Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα..

Βρίσκομαι σε δίλημμα τον τελευταίο καιρό για μία απόφαση που πήρα...Αποφάσισα που λέτε να δώσω Πανελλήνιες.

Άργησα βέβαια, μπαίνω στα 28 το Σεπτέμβρη, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ θέλω να πιστεύω.

Δυστυχώς λοιπόν, στα 18 το'χα αλλού το μυαλό μου...Βέβαια έβγαλα 1 ΤΕΕ, πήγα και σε 2 ΙΕΚ γιατί έτσι, αλλά στην ουσία ένας ανειδίκευτος εργάτης παραμένω.

Τα πράγματα λοιπόν, είναι λίγο δύσκολα τα τελευταία χρόνια.Λίγο τα θέματα με την υγεία μου, λίγο η ανεργία, λίγο το'να λίγο τ' άλλο το πήρα απόφαση.

Δε λέω ότι με ένα πτυχίο τα πράγματα θα αλλάξουν.Είμαι σίγουρος όμως πως θα έχω περισσότερες επιλογές.

Και στην τελική, για μια προσπάθεια στο εξωτερικό ένα χαρτί είναι απαραίτητο.Αμφιβάλλω αν φτάνει μόνο αυτό βέβαια, αλλά θα το κυνηγήσω κιόλα.

Το δίλημμα μου όμως για να μη σας πολυκουράζω είναι το εξής.

1.Πανελλήνιες φέτος και με το καλό περνάω σε ΤΕΙ...

2.Καλύτερη προετοιμασία και Πανελλήνιες το 2016 και με το καλό περνάω σε ΑΕΙ.

Σημειωτέον ενδιαφέρομαι μόνο για σχολές στην Αθήνα.Στο τομέα της πληροφορικής "συγκεκριμένα"."Συγκεκριμένα" διότι συγκεκριμένα και πληροφορική δεν πάνε μαζι.Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, βασικά δεν έχω πρόβλημα να ακουλουθήσω είτε το software, είτε το hardware κομμάτι. programmer, δικτυάς, αυτοματισμοί όλα ενδιαφέροντα μου φαίνονται..

Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι.

Αξίζει ο ένας χρόνος "χαμένος" για τη δεύτερη επιλογή;Προσωπικά πιστεύω πως ναι.

Και κάτι ακόμα τώρα που πήρα μπρος.Μιας και για τα ΤΕΙ που μ'ενδιαφέρουν έχω σχηματίσει μια άποψη, θα ήθελα μερικές πληροφορίες για ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει, ή συνεχίζουν τις σπουδές τους στις εξής σχολές.

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ.
Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθήνας.
Πληροφορικής Πειραιά.
Ψηφιακών Συστημάτων Πειραιά.
Ένα γενικό πλαίσιο για τις σπουδές σας και το τι ακολούθησε μετά αν γίνεται .

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.

(edited)

Εγώ αυτό που θα σου πω είναι ότι δεν φτάνει μόνο να μπεις αλλά θα πρέπει να βγεις.

Γενικότερα:

1. Θα πρέπει να μελετήσεις τα προγράμματα σπουδών και κυρίως τα εργαστήρια. Σίγουρα το ότι είσαι 28-29 είναι πλεονέκτημα από άποψη ωριμότητας και θα είσαι συνειδητοποιημένος στο τι θέλεις, αλλά θα χρειαστείς και διάβασμα. Ιδιαίτερα σε Μαθηματικά ας πούμε όσο περνάνε τα χρόνια δυσκολεύει η κατάσταση.

2. Θα πρέπει να είσαι αναπόσπαστος. Δηλαδή να μην χρειάζεσαι χρήματα κλπ. γιατί η όποια δουλειά θα σε καθυστερήσει. Αν είσαι συστηματικός μπορείς να τελειώσεις και σε λιγότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο, τουλάχιστον με τα μαθήματα.

3. Εφ'όσον είσαι σε μεγάλη ηλικία, πας συνειδητοποιημένος και σκέφτεσαι τη δουλειά και το εξωτερικό, προτίμησε Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγος (από αυτές που μου λες). Οι άλλες, ειδικά τα Ψηφιακά Συστήματα είναι καλές σαν back-up σενάριο στην περίπτωση που δεν πας και τόσο καλά.

