Jump to content

Σοβαρο πρόβλημα με AMD drivers

XMorsX

Recommended Posts

Καλησπερα. Το προβλημα αρχισε σημερα το απογεύμα, αλλα η περιγραφη μου αρχιζει απο χθες, σε περιπτωση που τα συμβαντα συνδεονται.

Χθες λοιπον αποφασιζω να κατεβασω τους Omega drivers (σειρα HD 6000, 64bit win 7). Δημιουργω σημειο επαναφορας συστηματος, μπαινω σε safe mode, χρησιμοποις το DIsplay Driver Unistaller για να απεγκαταστησω τους παλιους (νομιζω 13) και ανοιγω τους Omega. Γινεται το extract αλλα αποτυγχάνω να τους εγκαταστησω, συγκεκριμενα κατα την εγκατασταση βγαινει το μηνυμα "Απέτυχε η φορτωση του προγραμματος οδήγησης". Διαγραφω τους φακελους των παλιων driver sto C:/AMD (χωρις να πειραξω τον φακελο support) αλλα το προβλημα δεν διορθωθηκε, οποτε εκανα επαναφορα στην προηγουμενη κατασταση. Δεν εμφανιστηκε καποια επιπλόκη μεχρι τη στιγμη που το εκλεισα.

Αποψε, ανοίγοντας τον υπολογιστή, η οθονη μπηκε σε αναλυση 800x600, ενω ειναι 1200p. Διαπίστωσα οτι εχασα την fullHD αναλυση και ότι πλεον η μεγιστη αναλυση μου ειναι 1600x1200. Δοκιμαζω να κανω restart, to προβλημα παραμενει. Κατεβαζω ξανα τους Omega drivers, μπαινω σε safe mode, επαναλαμβανω την προηγουμενη διαδικασια αλλα ξαναβγαινει το ιδιο προβλημα. Αυτη τη φορα αποφασιζω να διαγραψω και τον φακελο C:/AMD/support, σκεφτομενος πως οτι στην χειροτερη θα κανω επαναφορα σε προηγουμενη κατασταση. Το προβλημα των drivers δε λύθηκε, οποτε κανω επαναφορα.

Δυστυχως όμως η επαναφορα οχι μονο δεν ήταν επιτυχης, αλλα καταστραφηκε και το σημειο επαναφορας. Στο μηνυμα σφαλματος ελεγε οτι δε βρεθηκε ο φακελος support που ειχα στειλει στον καδο ανακυκλωσης. Τον εκανα ανακτηση, αλλα πλεον εχω χασει το προηγουμενο σημειο επαναφορας και δεν εχω αλλο. Αυτη τη στιγμη ο υπολογιστης δουλευει αλλα δεν εχω drivers.

Δοκιμασα να εγκαταστησω τους 14.9 αλλα εχω το ιδιο προβλημα. Η μονη διαφορα ειναι οτι με τους Omega το CCC σταματουσε να αποκρινεται και το εκλεινα μεσω task manager, ενω με τους 14.9 το CCC εκλεισε κανονικα.

Ποιο/α προβληματα υπαρχουν? Υπαρχει λύση αλλη απο το format? To format ειναι λύση? Μηπως αρχιζει να τα παιζει η gpu μου (Sapphire HD 6870, την εχω σχεδον 5 χρονια και ανα περιόδους υπεφερε λογω του κακου airflow στο κουτι μου, εφτανε και 80C, αλλα τον περισσότερο καιρο τον περασε με lol και τελευταια heartstone)?

Ευχαριστω για την υποστηριξη.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX

Δεν πρέπει να έχω περάσει ποτέ driver κάρτας γραφικών σε safe mode, ή τέλος πάντως ήταν πολύ παλιά όταν το έκανα τελευταία φορά. Και όπως είπα έχω κόψει τους uninstallers, διότι πλέον θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά παρά καλό. Αν η κάρτα σου σου δίνει επιλογές για υψηλές αναλύσεις και δεν σου εμφανίζει ένα desktop με περιορισμένη χρωματική πλακέτα 16 χρωμάτων, δεν νομίζω να έχει χαλάσει. Κάτι στραβό έπαιξε με την εγκατάσταση των οδηγών ή το DDU έσβησε κάτι που δεν έπρεπε.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1

To DDU το εχω ξαναχρησιμοποιησει με επιτυχια. Αν δεν ειχα χασει το σημειο επαναφορας θα δοκιμαζα να εγκαταστησω τους νεους drivers χωρις να απεγκαταστησω τους παλιους, αλλα πλεον αυτο δεν ειναι επιλογη.

Η αναλυση μου εχει μειωθει απο 1900x1200 σε 1600x1200, χρωματικη πλακετα 32bit, και δε μπορω να εγκαταστησω ουτε ποιο παλιους drivers, δοκιμασα ηδη τους 14.9. Καμια ιδέα για το αν μπορω να κανω κατι άλλο τώρα μεχρι να δοκιμάσω νέα κάρτα?

Έγινε επεξεργασία από XMorsX

Βασικά δεν χρειάζεται να δοκιμάσεις νέα κάρτα. Το ότι το DDU μέχρι στιγμής δεν σου είχε &*%&$^$#^&%*(*& το σύστημα, δεν πάει να πει ότι θα δούλευε πάντα απροβλημάτιστα. Εντάξει μπορεί να το αδικώ το πρόγραμμα, δεν ξέρω. Βγάλε τους drivers με κανονικό uninstall αν γίνεται ή πήγαινε στο device manager και κάνε από εκεί uninstall και delete τους οδηγούς της κάρτας. Μετά από από 1-2 restart (όσα χρειαστεί) τσέκαρε αν σου δίνει επιλογή να τους κατεβάσεις από windows update και δοκίμασε να βάλεις αυτούς. Πολύ χοντρικά αυτά ως ιδέα.

Πλεον δεν νομιζω οτι υπαρχουν drivers στον υπολογιστη, το AMD Catalyst Install Manger παντως δεν εμφανιζεται στον πινακα καταργησης προγραμματων. Στον device manager στους προσαρμογεις οθόνης επίσης δεν εμφανιζεται η καρτα, αλλα "τυπικος προσαρμογέας γραφικών VGA". Εχω ήδη κανει αρκετα restarts χωρις αποτελεσμα. Τι άλλο να κανω? 

Σιγουρέψου ότι έχεις ρυθμίσει τα windows να ψάχνουν στο internet για οδηγούς hardware. Control Panel\Hardware and Sound\Devices and Printers, δεξί κλικ στο εικονίδιο του υπολογιστή σου, device installation settings > να ΜΗΝ είναι επιλεγμένο το Never install driver software from Windows updates. Μετά τσέκαρε μέσω windows updates αν δεν κατεβάσει κάτι αυτόματα ή μέσω του device manager Να ψάξει για νεότερο οδηγό (δεξί κλικ πάνω στο "τυπικος προσαρμογέας γραφικών VGA" και update driver software).

Aλλαξα την επιλογη στο Devices and Printers στον υπολογιστη μου στο αυτοματο. Αυτη τη στιγμη εγκαθίστανται ενημερωσεις των windows. Αν τελειωσουν συντομα θα συνεχισω με ενημερωση του προσαρμογεα γραφικών.

Ευχαριστω για την υποστηριξη.

Δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει install οποιουδήποτε hardware σε safe mode. Όσες φορές είχα πρόβλημα πάντως με drivers κάρτας γραφικών έτρεχα το AMD Catalyst Clean Uninstall Utility, έκανα restart και έπειτα έκανα εγκατάσταση τους καινούργιους και όλα κομπλέ.

Παιδια ευχαριστω πολύ, το ελυσα το πρόβλημα. Ετρεξα το ccleaner μηπως ειχαν μεινει κατεστραμμενα αρχεια, εγκατεστησα τους drivers απο το cd της καρτας και μετα καταφερα να εγκαταστησω τους Omega χωρις προβλημα. Υποπτευομαι οτι το προβλημα το εκανε το iobit uninstaller, γιατι παρατηρησα οτι ενω εγκαθιστουσα τους Omega μου εβγαζε pop-ups για υπολλειματα hydravision και catalyst manager που με παρότρυνε να απεγκαταστησω. Μπορει να το ειχα πατησει απο κεκτημενη ταχυτητα καποια στιγμη. Περιττο να πω οτι πηρε πόδι.

εχω την 6950 φλασαρισμενη σε 6970.. χρησιμοποιω μονο το atiman uninstaller 8.3.6. για απεγκατασταση.. δεν ξερω τι σημενει προβλημα η εκφραση προβλημα με amd drivers . εγγυηση 100% το συγγεκριμενο προγραμμα

• Like 1

εχω την 6950 φλασαρισμενη σε 6970.. χρησιμοποιω μονο το atiman uninstaller 8.3.6. για απεγκατασταση.. δεν ξερω τι σημενει προβλημα η εκφραση προβλημα με amd drivers . εγγυηση 100% το συγγεκριμενο προγραμμα

συμφωνω απολυτως.

και απορω πως, εδω στο εργαστηρι, που ο ιδιος ο ATIMAN εχει προσφερει πολλακις, την βοηθεια του, δεν προτεινεται πρωτα το συγκεκριμενο προγραμμα..!

Έγινε επεξεργασία από cabdik
  • Like 1

Προσωπικά είχα πάει μια φορά να το βάλλω και βάραγε το antivirus. Είχα κάνει post στο thread, απάντηση δεν πήρα οπότε και το πρόγραμμα δεν το δοκίμασα ποτέ, κάτι που δεν με χάλασε μιας και πλέον με Nvidia/AMD drivers σε δύο PC εγκατεστημένους δίπλα δίπλα, προβλήματα δεν είχα.