Jump to content



τι τροπο χρησιμοποιειτε για back up αρχειων ?


Recommended Posts

Εγώ έχω έναν μεγάλο σκληρό δίσκο στον οποίο έχω άμεσα διαθέσιμα όλα τα αρχεία μου, και τα παίρνω backup σε δισκάκια DVD κυρίως.

Έγινε επεξεργασία από gokuthelegend
Link to comment
Share on other sites

Σε ενα Thecus Ν5000 (5χ2ΤΒ @ RAID5) εχω ολα τα αρχεια μου. Καθε βραδυ γινονται Rsynced σε εναν Microserver με 2χ6ΤΒ (σε RAID 1) για σιγουρο backup.

 

Καποια αρχεια πολυ σημαντικα γινονται backup στο Dropbox μεσω Boxcryptor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ αυτό σκέφτομαι για δισκάκια αλλά φοβάμαι της ασυμβατότητες με τα δισκάκια

 

 

Τα σημαντικά, σε cloud (onedrive, copy.com, ), τα υπόλοιπα σε 2 δίσκους, οπότε είμαι σχετικά σίγουρος.. Τα δισκάκια δεν τα πολυεμπιστεύομαι, χάνονται και φθείρονται.

Εγώ ότι αρχεία χρησιμοποιώ συχνά τα αποθηκεύω στον σκληρό δίσκο για να τα έχω άμεσα διαθέσιμα. Ο σκληρός δίσκος χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση και κάνει αρκετές φορές ανάγνωση-εγγραφή δεδομένων. Τα δισκάκια τα γράφω μια φορά, τα βάζω στο ντουλάπι και δεν τα χρησιμοποιώ, οπότε μειώνεται ο κίνδυνος να πάθουν κάτι. Πάντως έχω δισκάκια DVD που δουλεύουν εδώ και χρόνια χωρίς να έχουν πάθει καμιά ζημιά, μόνο κάτι philips είχα πάρει που μου βγήκαν προβληματικά και δεν ξαναπήρα τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιούσα μέχρι πρότινος φλασάκια και εξωτερικούς δίσκους αλλά κάποια στιγμή βαρέθηκα την διαδικασία γιατί κάνω φορμάτ κάθε 2 μήνες. Έτσι λοιπόν ξεκαθάρισα τα αρχεία μου και βρήκα πως τα μοναδικά που με καίνε να κρατήσω είναι οι φωτογραφιές που μαζεύω μια ζωή. Ταινίες και τα υπόλοιπα ξανακατεβαίνουν γρήγορα με τις σημερινές ταχύτητες. Έτσι έκανα μια συνδρομή στο google drive, τις ανέβασα όλες εκεί και κοιμάμαι ξένοιαστος. Ούτε φλασάκια, ούτε σκληροί δίσκοι, ούτε dvd κτλ......

Link to comment
Share on other sites

Τα πολύ σημαντικά σε 2 σκληρούς και cloud.

Τα λιγότερα σημαντικά, απλά σε 2 σκληρούς.

DVD δε τα εμπιστεύομαι.

 

Με 2$ το μήνα για 100gb στα google/onedrive κλπ, ή με την αγορά του office365 που σου δίνει 1TB, η λύση του cloud είναι πολύ προσιτή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τo bigstash δεν το ηξερα και ψαχνοντας ειδα οτι το εχει ελληνας, συγκεκριμαν ο παναγιωτης βρυωνης (vrypan), απο τους παλιους ελληνες podcasters. Εχει χρησιμοποιησει κανενας την υπηρεσια; 5τερα ακουγονται μια χαρα για αρχεια που θελουμε σε cold storage (photo κτλπ). Δεν ξερουμε βεβαιως τι θα γινει μετα στο θεμα τιμης... Εχει κανενας εμπειρια απο την συγκεκριμενη υπηρεσια;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.