Jump to content



Recommended Posts

Εχω ακουσει οτι το Ανοιχτο Πανεπιστημιο ειναι πολυ δυσκολο , ειδικα για καποιον που εχει αφησει το αντικειμενο διαβασματος μαθηματικων κτλ. καιρο. Και σιγουρα στην αρχη θα τα βρεις σκουρα. Δε στο λεω για να σε αποθαρυνω αλλα επειδη και εγω θελω να ξαναδωσω το εψαξα πολυ το θεμα.

Η καλυτερη επιλογη για μενα ειναι να δωσεις φετος να μπεις σε ΤΕΙ πληροφορικης αν δε πιασεις τα μορια για Πολυτεχνειο ή Πανεπιστημιο. Μια χαρα ειναι τα ΤΕΙ ειδικα Αθηνας/Θεσσαλονικης, μη τα σνομπαρεις. Το βγαζεις στη 4ετια και εισαι αρχοντας , μπορεις να κανεις και ενα μεταπτυχιακο αν εχεις ενα βαθμο απο 6,5+.

 

Η δυσκολία του ΕΑΠ ειναι οτι συνηθως αυτος που το κανει, ειναι εργαζομενος/οικογενειαρχης κλπ και δεν υπαρχει ο απαιτουμενος χρονος. Αλλιως χρειάζεται αρκετή μελέτη οπως και σε συμβατικό ΑΕΙ.

οπως αναφερα και παραπάνω σε 4 χρονια βγαινει, αλλα ΔΥΣΚΟΛΑ, το συνηθές ειναι 6-8 χρονια (2 ΘΕ / χρονιά) . χρειάζεται καθημερινη εντατική ενασχόληση ολη τη χρονιά. Δεν γινεται δηλαδη να πεις θα διαβασω 2-3 βδομαδες πριν την εξεταστική...

 

Για τα μαθηματικά πάντως ισχύει. θελει καλό υπόβαθρο από τα μαθηματικά λυκείου.

 

Το θεμα ειναι ο καθενας σε τι φαση ειναι στη ζωή του.. το ΤΕΙ σιγουρα θα το τελειώσει πιο γρήγορα απ το ΕΑΠ πιστεύω..

  • Like 1

Το θεμα ειναι ο καθενας σε τι φαση ειναι στη ζωή του.. το ΤΕΙ σιγουρα θα το τελειώσει πιο γρήγορα απ το ΕΑΠ πιστεύω..

Εγω στα 24 αυτο ακριβως σκεφτηκα γιαυτο και μπηκα στο ΤΕΙ. Επισης επειδη ειναι απο ΤΕΕ (σημερινα ΕΠΑΛ) το να μπει σε ΤΕΙ ειναι ποιο ευκολο απο το να μπει σε ΑΕΙ. 

Από ΕΠΑΛ αν δε κάνω λάθος δε μπαίνεις σε ΑΕΙ παρά μόνο σε ΤΕΙ.

Μπαινεις αν δωσεις από Ομαδα Β.

 Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι κατανεμημένα σε πέντε (5) επιστημονικά πεδία, όπως αυτά έχουν οριστεί από τη νομοθεσία που ισχύει για το Γενικό Λύκειο. Οι υποψήφιοι εξετάζονται υποχρεωτικά σε πανελλαδικό επίπεδο σε έξι (6) ή επτά (7) μαθήματα, ως ακολούθως:

α) τρία (3) υποχρεωτικά μαθήματα της ομάδας Β που είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά II (Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης του Γενικού Λυκείου) και η Φυσική II (Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης του Γενικού Λυκείου)

β) ένα (1) μάθημα που επιλέγει ο μαθητής από τα πέντε (5) μαθήματα επιλογής : Ιστορία του Νεότερου και του Σύγχρονου Κόσμου, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία I (Βιολογία Γενικής Παιδείας ), Βιολογία II (Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης ), Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Στην περίπτωση που ο μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος για το 5ο επιστημονικό πεδίο τότε υποχρεωτικά επιλέγει δύο (2) μαθήματα και συγκεκριμένα τα «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής» και τις «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας». Σε αυτή την περίπτωση ο υποψήφιος εξετάζεται πανελλαδικά σε επτά (7) μαθήματα.

γ) δύο (2) μαθήματα ειδικότητας που αντιστοιχούν στον κύκλο, τον τομέα και την ειδικότητα που ακολουθεί στο ΕΠΑ.Λ. που φοιτά,

(edited)

Τι αποφασισες να κανεις τελικα ; Να ψηφiσεις Τσιπρα ;

Έγινε επεξεργασία από l0str3

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.