Πάντως είναι Ιανουάριος, αν πιεστείς, Ψηφιακά συστήματα μπορείς να περάσεις και στις φετεινές πανελλήνιες. Τα υπόλοιπα σίγουρα θέλουν πιο καλή προετοιμασία εκτός αν είσαι τυχερός.

Επίσης, το λες και μόνος σου, κάντο μόνο αν σκέφτεσαι τη γνώση και όχι με δεδομένο να βρεις κάποια συγκεκριμένη δουλειά.

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 2

Θα το πάρω ανάποδα.. :p

Εννοείται πως δε θεωρώ δεδομένο πως θα βρώ κάποια συγκεκριμένη δουλειά.Χιλιάδες πτυχιούχοι κάνουν "χειρότερες" δουλειές από αυτή που κάνω εγώ τώρα.

Αυτό που σκέφτομαι είναι πως θα έχω περισσότερες επιλογές.Για παράδειγμα με ένα πτυχίο θα μπορούσα να στείλω ένα βιογραφικό σε μία εταιρία στο καριέρα π.χ.

Τώρα το 90% των αγγελιών στο τομέα της πληροφορικής είναι εκτός δυνατοτήτων μου.Ακόμα και για θέσεις που έχω τις απαραίτητες γνώσεις ή και προυπηρεσία, χωρίς το πτυχίο, το βιογραφικό πάει στον κάδο ανακύκλωσης χωρίς πολλά πολλά.

3. Ο μικρός μου ο ξάδερφος είναι στο πολυτεχνείο και για να είμαι ειλικρινής είναι η πρώτη μου επιλογή.

Τις υπόλοιπες τις σκέφτομαι ακριβώς όπως το είπες.Σαν back-up στην περίπτωση που δεν το έχω...

2. Σίγουρα θα είναι δύσκολα τα πράματα.Λεφτά δεν υπάρχουν και θα αναγκαστώ να εργάζομαι συγχρόνως αλλά δε γίνεται αλλιώς.  :( Η προσωπική ζωή σίγουρα θα πάρει την κατιούσα, όχι πως τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά τουλάχιστον η γυναίκα στέκεται δίπλα μου και θα κάνει κι αυτή υπομονή (θέλω να ελπίζω! :p ), έξοδα τεράστια δεν υπάρχουν, οπότε...

1. Τα μαθηματικά είναι το θέμα.Έχω ήδη ξεκινήσει να ξαραχνιάζω το μυαλό μου , θα ξεκινήσω σύντομα και ιδιαίτερα όμως, γιατί σίγουρα είμαι πίσω από το επιθυμητό.

Έχω σα σκέψη να δώσω και φέτος Πανελλήνιες.Ίσα ίσα για τη κρυάδα.Δε θα πάω απροετοίμαστος βέβαια, αλλά το κενό είναι μεγάλο και δε πιστεύω να τα καταφέρω γι αυτό έχω βάλει ως σκοπό, στο πίσω μέρος του μυαλού μου το 2016, ώστε να μη πάρει από κάτω. :)

Δεν ξέρω σε τι φάση είσαι οικονομικά.. και πώς το βλέπεις σαν φάση να ξαναδώσεις και να μπεις να σπουδάσεις για 4 χρόνια, σε αυτούς τους καιρούς και σε αυτή τη χώρα κάτι. Δε νομίζω πως βλέπεις τις σπουδές σαν χόμπι. Σκοπός σου είναι να βρεις δουλειά. Καλή δουλειά. Και όταν λέω καλή, δεν εννοώ με πολλά λεφτά.. αλλά μια αξιοπρεπή δουλειά, χωρίς να σε γδέρνουν στην υπερωρία και τη γκρίνια και να ανταμείβεται ο κόπος σου στο τέλος του μήνα. Κάθε μήνα. Χωρίς "απρόοπτα" κι αναβολές.

Προτείνω λοιπόν, να αφήσεις τις σπουδές στην ελλάδα.. και να σκεφτείς τις σπουδές στο εξωτερικό, ΧΩΡΙΣ να δώσεις πανελλήνιες. Αν υπάρχει μια οικονομική άνεση, είναι πολύ καλύτερο σαν λύση, από πολλές απόψεις. Και πιο εύκολα θα βρεις δουλειά έξω (ειδικά αφού θα σπουδάσεις στο δικό τους σύστημα) και γενικώς έχεις ελπίδες να βρεις κάτι καλό.. εδώ θα παιδευτείς 4-5-6 χρόνια αγρίως, για πανελλήνιες(!!!) και 4 τουλάχιστον χρόνια σπουδών και μπορεί όλο αυτό να γίνει χωρίς αντίκρυσμα. Οι σχολές που έβαλες είναι καλές (μια από αυτές τέλειωσα κ εγώ) αλλά δεν είναι "ευκολάκια". Δε θα βγεις φωστήρας από αυτές, ούτε θα σφαχτεί κόσμος για να σε προσλάβει μετά, αλλά το να τις τελειώσεις δεν είναι απλά κάτι εύκολο. 

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα παραπάνω.

• Like 3

Το θέμα είναι ότι είσαι 28 και όπως λες, δεν σε παίρνει οικονομικά.

Θα χρειαστείς σίγουρα 1-2 χρόνια πανελλήνιες, και μετά αλλά ~4 χρόνια στην καλύτερη. Αλλά για να βγάλεις πανεπιστήμιο ΑΕΙ, πρέπει να είσαι full-time φοιτητής. Δηλαδή αντί 9-5 να δουλεύεις, εσύ αυτές τις ώρες πρέπει να διαβάζεις. Οι 40-60 ώρες διάβασμα την εβδομάδα, θα πρέπει να είναι το νορμάλ ώστε να το βγάλεις στην ώρα του.

Άσε που υπάρχουν κι άλλα θέματα μέσα στο πανεπιστήμιο. Πέρα από τα άλλα που ειπώθηκαν (ότι ούτε φωστηρας θα βγεις, ούτε θα σε προσλαβουν επειδή έτσι), υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσεις προβλήματα οργάνωσης, καταλήψεις και κομματικες φανφαρες (που θα στα κάνουν να). Δεν ξέρω η κάθε σχολή ξεχωριστά τι κάνει ή πόσο καλά οργανωμένη είναι (και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να μαθω), απλά μετά από ένα μαμησι 1-2 χρόνων για να μπεις κάπου, και αυτό το κάπου να σε ταλαιπωρεί με πλαγιους τρόπους, είναι κάτι που ΙΣΩΣ σε τσακίσει ψυχολογικά. Και λεω ίσως, γιατί δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσεις. Ξέρω όμως ότι θα χρειαστείς να μην δουλεύεις για 4-5-6 ακαδημαικα χρόνια, να κάνεις ένα σωρό θυσίες για ένα ΑΕΙ, και οι πιθανότητες να βρεις δουλειά ΜΟΝΟ λόγω πτυχίου είναι μέτριες-μικρές.

Επίσης, λες πληροφορική. Αλλά πληροφορική γενικά και όπως κάτσει. Το θέμα με την πληροφορική είναι ότι είναι ένας κλάδος που αλλού απαιτείται πτυχίο, αλλού έτσι κι έτσι κι αλλού όχι. Το θέμα δεν είναι τόσο ο κλάδος της πληροφορικής. Το θέμα είναι ότι θα μπεις σε μια διαδικασία στα 28, να φας ένα μακροχρονιο μαμησι και χωρίς να ξέρεις το γιατί (ή το που συγκεκριμένα πας). Ή στην τελική αν σου αρέσει όλο αυτό το concept.

Επίσης, η αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι ολίγον για γέλια (πάντα έτσι ήταν, ίσως βελτιώνεται σταδιακά δεν ξέρω). Δεν εννοώ μόνο για το τι θέσεις υπάρχουν. Εννοώ αλλά πράγματα, οπως: "όλοι" ζητάνε πτυχιο/μεταπτυχιακό/διδακτορικό/μετά-διδακτορικό και δεν ξέρουν οι ίδιοι καλά καλά τι χρειάζονται, "όλοι" ζητάνε 2-3-4 χρόνια εμπειρία γιατί funds δεν παίζουν και θέλουν κάποιον να παράγει καλό έργο τώρα, "όλοι" θα έχουν την σούπερ προσφορά που μόνο προσφορά δεν θα είναι, ούτε και σούπερ. Συγκρίνοντας με Αγγλία, στην Ελλάδα θα ρωτήσουν για ηλικία, φύλο, παιδιά, στρατός και λοιπές "βλακειες" που δεν έχουν άμεση σχέση με το πόσο παράγεις ή τι παράγεις. Και νομος να υπήρχε, πάλι (κάποιοι/αρκετοί) θα ρωτουσαν γιατί είναι ελληναρες και υπεράνω νόμου. Να έχεις δηλαδή ξεκολωθει 6 χρόνια χωρίς δουλειά (ή με καλοκαιρινή δουλειά μόνο) και στο τέλος να ακούσεις κανένα "τι θέλει μωρέ ο 35χρονος, δουλειά?" ή "τον 25χρονο πτυχιούχο θα πάρω που είναι φρέσκος, αντε δεν θα μου ζητήσει και πολλά...", ή να πέφτεις σε ψιλόαπατεώνες που την βγάζουν δεν την βγάζουν (αλλά χρειάζεσαι την εργασιακή εμπειρία που σου δίνουν τα τομαρια)

Γενικά, οι ανταμοιβες είναι μετρημενες. Η μόνη περίπτωση να το πετύχεις όλο αυτό, είναι να το κάνεις επειδή γουστάρεις γνώση. Και να γουστάρεις να την ψάχνεις σαν μαμακας, ειδικά στις περιπτώσεις που δεν ξέρεις πως να την βρεις. Και η περίοδος "χαλαρωνω" να σημαίνει για σένα "ας διαβάσω και αυτό το βιβλίο" ή "ας λύσω και αυτό το πρόβλημα". Αν σου βγαίνει έτσι, καλώς. Αν πρέπει να το πιέσεις για να σου βγει, καλύτερα να ξεκαθαρίσεις το γιατί πας να μπεις σε ένα τέτοιο λουκι. Αν έρθει, ήρθε. Αν όχι, δεν χάλασε κι ο κόσμος.

Αλήθεια, πως λες ότι οι 90% αγγελίες Πληροφορικής που βλέπεις ειναι εκτός των δυνατοτήτων σου? Το 90% που σου λείπει είναι μόνο το πτυχίο? Δεν ξέρω τι αγγελίες βλέπεις αλλά από τα υπόλοιπα που ζητάνε, τα έχεις (ή μπορείς με κάποια μέθοδο να τα αποκτήσεις)?

αν είναι να μείνεις αποκλειστικά Ελλάδα.. θα έλεγα να κοιτάξεις ίσως και το ανοιχτό πανεπιστήμιο. Η καλύτερη από τις σχολές που πόσταρες πάντως είναι η Ηλεκτρολόγων.

Αλλά να ξέρεις κάτι.. δεν αρκεί να μπεις μόνο.. πρέπει να βγείς κιόλας και μάλιστα με καλό βαθμό.. αυτό θα μετρήσει και αν πας εκτός Ελλάδος.

• Like 1

Έχεις αποφασίσει την κατεύθηνση? Υποθέτω Τεχνολογική.

Οπωσδήποτε να δώσεις και φέτος με όση προετοιμασία μπορείς ώστε να έχεις την εμπειρία των εξετάσεων.

Επίσης το πρόβλημα με τις εξετάσεις είναι ότι και τέλεια διαβασμένος να είσαι υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας.

Συνειδητοποιημένος φαίνεσαι οπότε δώσε και βλέπεις! :) 

• Like 1

Ειμαι στο ανοιχτο πανεπιστημιο στην Πληροφορική οποτε αν εχεις κατι να ρωτησεις μου λες.   Στο συγκεκριμενο τωρα για να μπεις πρεπει να κανεις αιτηση τον Νοεμβριο 2015 που θα ξανα ανοιξει το συστημα , για να μπεις το 2016-2017. Γενικά πλέον μπαίνεις εύκολα (σε σχεση με προηγούμενες χρονιές) αρκει να μπορεις και να πληρωνεις τις θεματικες ενοτητες. (εχει και υποτροφιες).

• Like 2

Αν θελεις να σπουδασεις στην Ελλαδα πηγαινε στο ανοιχτο πανεπιστημιο. Ειναι χαμενος χρονος το να δωσεις πανελλαδικες κ μετα να σπουδασεις σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΙ/ΑΕΙ. Σου το λεω ως αποφοιτος ελληνικου πανεπιστημιου κ δη πολυτεχνειου.

*Στην Ελλαδα αξιζει να σπουδασεις μονο αν εχεις χρηματα (αρα κ χρονο) και να τελειωσεις μια σχολη συγκεκριμενη (πχ γιατρος, πολ. μηχ κλπ) με ΗΔΗ ετοιμη δουλεια να σε περιμενει. Του μπαμπα, του θειου, του βολευτη, του οποιουδηποτε.

Το ιδανικο ειναι, αν εχεις λιγα χρηματα, να σπουδασεις στο εξωτερικο και να μεινεις εκει.

• Like 2
Ευχαριστω όλους ειλικρινά για τις απαντήσεις.Να πω ότι δε με βάλατε σε σκέψεις θα πω ψέμματα πάντως.
Σε γενικές γραμμές ότι κάνω Θέλω να το κάνω εδώ. Η φυγή στο εξωτερικό είναι η τελευταία λύση πάντως. Και μόνο για δουλειά. Όχι σπουδές.Δυστυχώς δε μου είναι εύκολο να αφήσω τα πάντα πίσω. Θα δείξει..

Εντάξει για το ανοιχτό Πανεπιστήμιο δε το είχα σκεφτεί καν.Πόσες είναι οι πιθανότητες να με παρουν όμως;Είναι αξιοκρατικό το όλο θέμα;
Γιατί λίγο που το κοίταξα 40000 αιτήσεις για 9500 θέσεις εν καιρώ κρίσης δεν τις λες και λίγες. Μπαίνει σίγουρα στα υπόψιν όμως.

Ειμαι στο ανοιχτο πανεπιστημιο στην Πληροφορική οποτε αν εχεις κατι να ρωτησεις μου λες.   Στο συγκεκριμενο τωρα για να μπεις πρεπει να κανεις αιτηση τον Νοεμβριο 2015 που θα ξανα ανοιξει το συστημα , για να μπεις το 2016-2017. Γενικά πλέον μπαίνεις εύκολα (σε σχεση με προηγούμενες χρονιές) αρκει να μπορεις και να πληρωνεις τις θεματικες ενοτητες. (εχει και υποτροφιες).

Όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μου δώσεις όταν βρεις χρόνο θα σου ήμουν ευγνώμων.

Για χρεώσεις ΘΕ, εργαστήρια, ώρες παρακολουθησης κτλ κτλ.

ειναι καθαρά θέμα τύχης. Αιτηση τις τελευταιες 2-3 χρονιες κανουν γυρω στα ~3000 ατομα, και οι θεσεις μεχρι περσι ηταν 1000 (τωρα ειναι 900). Οι περισσοτεροι παντως  που θελουν μπαινουν, πολλοι δεν κανουν καν τα χαρτια τους για διαφορους λογους..   Θα σου στειλω αυριο μηνυμα αναλυτικά.

• Like 1

Χωρίς να ξέρω ούτε τις οικονομικές σου δυνατότητες, ούτε το επίπεδο κατάρτισής σου σε πρακτικά θέματα πληροφορικής, θα ρίξω μια ιδέα:

Όταν ήμουν Αγγλία πριν 11 χρόνια, υπήρχαν μεταπτυχιακά προγράμματα στα οποία έμπαινες και χωρίς σχετικό πτυχίο, αρκεί να είχες επαγγελματική εμπειρία, καλά αποτελέσματα σε GMAT, GRE κλπ (απαιτούν καλή γνώση αγγλικών και μαθηματικών επιπέδου γυμνασίου) και λεφτά για τα δίδακτρα και την κάλυψη των εκεί εξόδων. Τελειώνοντάς τα είχες πάρα πολύ καλές προοπτικές εύρεσης καλής εργασίας. Αν σε ενδιέφερε, σε συνδιασμό με το να μην γυρίσεις Ελλάδα, ίσως θα άξιζε να το ψάξεις / εξετάσεις σαν εναλλακτική. Σαν εναλλακτική εάν ψήνεσαι για εξωτερικό, από όσο ξέρω το KTH στην Στοκχόλμη έχει δωρεάν δίδακτρα.

