Jump to content



New user. help with problem with brand new pc


Πανος

Recommended Posts

Καλησπέρα ονομάζομαι Παναγιώτης οι γνώσεις μου για τεχνικά ζητήματα σχετικά με pc είναι  μηδαμινές για αυτό ζητάω βοήθεια σε αυτό το forum.  

 

Χτες πήρα το  παρακάτω μηχάνημα από eshop. Το βαλαμε σε λειτουργεια στο σπίτι ενός φίλου και δούλευε κανονικότατα μετά το πήρα σπίτι το συνδεσα και χωρίς λόγο το pc κολαει ξαφνικά (δεν κουνιεται το ποντίκι, ctr+alt+del δεν κάνει τίποτα παρά μόνο με reset. To pc ανοίγει δουλεύει super και ξαφνικά είτε είμαι σε browser είτε στην αρχική οθόνη κολαει ενώ στο φίλο μου κάναμε τα απαραίτητα updates βάλαμε και τα office για καμιά ωρίτσα και δεν κολησε πότε.

 

Any advise pls?

Thx guys.

 

 

 

ΚΟΥΤΙΑ - CASES

COOLERMASTER RC-K280-KKN1 K280 BLACK  (PER.807669)

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU

INTEL CORE I5-3340 3.10GHZ LGA1155 - BOX  (PER.558429)

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

GIGABYTE GA-B75-D3V RETAIL  (PER.526995)

ΜΝΗΜΗ RAM X 2

KINGSTON HX316C10FW/4 4GB DDR3 1600MHZ HYPERX FURY WHITE SERIES  (PER.550874)

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

ASUS R9 270 R9270-DC2OC-2GD5 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL  (PER.513644)

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

KINGSTON SV300S37A/120G V300 SSD 120GB SATA3 2.5'' RETAIL  (PER.345373)

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

WESTERN DIGITAL WD10EZRX CAVIAR GREEN 1TB SATA3  (PER.303677)

ΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

LITEON IHAS124-14 5.25'' SATA DVD-RECORDER BULK BLACK  (PER.812858)

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ

XFX TS SERIES 750W PSU  (PER.664005)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τα τυχαία κολλήματα είναι πολλές φορές δύσκολο να διαγνωστούν από άτομα με γνώσεις, πόσο μάλλον από εσένα που λες ότι είσαι σε "μεδενικό" επίπεδο. Μπορεί να φταίει λογισμικό, μπορεί hardware και για να κάνεις διάγνωση, μπορεί να φτάσεις και να λύσεις όλο το pc για να απομονώσεις το εξάρτημα που δημιουργεί το πρόβλημα. Για να μη χάνεις χρόνο λοιπόν, εγώ θα σου πρότεινα να το πας στο eshop για έλεγχο και ενδεχόμενη αντικατάσταση του κομματιού που σου δημιουργεί πρόβλημα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κατεβάσεις το HWmonitor για να ελεγξεις τις θερμοκρασίες ή να κοιτάξεις για errors στα windows events. Αλλά εφόσον το PC είναι καινούριο, το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο gdp77, επιστροφή εκεί που το πήρες.

Link to comment
Share on other sites

αν επιτρέπετΑΙ πόσο πλήρωσες για το μηχάνημα;

 

το ότι δεν έχει κολλήσει στον φίλο σου δεν οφείλεται απαραιτήτως σε διαφορά εγκατάστασης. Μπορεί να εξηγείται από το ότι στο ξένο σπίτι είναι λιγότερη ώρα on. Σε σένα το κάνει σε τυχαίο χρονικό διάστημα ή υπάρχει κάποιου τύπου επανάληψη (π.χ. πάντα μετά από 30 λεπτά ;)

Σε κάθε περίπτωση εφόσον το μηχάνημα είναι καινούργια αγορά καλύτερα να το πας για έλεγχο κι αν εξακολουθήσει να το κάνει, επιστροφή και τα λεφτά πίσω.

Έγινε επεξεργασία από salde
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί απλά να μην έτυχε στον φίλο σου να παρουσιάσει κολλήματα.

 

Οσο για την ποιότητα του ρεύματος στο σπίτι σου συνήθως τα τροφοδοτικά εξομαλύνουν τυχόν μικροπροβληματάκια και το XFX που έχεις βάλει λογικά δεν θα είχε πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ήρθα σπίτι και θυμηθηκα οτι παλιοτερα που εκανα κατι στο αλλο pc ακουμπισα λιγο τον πυργο και σαν να μου περασε λιγο ρευμα στο χερι. οποτε πηρα μια καινουρια μπριζα και εβγαλα την παλια και μεχρι τωρα δεν εχει κολησει. Τι να πω? Mαγκάιβερ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.