Jump to content

Νεα συνθεση PC

sotosgl

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας και από εμενα καινούργιος στην παρέα και αμέσως το πρώτο μου post!

Καλώς σας βρήκα λοιπόν!(by the way sorry για τα greeklish αλλα η πετσοκομμένη έκδοση των windows μου δεν δέχεται τα ελληνικά με τίποτα.... :S)

Από εβδομάδα περιμένω αυτό το πακετάκι

Cpu Intel QX9650 (s775 / 3,00)

Mobo Asus Maximus Extreme (S775,DDR3,X38)

RAM 2x Corsair Ram 2GB Kit DDR3 TWIN3X2048-1800C7DF

TροφοδοτικόTHERMALTAKE W0171 TOUGHPOWER 1500W

VGA 2x AsusHD3870X2 1GB DDVI

HDD Seagate 1TB (32MB - 7200.11) & 2x Western Digital 74 GB (10.000rpm, 8MB Cache, SATA)

Case Thermaltake Xaser VI VG4000BWS

DVD LG DVD-ROM RW + / - HD - GGW - H20L

Sound Card Creative SoundBlaster X-Fi Platinum Champion

Gia Watercooling skeftomai thn Zalman Fanless Watercooling Reserator XT Black

με όλα της τα παρελκόμενα για CPU Chipset Μνήμες

Και το clue τώρα έχω βάλει σωστά πράγματα για τον σκοπό που την πήρα?

δηλαδή να clockarw τον QX στα 4,5 η και πάνω δεν έχω πρόβλημα αρκεί να είναι stable τις μνήμες και τις κάρτες γραφικών αφού θα μπούν σε Crossfire X λειτουργία Quad δηλαδή...

Ευχαριστώ εκ των προτερων για την help και sorry αν πόσταρα σε λάθος μέρος :S

Καλός ήρθες στο forum. Θα σου πρότεινα για αρχή να μεταφέρεις το ποστ σου σε ένα νέο thread στη στήλη Hardware-Νέες Συνθέσεις και Προτάσεις Εδώ: http://www.outofspecs.gr/forum/forumdisplay.php?f=64

#έγινε η μεταφορά#

Ok sorry παιδιά νέος είμαι θα μάθω:D

Βασικά θέλω help για ένα γενικό Ο.C. με λίγα λόγια τα πάντα θα ανεβούν έχω βρει οδηγούς στο net αλλα θα ήθελα την άποψη των ειδικών...

BTW sorry gia ta greeklish alla h petsokomenh ekdosh twn windows mou den dexete ta ellhnika me tipota.... :S

Ωραία 2 replies σε αυτό που ρωτάω η μια OK πρώτο post έκανα μια mlkia το δεύτερο τι ήταν?

Αν δεν έχετε να πείτε τίποτα ουσιαστικό "σπαμαρετε" αλλου...εκτος αν έχεις να μου προτείνεις καμια λύση για το πως να βάλω τα ελληνικά στο pc που δεν παίζει..

Sorry για το ύφος μου αλλα μέχρι τώρα δεν έχω δει κάτι που να με ενδιαφέρει στα comments

Thanx

To οτι δεν έχεις ελληνικά στο κύριο pc σου δεν με ενδιαφέρει καθόλου...Αν ήταν και ήσουν κάπου αλλού οπου η δυνατότητα των ελληνικών είναι αδύνατη και φυσικά προσωρινή ναι να δεχτώ τον ισχυρισμό σου...Το οτι όμως στο main pc σου δεν έχει ελληνικά και το οτι συμφώνησες κατα την εγγραφή σου να γράφεις στα ελληνικά δεν πάνε μαζί...

Όσο για το σπαμάρισμα δεν θα πώ τίποτα...Αλλά μην περιμένεις να βγουν τα μάτια στον οποιονδήποτε θα διαβάσει τα ορνιθοσκαλίσματα όπως φαίνονται τα greeklish που έγραψες και να πάρεις και μια σοβαρή απάντηση...

Και όπως λέω συνήθως...

Φιλικά πάντα

Πας από Control panel

Για κλασσίκο βρίσκεις:

Language and regional options και tab Languages έπειτα πατάς details, βρίσκεις Greek στη λίστα και έπειτα πατάς OK.

Για Category view:

Βρίσκεις date, time and regional options/Regional and language options tab Languages έπειτα πατάς details, βρίσκεις Greek στη λίστα και έπειτα πατάς OK.

Κάλωσήρθες και ο Βασιλάκης δεν έβαλε το help and support section στα windows γιατι του κατέβηκε να βασανήσει τους προγραμματηστες του

Αγαπητοί mods συγνώμη για το Off topic αν θέλετε μπορείτε πάντα να μου διαγράψετε το ποστ

και όπως λεεί και ο obijuan

Φιλικά πάντα

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια όχι τόσο για εμενα αλλα για τους άλλους χρηστες και για την σωστή λειτουργία του site.παιδιά ναι είναι το main pc μου αλλα as soon as possible θα φάει format με τον ερχομό του καινούργιου.

Sorry για άλλη μια φορα για το ύφος μου αλλα έχουν πέσει τόσα post και κανένα δεν με βοηθάει όσο για τις ρυθμίσεις προγραμματιστής έχω τελειώσει σε ιεκ και τώρα epp στο τει άρα δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που δεν έχω κάνει σωστά.

Αλλα κάηκε ο ένας 250aris μου και την βγάζω με έναν ξεχασμένο ide.τελοσπάντων δεν είμαι εδώ να απολογηθώ σε κανέναν αλλα για να πάρω βοήθεια από οποιον ξέρει θέλει και μπορεί να με βοηθήσει

Aντε να δούμε τώρα θα πάρω καμια "σοβαρή απάντηση" από "σοβαρά άτομα"...?

Στέλιο Thanx δεν την είχα υπόψιν την σελίδα

γράψε στα ελληνικά πρώτα και βλέπουμε...

Παρατηρήσεις σε άλλα μέλη του forum έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνο οι Administrators και Moderators όταν αυτά που γράφουν δεν συμφωνούν με τους κανόνες λειτουργίας του forum.

Ok sorry paidia neos eimai tha mathw:D

Vasika thelw help gia ena geniko O.C. me liga logia ta panta tha anevoun exw vrei odhgous sto net alla tha h8ela thn apopsh twn eidikwn...

Θα σε παρακαλούσα όμως να διορθώσεις όλα σου τα μηνύματά σου στα ελληνικά μιας και συμφώνησες στο να γράφεις μόνο στα ελληνικά κατά την εγγραφή σου.

Στο θέμα σου τώρα.

Το Zalman Fanless Watercooling Reserator XT που σκέφτεσαι μάλλον δεν θα σε "καλύψει" επαρκώς. Ειδικά αν σκέφτεσαι να τα βάλεις όλα στο κύκλωμα, δηλαδή CPU, chipset, VGA κτλ.

Θα σου πρότεινα να πας σε κάτι custom, κομμάτι-κομμάτι δηλαδή.

Θα σου βγει και πιο φθηνά και θα είναι και πολύ αποδοτικότερο.

Για τις μνήμες δεν χρειάζεται να βάλεις υδρόψυξη, ένας 12άρης θα είναι μια χαρά!

Επιτέλους μια βοήθεια!

Thanx koumle κοίτα να δεις όμως τι παίζει δεν με απασχολεί η τιμή ούτε να σπάσω όλα τα ρεκόρ στο benchmark απλά θέλω να φτάσω σε ένα ικανοποιητικό σημείο για τα λεφτά που έσκασα

δηλαδή θα είμαι υπερικανοποιημενος αν φτάσω ένα Ο.C. στην cpu γύρω στο 4.5 και να σκαλίσω λίγο τις καρτούλες παρόλα τα προβληματάκια που εμφανίζουν ακόμα.

Να σου πω την αλήθεια φοβάμαι λίγο την custom ψύξη είχα ένα thermaltake bigtank και δεν ήμουν ικανοποιημένος γιαυτο ανέβηκα σε τιμή μήπως και φτάσω σε ένα alfa επίπεδο.

Aρα θα μείνω σε κάτι stock.Kαμια πρόταση?

Και κάτι ακόμα αν κάποιος έχει δοκιμάσει να πειραματιστεί πάνω στο chipset την cpu και τις κάρτες μου ένα dos and donts θα ήταν ότι καλύτερο

Thanx in advance

''φοβάμαι λίγο την custom ψύξη''....... Να υποθέσω ότι εννοείς custom υδροψυξη.

Για τα 4,5 είναι μονόδρομος η custom υδροψυξη.... και αν τα πιάσεις...

@ sotosgl, εχω το ιδιο συστημα με αυτο που φτιαχνεις, με μονη διαφορα στις μνημες. (Cellshoc 1800) Τα 4,5 Ghz τα εχω ανετα, με μπλοκ Eleven και διπλο ψυγειο.

Οι καρτες χωρις Mod μπορουν να παιξουν 930~ με 1100~ με τις δικες τους ψυκτρες, οποτε για "αρχη" σε καλυπτουν.

Ειμαστε εδω για ο,τι αλλο χρειαστεις.

Dinos111 αφου εχουμε σχεδον το ιδιο συστημα τοτε λιγο πολυ θα ξερεις τις απαιτησεις που εχει σε ψυξη.

Απλα αν μπορεις θα ηθελα να τσεκαρεις αν κατι τετοιο->Zalman θα με καλυπτει μεχρι το 4,5 που το εχεις φτασει και εσυ - Maximum Coolant Capacity : Max. 1.25ℓ - Integrated Water Pump : 6W, DC 12V, 300L/Hr - Maximum Lift : 1.8mΓια τις RAM σκεφτομαι αερα ενω προτεραιοτητα θα δωσω στο Chipset στην CPU και αν εχει βγει κανενα καλο κιτακι βλεπουμε και για τις καρτες

Γινεται να μου στειλεις και τις ρυθμισεις σου για την CPU και τις HD3870X2 XfireX?

Sorry αν σε ζαλισα αλλα ξερεις πως ειναι αυτα οταν εχεις καινουργιο πραγμα στα χερια σου:D

Για το Zalman δεν μπορω να εχω αποψη, γιατι δεν το γνωριζω. Μολις δουμε κανενα review, τοτε θα ξερουμε. Στο δικο μου συστημα με μια EHEIM 1250 full ceramic και διπλο ψυγειο με τεσσερις ανεμιστηρες, το ψυγειο ζεσταινεται. (Kαι χωρις να ψυχω το chipstet.)

Οσον αφορα τις ρυθμισεις στο mobo, σου προτεινω να διαβασεις αυτο το αρθρο (ειδικα τις σελιδες 9 και 10):

http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3172&p=9

Υπαρχει και η λυση του Auto. Για μενα αυτη η μητρικη δουλευει καλυτερα ετσι στη συχνοτητα που ζητας.

CPU Feature Ai Overclock Tuner [Manual]

OC From CPU Level Up [Auto]

CPU Ratio Setting [10.0]

FSB Frequency [450]

FSB Strap to North Bridge [Auto ή 333MHz]

PCI/E Frequency [110]

DRAM Settings [1T]

DRAM Frequency [DDR3-1801MHz]

DRAM Command Rate [1T]

DRAM Timing Control [Manual]

CAS# Latency [7]

RAS# to CAS Delay [6]

RAS# Precharge [5]

RAS# Active Time [15]

RAS# To Ras# Delay [Auto]

Row Refresh Cycle Time [60]

Write Recovery Time [Auto]

Read To Precharge Time [Auto]

Read To Write Delay(S/D) [Auto]

Write To Read Delay(S) [Auto]

Write To Read Delay(D) [Auto]

Read To Read Delay(S) [Auto]

Read To Read Delay(D) [Auto]

Write To Write Delay(S) [Auto]

Write To Write Delay(D) [Auto]

DRAM Static Read Control [Auto]

Dram Dynamic Write Control [Auto]

Ai Clock Twister [Auto]

Transaction Booster [Disable]

Boost Level [3]

Voltage Settings

CPU Voltage [1.48 - 1.50v]

CPU PLL Voltage [Auto= 1.84] η 1,50~

North Bridge Voltage [1.61v]

DRAM Voltage [Auto= 2.06v]

FSB Termination Voltage [Auto]

South Bridge Voltage [Auto]

Loadline Calibration [Auto]

CPU GTL Reference [Auto]

North Bridge GTL Reference [Auto]

DDR2 Channel A REF Voltage [Auto]

DDR2 Channel B REF Voltage [Auto]

DDR2 Controller REF Voltage [Auto]

SB 1.5V Voltage [Auto]

Cpu Spread Spectrum [Disable]

PCIE Spread Sprectrum [Disable]

Ειπαμε, η μητρικη του AUTO!:p

Τωρα για τις καρτες, τις κλοκαρω με το AMD GPU TOOLS, το οποιο το κατεβαζεις απο εδω:

http://www.nordichardware.com/Guides/?skrivelse=516&page=1

και κανεις ακριβως αυτο που λεει στο σημειο AMD GPU Clock Tool and an updated toollib.dll file. Αφου το κατεβασεις, κατεβαζεις και το αρχειο toollib.dll και το κανεις copy paste.

Θα σου βγαζει το μηνυμα SetClock failed. Απλα δε θα του δινεις σημασια, γιατι το εχει κανει ηδη.

Οσον αφορα τους ανεμιστηρες, με το RivaTuner εκδοση 8.0 τους βαζεις στο 100%.

Καλα κλοκια! :)

Mερικα review που διάβασα για το zalman RESERATOR XT με αφήνουν να πιστεύω ότι δεν θα ήταν και η καλύτερη επιλογή για το σύστημα σου.

Dinos111 χίλια ευχαριστώ man ότι και να πω θα είναι λίγο.

Δεν χρειάζεται να μάθω τίποτα άλλο με κάλυψες σε όλα

Θα είσαι ο πρώτος που θα τσιμπήσει τα benchmarks μόλις το πειράξω!

Μονο η ψύξη έμεινε και πάμε full για υπέρχρονισμό :D

banana Φιλε θέλω να φτιάξω ακριβώς το ίδιο μηχάνημα με κάποιες διαφορές

asuus p5e3 premium(τώρα βγαίνει)

και 4ara μνήμη σαν τη δική σου...

πες μου το δικό σου μηχάνημα αν το έφτιαξες και πως το βλέπεις

(Εδω ο καλός μεταφραστής......μεταφράζουμε για σας πριν από σας.... Την άλλη φορά μόνο ελληνικά φίλε.)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.