MD1032 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2014 Αλόχες και χρόνια πολλά. Σκέφτομαι να ετοιμάσω ένα Raid6 (5x2TB) σε N54L αλλά δεν είμαι σίγουρος σε ποιο hw controller να καταλήξω. Έλεγα να πάρω έναν perc6 (ebay) γνωρίζοντας τον περιορισμό του στους 2TB δίσκους (δεν υπάρχει budget κιόλας για 3tb), αλλά δεν ξέρω εάν μπορώ να βρω σε λογική τιμή κάποιον LSI 9260-8i, γενικά τι επιλογές έχω σε αξιόπιστο/οικονομικό controller που να χωράει κιόλας στο N54L? Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλή χρονιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 2, 2015 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2015 Δεν απαντάω ακριβώς την ερώτησή σου, αλλά σκέφτηκες να μην πάρεις κανένα controller και να χρησιμοποιήσεις τις SATA του Microserver με software raid? Υπάρχει BIOS που σου δίνει την SATA του οπτικού δίσκου για πλήρη χρήση, ενώ με ένα απλό καλώδιο eSATA-SATA χρησιμοποιείς και την εξωτερική.Από λογισμικό έχεις άπειρες επιλογής, όλα τα NAS λειτουργικά υποστηρίζουν RAID6, αλλά υποψιάζομαι ότι και ότι σύστημα έχεις ήδη εγκατεστημένο το κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD1032 Ιανουάριος 2, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2015 Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Θα βάλω custom bios για να έχω και την 5η θύρα sata σε φουλ χρήση, θα προτιμούσα hw raid controller για να μην έχω θέματα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά σε hw κομμάτι (νομίζω το rebuild σε software raid6 θα πρέπει να παίρνει αιώνες...) αλλά και να μπορώ να έχω την δυνατότητα να το μεταφέρω σε άλλο κουτί εάν ποτέ χρειαστεί. Τελικά ο perc6i από ότι βλέπω δεν χωράει στο N54L, άρα μάλλον πάω σε υλοποίηση LSI 9260-8i, εκτός εάν καταφέρω να χτίσω δικός μου custom κουτί με κάνα Fractal Design Node 304 γύρω στα 250-300 tops (δεν έχω και ιδιαίτερες γνώσεις στα micro-atx)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
auteur Ιανουάριος 2, 2015 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2015 (edited) Αν πας σε hw raid υπολόγιζε οτι θα πρεπει να αγοράσεις 2 ίδιους controllers σε περιπτωςη που χαλάσει, γιατι μετα ιςως ειναι δύσκολο έως απίθανο να βρεις τον ίδιο, και να χάσεις όλα τα δεδομένα του pool λογο controller. Οι microserver δέχονται μεχρι 6 δισκους (odd και eSata) Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 2, 2015 από auteur Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 2, 2015 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2015 HP P410 με την extended άδεια. Συνολο κανα 250-300αρι ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD1032 Ιανουάριος 3, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2015 Σε ευχαριστώ για την πρόταση σου αλλά μάλλον ξεφεύγω αρκετά από το budget (η άδεια βλέπω κάνει 350$...)Και ο βλάκας πούλησα το stacker που είχα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts