Klausx Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2015 Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους! Αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση στο pc μου (το έχω από το 2006 Pentium D ) Έπειτα από προσωπική έρευνα κατέληξα στα εξής : http://www.e-shop.gr/asus-m5a78l-m-usb3-retail-p-PER.523171 http://www.e-shop.gr/amd-fx-4350-42ghz-4-core-box-p-PER.559653 http://www.e-shop.gr/kingston-kvr13n9s8-4-4gb-ddr3-1333mhz-pc3-10600-p-PER.550507 x2 (Θα τα παραλάβω αύριο) Κάπου εκεί τέλειωσε το Budget Κάρτα γραφικών : http://www.e-shop.gr/asus-eah5450-silent-di-1gd2-1gb-pci-e-retail-p-PER.513481 (Την έχω ήδη) PSU : http://approx.es/APP500PS#.VKgkjclPm1s 500W (Το έχω ήδη) Οι απορίες μου είναι : Το καινούριο Build έχει κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας; Το τροφοδοτικό Approx 500 W που έχω θα ανταπεξέλθει; Τουλάχιστον μέχρι να αγοράσω κάποιο πιο αξιόπιστο μαζί με μια κάρτα γραφικών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιανουάριος 5, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2015 Δεν υπάρχει ασυμβατότητα, αλλά μπορείς να κάνεις μια βελτίωση. Ο FX υποστηρίζει μνήμη DDR3-1866. Επομένως, καλόν είναι να επιστρέψεις τη 1333άρα μνήμη και να παραγγείλεις αυτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 6, 2015 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2015 Η επιλογή μητρικής και επεξεργαστή πως προέκυψε μιας και έχεις (είχες) μικρό budget;Στα ίδια λεφτά της μητρικής μπορούσες να πάρεις μητρική με chipset AMD 970 που θα είχε SATA 3 και επιπλέον 2 θύρες USB 3. Επίσης με λίγα € παραπάνω παίρνεις FX 6300 που έχει 6 πυρήνες αντί 4. Αν τα € ήταν πρόβλημα ας έπαιρνες τον 4300 που ήταν πάνω από 10€ φθηνότερος και μόνο 400Mhz πιο αργός!Στην τελική ίσως ήταν καλύτερη επιλογή ένας i3 με μια Β85 μητρική.Συγνώμη αν φαίνεται πως "σου την λέω", δεν το κάνω, μιλάω εντελώς φιλικά! Εντός θέματος: Ασυμβατότητες δεν θα έχεις (99,x %)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristaras12 Ιανουάριος 6, 2015 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2015 (edited) OXI αυτή τη μητρικήΠήγαινε σε κάποια με 970 chipset εκτός msi. εγω θα αλλαζα και τροφοδοτικό σε κάτι ποιοτικότερο. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 6, 2015 από xristaras12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klausx Ιανουάριος 6, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2015 Δεν υπάρχει ασυμβατότητα, αλλά μπορείς να κάνεις μια βελτίωση. Ο FX υποστηρίζει μνήμη DDR3-1866. Επομένως, καλόν είναι να επιστρέψεις τη 1333άρα μνήμη και να παραγγείλεις αυτή. Που μπορώ να δω εάν έχω αυτό: Συμβατά AMD chipsets A75, A87, A88, A89, A78, E35. (γιατί απ οτι βλέπω δεν είναι συμβατές) Η επιλογή μητρικής και επεξεργαστή πως προέκυψε μιας και έχεις (είχες) μικρό budget; Στα ίδια λεφτά της μητρικής μπορούσες να πάρεις μητρική με chipset AMD 970 που θα είχε SATA 3 και επιπλέον 2 θύρες USB 3. Επίσης με λίγα € παραπάνω παίρνεις FX 6300 που έχει 6 πυρήνες αντί 4. Αν τα € ήταν πρόβλημα ας έπαιρνες τον 4300 που ήταν πάνω από 10€ φθηνότερος και μόνο 400Mhz πιο αργός! Στην τελική ίσως ήταν καλύτερη επιλογή ένας i3 με μια Β85 μητρική. Συγνώμη αν φαίνεται πως "σου την λέω", δεν το κάνω, μιλάω εντελώς φιλικά! Εντός θέματος: Ασυμβατότητες δεν θα έχεις (99,x %)! Δεν με απασχολεί τόσο το Sata 3 / usb 3 , σχετικά με τον ι3 και την μητρική που λες είναι καλή ιδέα εάν κάποιος στο μέλλον θέλει