Jump to content

δίσκος 3TB και βοήθεια...!

Recommended Posts

Αγόρασα το απόγευμα έναν δίσκο SEAGATE 3TB. Είναι ο πρώτος μου 3TB. Δεν είχα κάνει μελέτη προηγουμένως, όμως. Δεν πίστευα ότι τα πράγματα έχουν γίνει τόσο σύνθετα. Παλιά, απλά έπαιρνες έναν σκληρό, τον συνέδεες στο pc και αυτό ήταν όλο. Τώρα.... Τί 64-bit Windows, τί GPT, τί UEFI...!!! Τί γίνεται; Ένα αλαλούμ, πραγματικά!! Γιά να δούμε. Μήπως τζάμπα έδωσα €100,00!!! :lol:

Το πρώτο που έκανα:τον συνέδεσα σαν δεύτερο στο pc με πρώτο έναν Hitachi 1TB. Ο Hitachi έχει Windows 7 32-bit. Με το που μπήκα Windows τον είδε και μου ζήτησε να τον ορίσω ή σαν MBR ή σαν GPT. Επειδή, όπως σας είπα, δεν ήξερα τον όρισα σαν MBR. Τα 7 τον βλέπουν σαν 760 περίπουGB. Φαντάζομαι πρώτο λάθος. Τώρα τί κάνουμε;

Ήθελα απλά να του φτιάξω το full partition και να κάνω ένα quick format. Έχω και έναν άλλο σκληρό (WD 320GB) που έχει W8 32-bit (στο ίδιο σύστημα). Αυτό που θα έκανα μετά είναι να κάνω ένα ghost τον 320GB στον 3TB και αυτό ήταν όλο.

Μάλλον τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Απ' όσο έχω δεί στο web, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να δουλέψω όλον τον 3TB.

α. Φαντάζομαι πρέπει τον γυρίσω από MBR σε GPT. Πώς γίνεται αυτό; Αν μου πείτε ότι δεν γίνεται... :confused:

β. Πρέπει η μητρική να έχει UEFI (κάτι που η δική μου δεν έχει)

γ. Να ξαναστήσω τα Windows 7 αλλά 64-bit (δεν είμαι σίγουρος για τα 7 - μπορούν να τον δούν ολόκληρο; ) ή τα Windοws 8 64-bit. Και βαριέέέέέμαι.... Άλλωστε, αυτός ήταν και ο σκοπός του ghost. Και άντε να ξαναβάζω όλα τα apps απ' την αρχή και να ξαναπαραμετροποιώ. Έλεος!!

Τί πρέπει να κάνω; Επειδή γίνεται ένας χαμός στο web από απόψεις, είπα να ζητήσω βοήθεια από εδώ. Παιδιά, :help:

Τζάμπα έδωσα τα €100,00 και οι ημέρες είναι και ιδιαίτερα δύσκολες;

Thanks !!

Έγινε επεξεργασία από serpico75

Αντίστοιχη περίπτωση είχε ο αδερφός μου πριν 10 μέρες, πήγα πήρα τον δίσκο από το Pc του τον έβαλα στο δικό μου (UEFI – 8,1 64bit) τον έκανα GPT και του τον έδωσα, όλα οκ.

Αφού είχα φάει κάνα 2ωρο να παλεύω με διάφορα tools, linux live cd κτλ.

Έκανα ό,τι έκανε και ο syban με το δίσκο του αδερφού του (που έχει μία δόση απ' αυτό που λέει καί ο nimbus).

Οι δίσκοι που έχω (Hitachi_1TB_W7 32-bit και WD_320GB_W8 32-bit) είναι για το ίδιο σύστημα. Έβαλα τον Seagate 3TB στα W8 και στο Disk Management κάνοντας δεξί click στον δίσκο έχει επιλογή να τον κάνεις GPT. Οπότε, τον έκανα, έσβησα ό,τι partition είχε, και έφτιαξα ένα ωφέλιμο 3000GB. Το είδε ολόκληρο κανονικά. Και σε Windows 8 32-bit όλ' αυτά.

Μετά... Σύνδεσα τον WD 320GB W7 32-bit. Έβαλα επάνω καί τον 3TB και το είδαν κανονικά τα Windows με ωφέλιμο 3000GB. Αντίθετα με το Disk Management των W8 δεν είδα κάποια επιλογή για μετατροπή. Βέβαια, θα μου πείτε:αφού είναι ήδη GPT. Σωστά. Τί; Να τον κάνω MBR???   :hehe:

Απ' ό,τι θυμάμαι, όμως, χθες το βράδυ είχα μπει στο αντίστοιχο σημείο στο Disk Management των 7 και δεν είχε την επιλογή της μετατροπής. Δεν είμαι σίγουρος. Πάντως, ευτυχώς, είχα 8 σε άλλο δίσκο.

Anyway, φθηνά τη γλίτωσα.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τις συμβουλές !!!

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους !!!

• Like 1