nikpapvolcan Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2015 (edited) Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά σε όλους σαςΕχω ένα ssd δίσκο Seagate ST120HM000 / 1G5142-300 600-Series 120Gb με λειτουργικό τα windows 8.1 pro. Πρόσφατα έκανα το λάθος να κάνω “καθαρισμό” της registry με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν διάφορα προβλήματα. Λόγω του ότι τον είχα φορτώσει & με διάφορα προγράμματα που τελικά δεν τα χρησιμοποιώ αποφάσισα να ξανά εγκαταστήσω τα windows κάνοντας μια νέα καθαρή εγκατάσταση από την αρχή.Η μητρική που έχω είναι η GA-Z87X-OC της gigabyte με συνδεδεμένους 3 μηχανικούς δίσκους (χωρίς λειτουργικό σύστημα) & ακόμα ένα ssd δίσκο(Adata Premier Pro SP900), που είναι clone του Seagate. Το setup αυτό το έχω ένα χρόνο με τα windows 8.1 pro & λειτουργεί χωρίς προβλήματα.Ξανά κάνοντας εγκατάσταση στον Seagate ενώ όρισα ένα partition τα windows δημιούργησαν άλλα δύο “κρυφά” partition που την αρχική φορά που τα είχα εγκαταστήσει (δηλαδή πριν ένα χρόνο) δεν τα είχε δημιουργήσει. Ο Adata που είναι clone του Saegate δεν έχει αυτά τα partition.Όταν μπήκα στο bios εμφανίζει δύο φορές Seagate, μια ως UEFI & άλλη μια στο P0 ενώ τον Adata μια φορά στο P5. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό ή όχι μιας & έχω πολύ καιρό να μπω στο bios. Μετά την εγκατάσταση έκανα & όλα τα update των windows. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι τα windows ενώ κάνουν boot ποιο γρήγορα όλες οι άλλες λειτουργίες πάνε αρκετά ποιο αργά σε σχέση με την προηγούμενη εγκατάσταση που αν & προβληματική είναι ποιο γρήγορη (μπορώ να το συγκρίνω με τον δεύτερο ssd). H διαφορά μεταξύ των δύο εγκαταστάσεων είναι μεγάλη, ενδεικτικά το after effect στην νέα εγκατάσταση την πρώτη φόρα που το τρέχω θέλει 22’’ για να ανοίξει & την δεύτερη φορά 16’’ ενώ στην παλιά εγκατάσταση αντίστοιχα κάνει 11’’ την πρώτη φορά & 7’’ την δεύτερη. Και οι δύο εγκαταστάσεις έχουν το ίδιο antivirus (bitdefender), η διαφορά τους είναι μόνο ως προς την έκδοση, η παλιά εγκατάσταση έχει την έκδοση του 2014 ενώ η νέα του 2015, όμως & με απενεργοποιημένο το antivirus οι χρόνοι παραμένουν ίδιοι στην νέα εγκατάσταση.Η αρχική μου απορία είναι αν είναι φυσιολογικό που μου έφτιαξε τα δύο κρυφά partition η νέα εγκατάσταση ? & πως μπορώ να ξανά κάνω εγκατάσταση χωρίς να δημιουργηθούν αυτά τα partition ? Η δεύτερη απορία μου & φυσικά το πρόβλημα που έχω είναι γιατί να είναι τόση πολύ αργή η νέα εγκατάσταση ενώ έχει φορτωμένες λιγότερες εφαρμογές. Και για το τέλος τι προτείνετε να κάνω για να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ταχύτητας.Σας ζητώ συγνώμη για την μακροσκελές κείμενο & περιμένω τις απόψεις σας.Σας ευχαριστώ πολύΝίκος Photo από το bios & την διαχείριση των δίσκων. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 6, 2015 από nikpapvolcan Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 6, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2015 Τα επιπλέον partitions είναι φυσιολογικά, σίγουρα η συμπεριφορά που παρατηρείς δεν οφείλεται σε αυτά. Εγώ θα κοιτούσα ρυθμίσεις virtual memory και γενικά στησίματος του νέου συστήματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikpapvolcan Ιανουάριος 7, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 Αποφάσισα να ξανά κάνω εγκατάσταση τα windows & αυτή την φορά δημιούργησε μόνο ένα "κρυφό" partition.Εκανα εγκατάσταση όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ & όλα τα updates & το σύστημα είναι αρκετά γρήγορο.Για να φορτώσει το after effect την πρώτη φορά κάνει 8'' & την δεύτερη 5''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts