Jump to content

LEDs

Ntenteras

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους,

'Εχω αγοράσει δύο μέτρα μπλε λεντοταινία (1+1) για να βάλω στο κουτί μου (750D). Υπάρχει κάποιος οδηγός/tutorial για το πως συνδέω τις ταινίες με το τροφοδοτικό; Τι υλικά και εργαλεία θα χρειαστώ και που μπορώ να τα βρώ; Ακόμα πιστεύετε ότι δύο μέτρα είναι καλά για το κουτί μου ή μήπως είναι πολλά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καταρχήν η ταινία πρέπει να είναι 12 volt. Πανω στην ταινία έχει δυο επαφές + και -. Μετα βρίσκεις ενα molex θηλυκό και θα ενώσεις το - στο μαύρο και το + στο +12 volt το οποίο είναι το κίτρινο ως συνήθως. Καλό είναι να το ελεγξεις με ενα πολύμετρο. Επίσης βάλε και μια ασφάλεια 1 amber στο +12 volt για ταινία έχει, 4,4 watt 2 amber για 7,2 watt, 3 amber για 14,4 watt
Διάβασε και εδώ http://www.thelab.gr/topic/1698-molex-%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Η ταινια ειναι 12V. Η ασφαλεια σε τι ακριβως θα χρησιμευσει; Η συνδεση θα γινει με κολλητηρι ηλεκτρωνικων; Το ηλεκτρολογικο εργαλειο που αναφερεται στο link τι ακριβως ειναι γιατι δεν υπαρχει πλεον η εικονα;

Δεν γνωρίζω τι είναι το ηλεκτρολογικό εργαλείο που αναφέρεις και που επισημαίνεται στο Link που παραθέτω. Από την αλλαγή του forum σε νέο Interface έχουν αλλοιωθεί προηγούμενα άρθρα. Η ασφάλεια χρειάζεται για την περίπτωση βραχυκυκλώματος της ταινίας αν και πολλά τροφοδοτικά έχουν προστασία αλλά προσωπικά δεν θα ρίσκαρα να αφήσω το σύστημα μου χωρίς ασφάλεια. Μου έχει βραχυκυκλώσει η ταινία στο κουτί, στην άκρη που την έκοψα εκεί που είναι οι επαφές + και -, είχα ασφάλεια οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να είχε γίνει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.