Jump to content



Μαγαζί για Led λαμπες


BasiliCeLew

Recommended Posts

Ως γνωστών, στην Ελλαδα είσαι ότι δηλώσεις... 

Οπότε η μόνη σου ασπίδα έναντι των απατεώνων είναι να βρεις μια επώνυμη λάμπα(όχι απαραίτητα πολυεθνική, επώνυμος θεωρείτε και ενας σοβαρός ντόπιος εισαγωγέας πχ) και ενα μαγαζί αξιόπιστο που ο άνθρωπος που θα σου μιλήσει να φαίνεται ειλικρινής.

Αμα σου πει πχ η Χ λάμπα των 5€ θα σου κρατήσει μια ζωή, θα την έχουν και τα εγγόνια σου, θα φέξει το φεγγάρι και γω δε ξέρω τι άλλο, κόψε πέρα...

 

Και βέβαια έχουμε όλοι ευθύνη να καταγγείλουμε ενα απατεωνίστικο προϊόν όπως το παράδειγμα που ανέφερες. 

 

Εκ πείρας πάντως τόσο ακραία παραδείγματα είναι σπάνια τα τελευταία χρόνια, συμμορφωθηκαν οι περισσότεροι του κλάδου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οπότε θα το ψάξω λίγο περισσότερο και θα προσπαθήσω να κλείσω καμιά καλή τιμή.

 

Σε επίσκεψη που έκανα σε ένα μαγαζί ο υπάλληλος την έβαλε δίπλα σε πυρακτώσεως για να δώ το φως και όντως ήταν αυτό που πουλούσε σε watt. Την ανοιγόκλεισα και καμιά κατοστάρα φορές γιατί με παρότρυνε να το κάνω γιατί ήθελε να μου δείξει ότι δεν καίγεται.(και εγώ το ανοιγόκλεινα σαν τρελός :p ) Αλλά ήταν άσπρη σα το γάλα πάνω της δεν έγραφε τίποτα. Μου μύρισε απατεωνιά καθώς επέμενε πολύ για το προιόν. Χωρίς εγγύηση.

 

Υπάρχει περίπτωση όντως να αξίζουν? 

Link to comment
Share on other sites

LoL!

Oι LED πιάνουν 100,000 ON/OFF, υπήρχε καμιά περίπτωση με τα 10 που έκανες να χάλαγε δλδ!? :hehe:

Τι είναι αυτοί εκεί όξω ορέ.... 

 

Μαρκάρισμα είναι υποχρεωτικό να έχει πάνω στη λάμπα αλλά και στο κουτί φυσικά, σε παπατζή έπεσες.

Άσπρα κουτιά και σκέτες λάμπες είναι λόγος καταγγελίας, και σοβαρός μάλιστα...

Link to comment
Share on other sites

Όπως κάνω συχνά τα τελευταία χρόνια που ανακάλυψα την ...Κίνα, εγώ φίλε μου θα δοκίμαζα. Κι εφόσον θέλεις να κάνεις μεγάλη αγορά και θα επενδύσεις χρήμα, ίσως να άξιζε να πάρεις 1 λάμπα από 2 πωλητές και να τσεκάρεις. Μετά κάνεις και την υπόλοιπη αγορά σου.

Παίξε όσο μπορείς με lumen και όχι με βαττ, αν και δυστυχώς πολλοί κινέζοι γράφουν ό,τι θέλουν και στα δύο

Link to comment
Share on other sites

@Samael, Οποιδήποτε μπορεί να πάρει στάμπα CE πάνω και να γράψουν ότι τα 5W είναι 10W.

CE ''στάμπα'' όπως λες είναι εύκολο να πάρεις αν τηρείς συγκεκριμένες διαδικασίες που εναρμονίζονται με κάποιο ευρωπαϊκό πρότυπο που αφορά το προϊόν σου!

Οταν λοιπόν σε ένα προϊόν βλέπουμε το ce αυτό σημαίνει ότι το προϊόν συνοδεύεται απο μια φόρμα-έντυπο που περιγράφει συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του, αυτό το ''χαρτί'' λοιπόν αν το ζητήσεις είναι υποχρεωμένος να στο δώσει ο έμπορος, έτσι ώστε να τσεκάρεις κάποια απο τα χαρακτηριστικά που αναγράφει αφού έχεις κάποιον κατάλληλο εξοπλισμό ή να τσεκάρεις με βάσει άλλα ce άλλου προϊόντος στα ίδια χαρακτηριστικά (λάμπες ηλεκτρονικές με άλλες λάμπες και οχι με οθόνες πχ).

Αν αυτό το έγγραφο δεν συνοδεύει το προϊόν ή είναι ληγμένο (ημερομηνία >3 χρόνια) τότε αυτό είναι μαϊμού και ενδεχομένως και επικίνδυνο ή απλά χωρίς καμία εγγύηση! :)

Link to comment
Share on other sites

προτάσεις δεν βλέπω για κάποιες δοκιμασμένες - εγγυημένες (όσο μπορεί να πει κάποιος) επιλογές είτε σε ebay είτε αλλού για MR11/MR16 , spot , W/Lm 3/4/6Κ εκτός από Osram/Philips....δηλαδή τι άλλο ; από που; Και ας μην είναι εντελως φθήνια αλλά ούτε στο κόστος των επωνύμων...

Link to comment
Share on other sites

Το τελευταίο καιρό ψάχνω να βρω για ένα φωτιστικό μπάνιου e14 που να δίνουν φως, μέχρι στιγμής από αυτές που έχω δοκιμάσει αυτές που έχουν 5050 led τύπου corn δουλεύουν ακόμα. Δοκίμασα και όντως για κανένα δίμηνο δούλεψαν και κάτι με 5630 led όπου το φως τους ήταν πολύ καλό αλλά χάλασε ο μετασχηματιστής τους. Είναι αλήθεια ότι οι 5050 έχουν πλακέτα ενώ οι 5630 τα έχουν χύμα (τις άνοιξα να τις δω και ισχύουν για λαμπτήρες από 3-4 πωλητές τα ίδια), το θέμα είναι ότι μάλλον έτσι τα κατασκευάζουν. Το φως από τις 5630 ήταν μακράν καλύτερο και δυνατότερο.

Τώρα σκέφτομαι να βάλω μέσα στα δύο φωτιστικά led strips με τροφοδοτικό και μάλλον θα πάω προς 5630.

 

Γενικά οι τιμές εδώ δεν έχουν καμία σχέση με το ebay. Και δεν μιλάω για επώνυμους λαμπτήρες αλλά για τον ίδιο ακριβώς προϊόν σε χάρτινο κουτάκι χωρίς φίρμα ή εγγύηση.

 

Η πρόταση που έγινε προηγουμένως για παραγγελία και δοκιμή είναι η καλύτερη γιατί αν σου κάτσει καλή δουλεύει για αρκετό καιρό.

Στο δωμάτιο μου έχω μια e27 με 7 ψεφτοcree led των 3watt το καθένα (high power led τα λένε, και έχουν κάτι σαν φακό πάνω τους) και φωτίζει άνετα ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών.

 

Παράδειγμα σε άλλο φωτιστικό μπάνιου (σχεδόν όλη μέρα ανοιχτά με άπειρα άνοιξε/κλείσε) δουλεύουν εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια G9 λάμπες 5050 των 100λέντ η κάθε μια χωρίς κανένα πρόβλημα με κόστος αγοράς 15€ το 2011 και σε σχέση με τις παλαιότερες των 25watt έχουν κάνει απόσβεση.

Έγινε επεξεργασία από filarhos
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Προχωρώντας το σχέδιο για αντικατάσταση λαμπτήρων με LED.

παρήγγειλα 10 λάμπες τύπου MR11  GU4 στα 4W ονομαστικά (δεν ξέρω πόσο θα φέγγουν όταν τα βάλω επάνω) στα 22 ευρώ

http://www.ebay.com/itm/131407395297

Αντιστοιχη Philips από επώνυμο τοπικό μαγαζί στα 3,5W στα 13 ευρώ η μια

 

Επίσης παρήγγειλα 10 λάμπες τύπου GU10 Ultra Brilliant CREE COB Bombilla sτα 9W (θερμό χρώμα) στα 29 ευρώ

http://www.ebay.com/itm/121332724951

 

Για τις MR11 χρειαζομαι και μετασχηματιστές 220v-to12V DC ...παρήγγειλα αυτούς..

http://www.ebay.com/itm/331374688596

Νομίζω τα 300ma είναι αρκετά σωστά; 4W/12v

Δεν ξέρω αν κάτω απ'τις βίδες στην εισαγωγή/εξαγωγή θα βγάλω τα καλώδια που φαίνονται στην φωτο και θα βάλω του ρεύματος AC  και του φωτιστικού σποτ αντίστοιχα ή θα πρέπει να το κάνω με κλέμμες. 

Έγινε επεξεργασία από sstav
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν παραλάβεις πες μας πως σου φαίνεται το φως τους.

 

Εμένα 8 τύπου ΜR16 (4W) που πήρα για την κουζίνα με 15*SMD5630 φέγγουν σαν καντηλάκια :p  Αλλά επειδή είναι 8 η μία δίπλα στην άλλη βγάζουν ένα ικοναποιητικό φως. Καμία σχέση με τις 40Watt που αντικατέστησα προφανώς, ίσως 2-3 φορές λιγότερο φως (ήταν όμως υπερβολικό το φως των 40W). Αλλά το θετικό είναι ότι η γραμμή των 8 στο σύνολο καίει 25-28Watt από 300-320Watt οπότε έγιναν εύκολα αποδέκτες :p

Τις είχα πάρει δοκιμαστικά για 1,5 ευρώ το κομμάτι, μετά από προσφορά που έκανα σε πωλητή στο ebay. Παρέλαβα για κάποιον λόγω στις 18 μέρες. Το πόσο θα κρατήσουν θα φανεί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.