να κάνει αναβάθμιση σε ι7 Δεν πήγα σε 6 core διότι δεν θα τα χρειαστώ Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον (αν και είμαι νέο μέλος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιανουάριος 7, 2015 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 Που μπορώ να δω εάν έχω αυτό: Συμβατά AMD chipsets A75, A87, A88, A89, A78, E35. (γιατί απ οτι βλέπω δεν είναι συμβατές) Η qualified vendor list είναι πάντοτε ελλειπής στους καταναλωτικούς υπολογιστές, διότι είναι πρακτικά αδύνατον να ελέγξει ο κατασκευαστής όλα τα motherboard που παράγει με όλες τις μνήμες της αγοράς, αποτελεί δε μιαν ενδεικτική λίστα. Όμως, επειδή έχεις να κάνεις με την AMD, ρώτησε στο κατάστημα να σου προτείνουν μια 4άρα μνήμη στα 1866MHz, συμβατή μ' αυτό το motherboard. (Βασικά, όλες οι DDR3 -οφείλουν να- είναι συμβατές τουλάχιστον ηλεκτρικά, κατά το πρότυπο JEDEC, ενώ, τουλάχιστον εγώ προσωπικά θεωρώ εξόχως απίθανο, μνήμη της Kingston να έχει προβλήματα συμβατότητας με τον ελεγκτή μνήμης ενός σχετικά φρέσκου επεξεργαστή, όπως ο συγκεκριμένος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 7, 2015 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 εγω παλι βλεπω το ολο θεμα, λαθος απο την αρχη..! τωρα που παραγγειλες και πηρες και καποια κομματια, τι να σου πουμε? οτι θα μπορουσες να κανεις μια καλυτερη συνθεση σε ολα τα επιπεδα? ισως σου φανει παραξενο, αλλα ετσι ειναι..! το πηρες αναποδα απο την αρχη, και αυτο, μονο προς οφελος σου δεν ειναι..!! φιλικα στο λεω, πρωτα ρωταμε, κι επειτα παραγγελνουμε...!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klausx Ιανουάριος 7, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 εγω παλι βλεπω το ολο θεμα, λαθος απο την αρχη..! τωρα που παραγγειλες και πηρες και καποια κομματια, τι να σου πουμε? οτι θα μπορουσες να κανεις μια καλυτερη συνθεση σε ολα τα επιπεδα? ισως σου φανει παραξενο, αλλα ετσι ειναι..! το πηρες αναποδα απο την αρχη, και αυτο, μονο προς οφελος σου δεν ειναι..!! φιλικα στο λεω, πρωτα ρωταμε, κι επειτα παραγγελνουμε...!!! Δεν έχω παραλάβει ακόμα τίποτα λόγο των ημερών μπορούν ακόμα να γίνουν μετατροπές εάν κάτι είναι κρίσιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 7, 2015 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 (edited) Δεν έχω παραλάβει ακόμα τίποτα λόγο των ημερών μπορούν ακόμα να γίνουν μετατροπές εάν κάτι είναι κρίσιμο θες μια διαφορετικη προταση στα.... περιπου 250-260€ που σου κοστισαν...ολα? κι εννοω και το τροφοδοτικο και η καρτα, που ΗΔΗ εχεις παρει....δυστυχως..!! Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 7, 2015 από cabdik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klausx Ιανουάριος 7, 2015 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 (edited) θες μια διαφορετικη προταση στα.... περιπου 250-260€ που σου κοστισαν...ολα? κι εννοω και το τροφοδοτικο και η καρτα, που ΗΔΗ εχεις παρει....δυστυχως..!! 111.JPG Δεν έχω αγοράσει τροφοδοτικό και κάρτα είναι αυτά που χρησιμοποιώ αυτή την στιγμή Σε ευχαριστώ για το build θα το κοιτάξω. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 7, 2015 από Klausx Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 7, 2015 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 αφου εχεις καρτα, τοτε, μπορεις αντι για τον 7700Κ -σαν επεξεργαστη- να βαλεις τον http://www.e-shop.gr/amd-athlon-x4-860k-370ghz-box-p-PER.559677 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts