Jump to content

Blue-ray drive στο PC τα έφτυσε ?

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά ! Θέλω μια μικρή βοήθεια καθότι στάθηκα λίγο άτυχος με το blue-ray drive που έχω στο PC μου (Pioneer BDC-202). Συγκεκριμένα ενώ δούλευε μια χαρά  ξαφνικά σταμάτησε να διαβάζει blue-ray δισκάκια ! Δείχνει να προσπαθεί να το διαβάσει και στο τέλος τίποτα... Διαβάζει μόνο CD δισκάκια... Βασικά το μόνο που με ενδιαφέρει να κάνω με αυτό είναι να μετατρέπω σε ISO τους 3D blue-ray τίτλους που έχω στην κατοχή μου ώστε να τα διατηρώ προσωπικό αρχείο σε σκληρούς δίσκους... Υπάρχει περίπτωση να τα έπαιξε εντελώς ? Και γιατί διαβάζει μια χαρά τα CD ? Σε περίπτωση που χρήζει αντικατάστασης και επειδή δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά για να αγοράσω κάποιο καινούριο , τί λέτε για το LiteOn IHES112-115 ? Το έχω βρει στα € 60. Για την δουλειά που το θέλω θα είμαι ΟΚ ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Τα δισκάκια είναι γνήσια και δεν τα διαβάζει?

Πιο παλιά μου είχε τύχει με cd/dvd και να διαβάζει μόνο cd οχι dvd.

Εννοείτε το drive μου τα χε παίξει.

Οπότε μάλλον κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με σένα.

LiteOn δεν έχω δοκιμάσει. Αυτο που μου είχε χαλάσει ήταν TEAC. Γενικά νομίζω όλα τα drives χαλάνε μετά από κάποια χιλιόμετρα.

Πριν όμως προβείς σε αγορά νέου drive δοκίμασε να το καθαρίσεις.

Τώρα αν καταλήξεις σε αγορά νέου , από προσωπική εμπειρία έχω μείνει ευχαριστημένος με LG. Είναι άλλωστε και λίγο φηνότερο

Ούτε με το LG ούτε με το LiteOn δεν θα μπορείς να γράψεις σε bluray.

Τα DVD και τα blue ray χρησιμοποιούν άλλη συχνότητα στη δέσμη του laser για ανάγνωση των CD.

Οπότε ναι υπάρχει περίπτωση να "τα έχει παίξει" όπως λες και έσυ.

Δοκίμασε αν έχεις και κάποιο cleaner CD/DVD μπας και έχει πιάσει σκόνη ή βρωμιά η κεφαλή.

Έγινε επεξεργασία από vagsk