review του Toms λεει οτι ειναι τσιτωμενα μπουνιες.Δηλαδη δε πανε μια σε overclock.Και απο θορυβο καταναλωση θερμοκρασιες κλαφτα χειροτερες απο 290x

Review AMD καρτών από το Tom's Hardware είναι σαν να κάνει review τις κάρτες η ίδια η Nvidia. :p
Υ.Γ. Α! ΟΚ, δεν βάλανε τον Angelini να κάνει το review. Πάλι καλά.

Όποιος κάθεται και διαβάζει toms hardware χάνει το χρόνο του!
Το εργαλείο πυροβολάει εγώ αυτό βλέπω.

Ελπίζω μόνο να το σερβίρουν με αντάξιους drivers.
Έγινε επεξεργασία από Trexx
  • Like 2

Εγω ξέρω πως αν έβγαινα και σας έλεγα όταν είχα τα πρώτα info 'μάπα το καρπούζι' θα έπεφτε κράξιμο, θα εμφανίζονταν οι last knights της AMD ( amdpanos, κλπ κλπ ) και θα κάνανε... αντιπολίτευση.

οτιδήποτε αρνητικό λεγότανε ( ακόμα και το πιο απλό ) πήγαινε άκλαυτο, το γράφατε σε φάση "βλακείες λέτε, τι ξέρετε, θα είναι καλή, θα έχει 450Gb/s bandwidth θα μαμεί θα κάνει".

Ελα ρε μετά Χριστόν προφήτη .....    Όπως πάντα βέβαια .....  Είχες την θεια σου την Μαρίκα που είχε την ξαδέρφη της την Κική που ο γαμπρός της κουνιάδας της συνηφάδας της ανιψιάς της είχε πληροφόρηση ταμάμ. Αλλά δεν το έλεγες να μην ανοίξει συζήτηση ....

Ε ρε γέλια που κάνω με κάτι τέτοια ....

Πάντως δεν περίμενε και πολύς κόσμος την amd να βγάλει κάτι πολύ δυνατό αυτή την περίοδο.

Δεν την θυμάμαι να βγάζει κάτι πολύ δυνατό στην δεύτερη γενιά καρτών ίδιας λιθογραφίας. Πάντα συγκρατημένα αυξημένες επιδόσεις έδινε σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Γιατί να το έκανε τώρα?

Το μόνο ενδιαφέρον στην υπόθεση ήταν οι HBM .

Τα 4GB είναι απογοητευτικά για τέτοια κατηγορία προιόν θα έλεγα  και νομίζω πως η AMD ρίσκαρε αρκετά χωρίς λόγο.

Πάντως η κάρτα μια χαρά δυνατή είναι . Με μια καλή τιμολόγηση θα κάνει αρκετές πωλήσεις.

Μένει να δούμε αν θα διορθώσει την κατάσταση με νεότερους οδηγούς , ένα +10-15% από εκεί θα το έσωζε το πράγμα εντελώς και το που θα κάτσει τιμολογιακά εν τέλη.

Επίσης δίπλα λένε πως η κάρτα δεν κλοκάρει γιατί έως τώρα δεν υπάρχει τρόπος επέμβασης στις τάσεις. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά το αναφέρω.

Έγινε επεξεργασία από adpanos
  • Like 5

Ελα ρε μετά χριστόν προφήτη .....    Ό

Σου βγάζω το καπέλο πάντως. Ενώ όλοι οι "ενδιαφερόμενοι" εξαφανίστηκαν λίγο πριν τη λήξη του nda και δεν ξαναεμφανίστηκαν, εσύ στις επάλξεις :)

Ρε συ @Trexx έλεος.... πωπω  :lol:

Εντάξει, άλλη μια απογοήτευση από την κόκκινη -συναρτήσει των προσδοκιών που οι ίδιοι μας δημιουργήσαν-. Δεν μου κάνει εντύπωση καμιά.... 

Λυπάμαι εμάς που λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, θα πληρώνουμε 500++ ευρώ παγιωμένα για να παίζουμε παιχνίδια σε 1080p....

Εγώ τα έλεγα..... κρίμα 

Έγινε επεξεργασία από cyberdyne
  • Like 2

Σου βγάζω το καπέλο πάντως. Ενώ όλοι οι "ενδιαφερόμενοι" εξαφανίστηκαν λίγο πριν τη λήξη του nda και δεν ξαναεμφανίστηκαν, εσύ στις επάλξεις :)

Ετσι αγόρι μου κράξε εσύ την κόκκινη να την αγοράζω εγώ με 300€ στο τέλος και να σκάς εσύ τα 1000€ για τους πράσινους που την έχουν 1 πόντο μεγαλύτερη .... :lol: :lol:

Δεν εντάσσομαι μέσα στο σύνολο που αναφέρεις ... Προφανώς ξεφεύγω από αυτό που είσαι εσύ ....  (κοίτα τι έχεις γράψει μόνο παραπάνω) ..... στο θέμα .

Δεν θέλει κάτι άλλο....

Εγω ενημερώνομαι μόνο από τσολιάδες στο σύνταγμα :D

( εσένα περίμενα να με κρίνεις ρε Πάνο :D )

Και εγώ κάτι ... σαν εσένα .... :D :D

Ετσι αγόρι μου κράξε εσύ την κόκκινη να την αγοράζω εγώ με 300€ στο τέλος και να σκάς εσύ τα 1000€ για τους πράσινους που την έχουν 1 πόντο μεγαλύτερη .... :lol: :lol:

Δεν ήταν ειρωνικό το ποστ μου βασικά. Α, και η τελευταία μου nvidia κάρτα ήταν πριν 12 χρόνια.

Αμα το πλαισιο την εχει χιλιαρικο τοτε απο ευρωπη στην καλυτερη 750 παρακτω δεν νομίζω αλλα και πάλι με 750 αγοραζεις τιιι???

Οσο για οδηγους δεν νομιζω να σωσει την κατασταση.Η καρτα αυτη ειναι αυτο μπορει να δωσει οσο και να στεναχωρει κάποιους.

Ισως εαν έβγαινε με νορμαλ μνημουλες 5αρες και 8 giga να κανε κοντρα σε τιτανες και 980 ti σε λογικη τιμη.

Αμα το πλαισιο την εχει χιλιαρικο τοτε απο ευρωπη στην καλυτερη 750 παρακτω δεν νομίζω αλλα και πάλι με 750 αγοραζεις τιιι???

Οσο για οδηγους δεν νομιζω να σωσει την κατασταση.Η καρτα αυτη ειναι αυτο μπορει να δωσει οσο και να στεναχωρει κάποιους.

Ισως εαν έβγαινε με νορμαλ μνημουλες 5αρες και 8 giga να κανε κοντρα σε τιτανες και 980 ti σε λογικη τιμη.

Σιγά μην είναι αυτή η τιμή της ....

Θα περάσει 1 μήνας θα κατασταλάξει σε νορμάλ τιμή και όταν και ΑΝ είναι κάποια στιγμή VFM λύση την κοιτάμε, όπως όταν και ΑΝ είναι και οποιαδήποτε άλλη κάρτα ...

Προσωπικά κάρτες τέτοιου κόστους με αφήνουν παγερά αδιάφορο... Προτιμω να αγοράσω πέντε HENRY COTTONS μπλουζάκια από τα άττικα ή να πάω κανένα 4-ήμερο ταξιδάκι, παρά να τα δώσω σε κάρτα ....

Το πράγμα έχει ξεφύγει εντελώς. Οι κάρτες έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα κόστους, χωρίς να προσφέρουν σε βάθος χρόνου σταθερά επιδόσεις.

Και να μπορούσα να αγοράσω, δεν θα αγόραζα κάτι που έχει υπερκοστολογηθεί τόσο πολύ.

Δεν ήταν ειρωνικό το ποστ μου βασικά. Α, και η τελευταία μου nvidia κάρτα ήταν πριν 12 χρόνια.

Με το καλό να πάρεις μια ....

Και εμένα πριν 2 αλλά αυτό δεν λέει κάτι ....

Μιλάμε για δυνατή μεν κάρτα αλλά:

1) Δεν είναι δυνατότερη από 980τι (reference)

2) Είναι στην ίδια περίπου τιμή με 980τι 

3) Έχει 4 γιγα ραμ όχι 6

4) 294W TDP ???

5) Oc potential εως τώρα ελάχιστο

6) Drivers? Αναμονή.

Τι δεν καταλαβαίνεις? 

Όχι δεν με ψήνει....... Προτιμώ αν χρειαστεί να κανω SLI 970.... 

Έγινε επεξεργασία από cyberdyne

..970.... 

Ναι, καλή μούφα και του λόγου της. Ντάξει, είπαμε δεν έχει αντίπαλο αλλά την ξεφτίλισε την Intel. Τουλάχιστον αυτή το πάει 5-5%, όχι άλλα λέμε, άλλα πουλάμε. Αλλά αφού πληρώνει ο κόσμος, ας βάλουμε και ένα memory chip ακόμα να είναι στρογγυλά.  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Μεγάλη αποτυχία η Fury X ε;

Ίσως επειδή μικρότερος πυρήνας από Big maxwell και με "παιδικούς" driver πιάνει την απόδωση της 980ti/titan x σε μεγάλες αναλύσεις.

Επιπλέον μιλάμε για ένα φοβερό form factor, ειδικά τώρα που το trend είναι για mini/micro συστήματα.

Το O/C headroom θα το δούμε αφού μπορούμε να πειράξουμε τις τάσεις. Εκτός και αν όλα τα O/C που πιάνουμε είναι με στοκ volt.

Aναμένω να δω Fury pro και Fury Nano μια και είμαι κολλημένος στα 1080p.

Βιάζεστε πολύ πάντως, τα λέμε σε 3-4 εβδομάδες για τη σειρά fury πιο συνολικά.

Έγινε επεξεργασία από The_Blade

Ναι, καλή μούφα και του λόγου της. Ντάξει, είπαμε δεν έχει αντίπαλο αλλά την ξεφτίλισε την Intel. Τουλάχιστον αυτή το πάει 5-5%, όχι άλλα λέμε, άλλα πουλάμε. Αλλά αφού πληρώνει ο κόσμος, ας βάλουμε και ένα memory chip ακόμα να είναι στρογγυλά.  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Ε καλά παλιά ξινά σταφύλια. Αφού το κράξιμο έπεσε πάλι τα ίδια θα λέμε? Δεν διαφωνώ καθόλου!

Το καλό που έχει είναι ότι μεταχείρο την παίρνεις 340 ευρώ περίπου και είσαι οκ στα 1080.

• Like 1

Ε καλά παλιά ξινά σταφύλια. Αφού το κράξιμο έπεσε πάλι τα ίδια θα λέμε? Δεν διαφωνώ καθόλου!

Το καλό που έχει είναι ότι μεταχείρο την παίρνεις 340 ευρώ περίπου και είσαι οκ στα 1080.

Στα λεφτά της θα προτιμούσα μια μεταχείρα custom R9 290 στα ~250€ ή μια 390-390Χ από μια 970. ;) Δεν παίζουν άσχημα.

Πέρα από πλάκα, όσοι έχουν μείνει στα 1080p, και έχουν μια ΚΑΛΗ* HD7970 ή 280Χ είναι ακόμα άρχοντες. Έχουν ψυχή ακόμα οι καρτούλες αυτές.

*corec από 1200 και πάνω

Έγινε επεξεργασία από NoDsl