Επίσης, μήπως θα ήταν καλύτερα, αντί να μπλέξεις με Πανεπιστήμιο, να αποκτήσεις μία εξειδίκευσης σε θέματα δικτύων, μέσω των γνωστών πιστοποιήσεων (για τις οποίες δεν μπορώ να σε κατατοπίσω, αλλά σίγουρα εδώ μέσα υπάρχουν άτομα που το κατέχουν).

• Like 2

Όπως ανέφερα και πιο πάνω το εξωτερικό είναι η τελευταία λύση κι αυτή σε βάθος πενταετίας έτσι όπως το βλέπω.Προσωπικά σαν άτομο δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα μαζέψω και να φύγω κι αύριο, αλλά υπάρχουν άλλοι κυρίως οικογενειακοί παράγοντες που με κρατούν εδώ. Δε γνωρίζω βέβαια αν στα 32-33 θα είναι το ίδιο εύκολο για μένα είτε να σπουδάσω, είτε να βρω δουλειά έξω σε σχέση με το να το κυνηγήσω τώρα, αλλά έχω την εντύπωση πως δε θα κάνει τη διαφορά.

Τι να πω βλέπω ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές εντέλει.Όλες έχουν ένα "ρίσκο" και δυστυχώς έχω ψιλομπερδευτει τωρα. Δε θέλω ότι κάνω να μην έχει αντίκρυσμα γι αυτό ψάχνω κάτι που είτε θα με βοηθήσει εδώ, είτε όταν φύγω.

Οποιαδήποτε πιστοποίηση, προσφέρει γνώση και συγχρόνως ίσως και αποτέλεσμα στην εύρεση εργασίας που θα με ικανοποιεί, εννοείται ότι θα ήθελα να πέσει στο τραπέζι.

Το ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι μια πολύ καλή ιδέα, σίγουρα θα με δηλώσω το Νοέμβρη κι αν δεν κάτσει, με βλέπω να ακολουθώ το αρχικό σχέδιο κι ότι είναι ας έρθει.

Καλημέρα να έχουμε.

• Like 1
(edited)

Παιδιά, εγώ όταν πέρασα στο ΤΕΙ, μια χαρά 30άρηδες υπήρχαν στην τάξη μου, και ερχόντουσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και πήγαιναν και στις δουλειές τους. Φυσικά έχει σημασία ότι οι περισσότεροι ήταν και ντόπιοι που είχαν σπίτια στην ίδια πόλη με το ΤΕΙ, είχαν τους φίλους τους, τις οικογένειές τους, κλπ.

Έγινε επεξεργασία από gokuthelegend
(edited)

Οι θεματικές ενοτητες του ΕΑΠ πληροφορικη για να παρεις πτυχιο ειναι 12. "τυπικά" μπορεις να το τελειωσεις σε 4 χρονια, παιρνοντας 3 ενοτητες το χρονο αλλα αυτό πρακτικά ειναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. Τις παιρνει μονο αν πεις θα αφιερώνεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τουλαχιστον 6-7 ώρες ... Συνηθως ξεκινάνε με 2 Θ.Ε. (καθε Θ.Ε. αντιστοιχει σε περιπου 3-4 μαθηματα συμβατικου ΑΕΙ, η υλη ειναι σιγουρα αρκετά περισσοτερη, ειδικά στα μαθηματικά ειναι τρελή υλη).

Επισης χρειάζεσαι καλό υπόβαθρο στα μαθηματικά, ενδεικτικά http://edu.eap.gr/pli/pli12/

Το προγραμμα σπουδων μπορεις να το δεις κι απ την σελίδα. την 1η χρονια εχει 'εισαγωγη στην πληροφορικη'  ΠΛΗ10 με μετατροπες αριθμητικων συστηματων, ψευδοκωδικα αλγοριθμους και C, τεχνολογια λογισμικού  ΠΛΗ11 (ΔΡΔ, Βασεις δεδομενων , SQL ) και τα μαθηματικά ΠΛΗ12

Η καθε ΘΕ κοστίζει 550 ευρώ και την προπληρώνεις. Αν μπορεις κανεις και τα χαρτιά σου για υποτροφία αν εχεις μορια (χαμηλο εισόδημα, αναπηρια κλπ), υπαρχει και υποτροφία αριστίας οπου πρεπει να περασεις και τις 3 ΘΕ με βαθμο 8.5 και ανω. Συνολικά δηλαδη θα σου κοστισει 6600 ευρω αν τα περνας ολα με την 1η.

Εργαστήρια δεν έχει.  Υπαρχει πορταλ πολυ οργανωμένο με προγραμμα εβδομαδιαίας μελέτης (καλο ειναι να μην ξεφευγεις απ το προγραμμα, εγω ελειψα για 2-3 βδομαδες για λογους υγείας και μετα έτρεχα).,  πολυ υλικό αναρτημένο, φόρουμ κλπ. Με τον καθηγητή "μιλάς" με e-mail. Γίνοντε ΟΣΣ (Ομαδικες Συμβουλευτικες Συγκεντρώσεις) προαιρετικες αλλα πολυ χρησιμες, περιπου 5-6 φορές το χρόνο οπου συνηθως αναλύουν την εργασία. Οι εργασίες ειναι 4  για τις ΠΛΗ10 και ΠΛΗ11 και 6 στην ΠΛΗ12. Εργασίες περιπου 15-20 σελίδες.  Για τις τελικές εξετάσεις χρειάζεται να εχεις παραδώσει τουλαχιστον τις 3 απο τις 4 ( 5 απο 6 για μαθηματικα) και συνολικη βαθμολογία από 20 και άνω. Αν αποτυχεις στις τελικές ξαναπαιρνεις την ενότητα πληρώνοντας το 1/3 της ΘΕ.

ριξε κι εδω μια ματια www.eap-forums.gr

Έγινε επεξεργασία από lefteriz
  • Like 3

Εχω ακουσει οτι το Ανοιχτο Πανεπιστημιο ειναι πολυ δυσκολο , ειδικα για καποιον που εχει αφησει το αντικειμενο διαβασματος μαθηματικων κτλ. καιρο. Και σιγουρα στην αρχη θα τα βρεις σκουρα. Δε στο λεω για να σε αποθαρυνω αλλα επειδη και εγω θελω να ξαναδωσω το εψαξα πολυ το θεμα.
Η καλυτερη επιλογη για μενα ειναι να δωσεις φετος να μπεις σε ΤΕΙ πληροφορικης αν δε πιασεις τα μορια για Πολυτεχνειο ή Πανεπιστημιο. Μια χαρα ειναι τα ΤΕΙ ειδικα Αθηνας/Θεσσαλονικης, μη τα σνομπαρεις. Το βγαζεις στη 4ετια και εισαι αρχοντας , μπορεις να κανεις και ενα μεταπτυχιακο αν εχεις ενα βαθμο απο 6,5+.

• Like 1

Δε τα σνομπάρω καθόλου.

Όταν μου καρφώθηκε η ιδέα να σπουδάσω στα γεράματα :p , ΤΕΙ ήταν η πρώτη μου επιλογή.

Μετά σκέφτηκα ότι εφόσον θα δώσω που θα δώσω, γιατί να μη δω και τι παίζει και στις άλλες σχολές.Ήθελα δηλαδή να εξετάσω όλες τις πιθανότητες πριν αποφασίσω.

Όλα δύσκολα είναι.Το θέμα είναι να αφιερώσεις χρόνο για μελέτη.Θετική ενέργεια κι όλα καλά θα πάνε ντε. :p 

Έχω κατασταλλάξει πιστεύω.Το ανοιχτό πανεπιστήμιο μπαίνει ως πρώτη επιλογή.Η ευχέρεια που σου δίνει στο ωράριο εργασίας είναι απαραίτητη στη δική μου περίπτωση.

Αν δε με πάρουν συμπληρώνω μηχανογραφικό και κάνω υπομονή...