strong Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2015 (edited) Γεια και καλη χρονια σε ολους.Θελω γνωμες για τους παρακατω δισκους για αλλαγη δισκου σε λαπτοπ απο hdd σε ssd Crucial 480GB M500 OCZ 480GB Arc 100 ARC100-25SAT3-480G Solid State Drive (SSD) Corsair Force LS 240GB SSD Crucial MX100 256GB το λαπτοπ ειναι ενα dell vostro 3550 και εχει sata 3 i3 intel με 8 giga ram Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 12, 2015 από strong Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Ιανουάριος 12, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2015 εγω προσωπικα θα επερνα τον ocz,που τον εχω κιολας.διαφορες μεγαλες-μικρες δεν θα καταλαβεις πιστευω αν παρεις καποιον αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Ιανουάριος 12, 2015 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2015 Απ'αυτούς θα πήγαινα σε crucial mx100 ή ocz arc100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Ιανουάριος 12, 2015 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2015 Ψάξε λίγο στο ebay να δεις αν το λάπτοπ σου είναι συμβατό με κάποιο hdd caddy ώστε να κρατήσεις το μηχανικό δίσκο για αρχεία και παράλληλα να βάλεις μικρότερο ssd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
strong Ιανουάριος 12, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2015 (edited) @liangourΕυχαριστω αλλα το χρειαζομαι το dvd player και γω τον μχ 100 σκεφτομαι με 12 δοσεις απο 10 ευρω τον μηνα μια χαρα μου φαινεται αλλα μου κανει κλικ και ο ocz Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 12, 2015 από strong Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Ιανουάριος 12, 2015 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2015 ozc βρε και θα εισαι μια χαρα μη το σκεφτεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
strong Ιανουάριος 12, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2015 Αυτο που με προβληματιζει ειναι αν πρεπει να παρω msata ή sata ποια η διαφορα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
geatle Ιανουάριος 12, 2015 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2015 ocz arc 100 και απο εμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
strong Ιανουάριος 14, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2015 Τελικα παρηγγειλα τον Crucial MX100 256GB λογω οικονομιαςνα ρωτησω αν κανω clone τον hdd με acronis και επανοφορα στον ssd θα εχω θεμα;ή να κανω clean install??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkatsogr Ιανουάριος 14, 2015 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2015 Τελικα παρηγγειλα τον Crucial MX100 256GB λογω οικονομιαςνα ρωτησω αν κανω clone τον hdd με acronis και επανοφορα στον ssd θα εχω θεμα;ή να κανω clean install???Μία χαρά θα δουλέψει. Απλά κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στα windows για τον ssd μετά τον κλωνισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
strong Ιανουάριος 14, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2015 Μία χαρά θα δουλέψει. Απλά κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στα windows για τον ssd μετά τον κλωνισμό.Αχα! και ποιες ειναι αυτες φιλε μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkatsogr Ιανουάριος 15, 2015 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2015 (edited) To 3550 ερχόταν με windows 7 οπότε πρέπει να :τσεκάρεις οτι το trim είναι ενεργοποιημένο, να απενεργοποιήσεις prefetch, superfetch, indexing, pagefile, gui boot, hibernation/sleep και το defrag. Κάτι άλλο δεν θυμάμαι... Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 15, 2015 από gkatsogr Link to comment Share on other sites More sharing options...
newmail115 Ιανουάριος 15, 2015 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2015 (edited) ...να ρωτησω αν κανω clone τον hdd με acronis και επανοφορα στον ssd θα εχω θεμα;ή να κανω clean install??? Φίλε μου στους πρώτους SSD που δούλευαν με άλλους controller και άλλη τεχνολογία ήταν απαραίτητο να απενεργοποιήσειςτα prefetch, superfetch, indexing, pagefile, hibernation κλπ κλπ...Στους σύγχρονους όμως που υπάρχουν τώρα στην αγορά, ουσιαστικά δεν χρειάζεται να πειράξεις καμία ρύθμιση για το καλό του δίσκου.Απλά αν θέλεις απενεργοποιείς 1-2 πραγματάκια καθαρά για να κερδίσεις σε ταχύτητα, αλλά μην νομίζεις ότι θα δεις και καμία τεράστια διαφορά.Το μόνο που αξίζει πραγματικά να απενεργοποιήσεις σε έναν ssd είναι το defrag γιατί του είναι άχρηστο και τον γεμίζει άσκοπα μενέες εγγραφές. Διάβασε αν θέλεις και το παρακάτω που νομίζω ότι θα σου φανεί χρήσιμο... http://www.pcsteps.gr/39624-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-ssd-windows-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82/#__SSD Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 15, 2015 από newmail115 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
strong Ιανουάριος 15, 2015 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2015 (edited) OK ευχαριστω!Επειδη ειμαι σε ide πρεπει να το θεσω σε achi βρηκα ενα χακ της registry θα δουλεψει;1) Run the Registry Editor (regedit.exe)2) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci3) Set the "Start" value to 0 (zero)4) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Pciide5) Set the "Start" value to 0 (zero)6) Shut down7) Start up again, but before Windows boots go into the BIOS configuration screens and change the disk mode to "AHCI". Save the new BIOS configuration and restart so that Windows boots. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 15, 2015 από strong Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts