kov Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2004 θα ήθελα την βοήθεια σας για να μπορέσω να δικτυώσω 2 pc μέσω του dsl modem zyxel Prestige 650Hβασικα θα ηθελα τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω.
cherryman Δεκέμβριος 14, 2004 #2 Δεκέμβριος 14, 2004 Θέλεις να το χρησιμοποιήσεις μόνο για switch ή να μοιράσεις και την σύνδεση σου και στο άλλο pc; Έχεις κάποια adsl σύνδεση;
kov Δεκέμβριος 14, 2004 Author #3 Δεκέμβριος 14, 2004 Ναι έχω dsl σύνδεση και την έχω μοιράσει το πρόβλημα είναι το LAN μεταξύ των 2 pc.Έχω και στα 2 winxp pro.
voudas Δεκέμβριος 14, 2004 #4 Δεκέμβριος 14, 2004 αυτό έχω... όποιο pc κουμπώσεις πάνω του παίρνει νετ, και αυτόματα είναι και στο δίκτυο με τα υπόλοιπα και βλέπεις τα shared τους κλπ... ips έχω βάλει αυτόματες, το firewall των win off
RootX Δεκέμβριος 14, 2004 #5 Δεκέμβριος 14, 2004 Δλδ τα 2 pc "βλέπουν" internet από τον router σου αλλά δεν βλέπονται μεταξύ τους?Στον router έχεις σετάρει dhcp(να μοιράζει δλδ ip αυτός) και τα pc τα έχεις με obtain ip automatically(παίρνουν αυτόματα την ip από τον router) ?
cherryman Δεκέμβριος 14, 2004 #6 Δεκέμβριος 14, 2004 Αυτόματα παίρνει αν έχεις ενεργοποιημένο τον DHCP server στο router, αλλίώς πρέπει να ορίσεις ip στα win. Αναλόγως και την σύνδεση που έχεις ίσως χρειαστεί να ορίσεις και DNS servers και στα 2 pc.Πάντως αν δεν έχεις πειράξει καθόλου το router από το μενού του, τότε πρέπει να ισχύει αυτό που είπε ο Voudas.
kov Δεκέμβριος 14, 2004 Author #7 Δεκέμβριος 14, 2004 εχω δωσει ips γιατι συνδεεται και ενας φορητος καμια φορα στο router.να βαλω και εγω ips αυτόματες?
cherryman Δεκέμβριος 14, 2004 #8 Δεκέμβριος 14, 2004 Ωραία, για να καταλάβουμε τώρα πως έχουν τα πράγματα πες μας αν στο μενού του router είναι ενεργοποιημένος ο DHCP server. Είναι στο μενού LAN. Αν είναι και έχεις δώσει κι εσύ ips ίσως να είναι αυτό το πρόβλημα σου με το LAN.
kov Δεκέμβριος 14, 2004 Author #9 Δεκέμβριος 14, 2004 Δυστυχώς επειδή είμαι εκτός σπιτιού θα το δω το απόγευμα και θα απαντήσω
RootX Δεκέμβριος 14, 2004 #10 Δεκέμβριος 14, 2004 Βασικά δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιο και που είναι το πρόβλημα.Αυτό που λες cherry δεν είναι θέμα .
cherryman Δεκέμβριος 14, 2004 #11 Δεκέμβριος 14, 2004 Φάνη έχεις καταλάβει πιο είναι το πρόβλημα. Αυτό που είπες είναι. Internet βλέπουν αλλά δεν βλέπουν το ένα το άλλο.Αν δώσεις ip και έχεις και DHCP ενεργοποιημένο δουλεύουν κανονικά; Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω.
RootX Δεκέμβριος 14, 2004 #12 Δεκέμβριος 14, 2004 Ναι, κανονικότατα, ο dhcp απλά "κάθεται" και περιμένει να λάβει request για ip ώστε να στείλει.. Αν το pc έχει ήδη στατική, απλά δεν στέλνει request.Τώρα, δοκίμασε αν μπορείς να κάνεις ping από το ένα pc στο άλλο... θα πρέπει να παίρνεις απάντηση και από τα 2.Βεβαιώσου ότι και τα 2 είναι στο ίδιο workgroup και δες αν βλέπεις το ένα από το άλλο στην περιοχή δικτύου(άσχετα αν σε αφήνει να μπεις).Τρέχει κάποιο firewall σε κάποιο από τα 2?
spc Δεκέμβριος 14, 2004 #13 Δεκέμβριος 14, 2004 Αρχική απάντηση από RootXΤρέχει κάποιο firewall σε κάποιο από τα 2? Αν έχεις πχ Norton είναι κλασικό σύμπτωμα.Πρέπει να τρέξεις το netwοrk wizard για να ξεμπλοκάρει.
spc Δεκέμβριος 14, 2004 #15 Δεκέμβριος 14, 2004 τότε, όπως είπα, μπες στο Norton-Firewall-Configure-Networking και τρέξε τον wizard (και στα 2 pc)μάλλον θα είσαι ΟΚ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.