The Spirit Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2014 (edited) Καλημέρα και καλές γιορτές. Θα αγοράσω έναν δίσκο αποθήκευσης τουλάχιστον 4TB o oποίος προορίζεται μόνο για αποθήκευση ταινιών/σειρών. Επειδή θα είναι εσωτερικός (δεν θέλω εξωτερικό) θέλω να μου προτείνεται κάποιον Western Digital ο οποίος να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστος και sata3 φυσικά. Από μόνος μου θα απέφευγα την σειρά green, οπότε είμαστε ανάμεσα σε blue/black/red. Ποια πιστεύετε είναι η καλύτερη επιλογή για το σκοπό που τον προορίζω? Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 23, 2014 από The Spirit Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 23, 2014 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 Προσωπικά θα πήγαινα σε RED για τον +1 χρόνο εγγύησης και μόνο. Ε και μετά αφού είναι φτιαγμένοι για NAS και για 24/7 θα σκεφτόμουν ότι είναι πιο αξιόπιστοι. Σε Black αξίζει να πας μόνο αν έχεις τα φράγκα και παίρνεις εννοείται την 5ετη εγγύηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Spirit Δεκέμβριος 23, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 Φαντάζομαι η διαφορά σε ταχύτητες ανάμεσα σε black/red δε θα είναι μεγάλες οπότε μιλάμε μόνο για διαφορά στην εγγύηση αν δε κάνω λάθος ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 23, 2014 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 yep Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Spirit Δεκέμβριος 23, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 Άρα προς red θα καταλήξω. Ωραία και μία τελευταία ερώτηση μήπως και ξέρεις.Επειδή έχω και έναν 2ΤΒ ο οποίος μου περισσεύει και για σιγουριά θα ήθελα να παιρνα ένα backup απ' τις ταινίες σε αυτόν, υπάρχει περίπτωση τα 4ΤΒ ταινιών με κάποιο τρόπο να τα συμπιέσω και να χωρέσουν στον 2TB ώστε να τις έχω κι εκεί για σιγουριά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Δεκέμβριος 23, 2014 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 ο black δεν ειναι για αποθηκευση αρχειων , υποτιθεται πως ειναι το performance μοντελο οποτε σου μενουν τα υπολοιπα green -140eblue -?? δεν εχει μαλλονred - 160e 20ε παραπανω και μεγαλυτερη εγγυηση και αξιοπιστια εφοσον θεωρητικα ειναι φτιαγμενος για συνεχη λειτουργεια οι ταινιες , ειδικα τα bdrip με τον H264 ειναι ηδη συμπιεσμενες πολυ . Δεν υπαρχει περιπτωση να πετυχεις 50% μειωση ογκου οτι και να κανεις 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 23, 2014 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 να συμπιέσεις 4TB σε 2TB όχι εκτός αν κατεβάσεις πιο χαμηλή ποιότητα. Πάντως κάτι που μπορείς να το ξανακατεβασεις όπως πχ ταινίες και σειρές δεν αξίζει να το κάνεις διπλό/τριπλό backup Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Spirit Δεκέμβριος 23, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 (edited) Άρα στο backup θα κρατήσω τα απολύτως απαραίτητα. Ποιον απ' τους 2 προτείνεται? http://www.e-shop.gr/western-digital-wd40purx-purple-surveillance-hard-drive-4tb-35-sata3-p-PER.303083 http://www.e-shop.gr/western-digital-wd40efrx-4tb-red-nas-sata3-p-PER.304742 Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 23, 2014 από The Spirit Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 23, 2014 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 δεν έχω δοκιμάσει τους μωβ και θα πήγαινα και πάλι στους δοκιμασμένους red. Επίσης skroutz it βγαίνει 10ευρώ φθηνότερος απο ότι απο eshop Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 23, 2014 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 Άρα προς red θα καταλήξω. Ωραία και μία τελευταία ερώτηση μήπως και ξέρεις.Επειδή έχω και έναν 2ΤΒ ο οποίος μου περισσεύει και για σιγουριά θα ήθελα να παιρνα ένα backup απ' τις ταινίες σε αυτόν, υπάρχει περίπτωση τα 4ΤΒ ταινιών με κάποιο τρόπο να τα συμπιέσω και να χωρέσουν στον 2TB ώστε να τις έχω κι εκεί για σιγουριά? HEVC ή αλλιώς h265. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Δεκέμβριος 23, 2014 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 Red και από μενα Backup κανε μονο τα απαραίτητα, καποια πραγματα δυσκολα αντικαθιστανται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Δεκέμβριος 23, 2014 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 Άρα στο backup θα κρατήσω τα απολύτως απαραίτητα. Ποιον απ' τους 2 προτείνεται? http://www.e-shop.gr/western-digital-wd40purx-purple-surveillance-hard-drive-4tb-35-sata3-p-PER.303083 http://www.e-shop.gr/western-digital-wd40efrx-4tb-red-nas-sata3-p-PER.304742 Any. Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz Δεκέμβριος 23, 2014 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 Red δαγκωτό! Έχω ήδη δύο από δαύτους και δουλεύουν απροβλημάτιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Spirit Δεκέμβριος 23, 2014 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2014 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας. Ήδη παρήγγειλα τον red απ' το eshop και αναμένω την άφιξή του με λίγη καθυστέρηση απ' ότι φαίνεται αλλά δε βιάζομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γεώργιος Δεκέμβριος 24, 2014 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2014 εγώ που πήρα ρεντ πριν απο δύο μήνες μου έχει βγάλει δύο φορές write protection από τη μάνα του . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts