Νταμοτσιδης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2015 Καλησπέρα στην παρέα . θέλω να βάλω λινουξ απλά το θέμα μου ειναι πως διάβασα πολα και δεν ξέρω ποιο απο όλα να βάλω .. Εγω θέλω ενα υπολογιστή πανω κάτω για όλα e-mail , Apps , games (cs 1.6) η καμία Dota που και που , Internet , Kai office κτλ. Ποιο ειναι Κατάκολο για αυτό που ζητάω αν όλα ποιο προτείνετε ;; Και αν ειναι εύκολο να ανταποκριθώ σε αυτό το περιβάλλον .. Επιδη δοκίμασα μια φορά backtrack και μου φανικαν υπέρδισκολα , ακόμα και για google chrome ήθελε εντολές και βαριέμαι τα how to do ...... Και να κανω πάντα ότι λένε οι άλλοι για ενα απλό instal .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 5, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2015 (edited) 1) Δώσε τα specs του υπολογιστή σου για να σου προτείνουμε διανομή 2) Αν θες gaming και MS office καλύτερα να μείνεις με win. 3) Αν τα μόνα παιχνίδια που παίζεις είναι το CS και DOTA τότε ok μπορείς να παιξεις και από linux με χρήση wine (ένα πρόγραμμα που σου επιτρέπει να τρέχεις win εφαρμογές - όχι όμως τα πάντα). Επίσης αν δεν σου είναι απαραίτητο το MS office και μπορείς να καλυφθείς και με την αντίστοιχη σουίτα που τρέχει σε linux (libre office το πιο διαδεδομένο), τότε πάλι ok μπορείς να πας σε linux. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 5, 2015 από gdp77 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νταμοτσιδης Ιανουάριος 5, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2015 Ένα λαπτοπ το εχω εδώ και τρία χρονια . Και τα liver office Μου κάνουν iTunes και γενικά apps μπορώ να εχω ;; Και απο παιχνίδια ειναι μόνο Dota Kai CS1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Ιανουάριος 5, 2015 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2015 Δοκίμασε μια live διανομή με Mint (mate). Τα περισσότερα τα εχει προεγκατεστημένα. itunes μέσω playonlinux (κάτι σαν το wine). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 5, 2015 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2015 Αν το itunes το θες για sync iphone τότε δύσκολαΣτα mint 17.1 που έβαλα τις προάλλες στο laptop είχε το driver για το iphone, δεν δοκίμασα να δω αν γίνεται sync από το laptop στο iphone.Nα τραβίξεις τα δεδομένα από το τηλέφωνο στο pc είναι οκ αλλά το ανάποδο δεν το έχω καταφέρει ακόμα.Όσο για τα games το dota και το cs υπάρχει και στο steam βέβαια για το cs υπάρχουν συγκεκριμένες εκδόσεις που παίζουν και στο wine.Το libre office είναι πολύ δυνατόαπό άλλα apps υπάρχουν τα πάντατα linux mint (mate-cinamon) είναι μια καλή επιλογή για αρχή για να δεις μερικά πράγματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νταμοτσιδης Ιανουάριος 5, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2015 Θα το κοιτάξω με vm Να δω .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νταμοτσιδης Ιανουάριος 5, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2015 να κανω καιβαλο μια εροτηση To Linux gentoo δεν κανει για εμενα ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bspus Ιανουάριος 5, 2015 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2015 To gentoo δεν ειναι για πρωταρηδες.Ξεκινα με το mint που σου ειπαν, την εκδοση με το mate desktop. Πολυ καλο για τα πρωτα βηματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νταμοτσιδης Ιανουάριος 5, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2015 Οκ ευχαριστώ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νταμοτσιδης Ιανουάριος 5, 2015 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2015 Παιδια μποριτε να μου γράψετε μια πραγματική ιστοσελίδα γτ εχω κατεβάσει 5 λινουξ και δεν μου δουλέψει τπτ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 6, 2015 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2015 (edited) http://www.linuxmint.com/download.phpπατάς στην αρχιτεκτονική 32/64 στο Destkop environment που θες(πχ 64 bit mate)πατάς ή το torrent ή direct download από τα links πιο κάτω Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 6, 2015 από Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νταμοτσιδης Ιανουάριος 6, 2015 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2015 Οκ σε ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Ιανουάριος 7, 2015 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 Μπορείς να εγκαταστήσεις κάτι σε debian,προσωπικά δουλεύω το siduction!Βασίζεται στο debian unstable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νταμοτσιδης Ιανουάριος 7, 2015 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 Μπορείς να μου βάλεις σελίδα να το κατεβάσω και να το κοιτάξω στο vw ?? το debian ειναι για τελιος αχαριους ;; α! Το Linux mimt με τα λίγα που είδα μου άρεσε .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νταμοτσιδης Ιανουάριος 7, 2015 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 Και τώρα κόλλησε εδώ Χρισιμοποιω το YUMI για να κανω το στικάκι Bootable .. Τη κανω λάθος ;; Λάθος ποστ σορρυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anikologr Ιανουάριος 7, 2015 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 Πάντως υπάρχει μια έκδοση Ubuntu του σχολικού δικτύου. Αν γράψεις wiki Ubuntu ltsp. Ιδανική για παλιά συστήματα και αρχάριους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νταμοτσιδης Ιανουάριος 7, 2015 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2015 Δεν μου λες έκανα μεγάλη γκάφα την εχω ξανακάνει και δεν θημαμε πως να βγάλω πέρα . Έσβησα μέσο windos το partition που ήταν το backtrack (Linux) εγω πίστευα πως αυτό ήτανε το προβλιμα αλλα η βλακια ειναι πως δεν πρόλαβα να κανω διαμόρφωση και τώρα με πετάει στα grub και δεν εχω ιδέα το τη να κανω μπορεί κάποιος να δόσεις συμβουλές .. Αν και όλη την ώρα ψάχνω πως να ξεμπλέκω αλλα τπτ .. Εχω μόνο ενα USB stick που ειναι bootable .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 8, 2015 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2015 και τώρα δεν σου ανοίγουν τα windows? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νταμοτσιδης Ιανουάριος 8, 2015 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2015 Στην ουσία τπτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bspus Ιανουάριος 8, 2015 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2015 Κανε boot με το dvd των windows και επελεξε repair.Καπου μεσα στο μενου θα εχει κατι που θα επαναφερει το windows boot loader Αν δεν εχεις dvd των windows... βρες! Πιθανως πολλα αλλα utilities (bootable cds φυσικα) να κανουν το ιδιο πραγμα (ultimate boot cd, Hirens boot cd κλπ) αλλα δεν εχω οδηγιες για κανενα απο αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts