Jump to content

Eizo FlexScan L778 best monitor ever?

soki

Recommended Posts

http://www.eizo.com/products/lcd/l778/index.asp

http://www.eizo.com.au/press/releases/pdf/L578_L768pr.pdf

Eρχεται τον Γεναρη και φοραει Samsung PVA 16ms panel, οι PVA ειναι γνωστοι για τo μεγαλο contrast ratio και για παρακολουθηση DVD, αλλα υστερουσαν αρκετα σε παιχνιδια αφου ηταν 25ms.

1280 x 1024 native resolution

1000:1 contrast ratio :blink:

250 cd/m2 brightness

178° viewing angles :turn:

Digital/analog inputs

10-Bit Gamma Correction :inlove:

και μόνο που έχει pva , εγώ τουλάχιστον φεύγω μακριά . Προσωπικά θεωρώ τα double ips panel που ¨φόραγαν" οι παλιές EIZO (όπως το 565 ) κορυφαία από κάθε άποψη και ιδίως από την πλευρά της απόδοσης του χρώματος. 'Ηταν όμως πανάκριβα και γιαυτό τα σταμάτησε η EIZO , αφού και αυτή έχει ρίξει την ποιότητά της αρκετά στα πλαίσια του πολέμου των κατασκευαστών .

Για το θέμα του rs , μην τσιμπάτε , κρίβεται πίσω του μεγάλη ιστορία . όπως έχουμε ξαναπεί το rs που δίνουν οι εταιρείες αναφέρεται στη σχέση άσπρου-μαύρου και όχι στις διάφορες αποχρώσεις του γκρι , που μας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο. Έτσι μπορεί να έχουμε rs 16 (θεωρητικά πάντα) και rs στα βασικά χρώματα 40 ή και 50 . Έτσι εξηγείται γιατί ενώ σου δείνει rs 20 , παρόλα αυτά έχει προβλήματα στα παιχνίδια . Ενώ οθόνες με μεγαλύτερο (θεωρητικά rs) δεν παρουσιάζουν προβλήματα . ΚΑΜΙΑ οθόνη δεν δείνει αυτά που υπόσχεται . Απλά οι Eizo είναι πιο κοντά στα θεωρητικά τους .

Προσωπικά θεωρώ κορυφαία πάνελ , αυτά της Sharp , ειδικά από τις 20'' και πάνω , αλλά έλα που τα φτιάχνει μόνο για τον εαυτό της , και για μερικά μοντέλλα της Eizo.

Ρε.παιδιά ας μην προτρέχουμε!Αν και ΜVA ας περιμένουμε κανα review.Η eizo συνήθως δεν λέει ψέματα για τα specs της.Τα 16ms δεν είναι καθόλου άσχημα αν είναι "αληθινά".Πολλές εταιρίες ισχυρίζονται διάφορα specs αλλά είναι μούφα.Το 12ms για γκρίζο-γκρίζο το είδατε.Σύμφωνα με τα περισσώτερα tech sites το γκρίζο-γκρίζο παίζει μεγαλύτερο ρόλο.

φίλε Soki ,

η 557 φοράει MVA της Fujitsu. Το link σου μας παραπέμπει σε φόρουμ , αν κατάλαβα καλά από τα κινέζικα . Προσωπικά για το panel το έχω τσεκάρει από το prad. Πάντως , στα μεγάλα μοντέλα από 19 και πάνω , όλα τα λεφτά είναι το 10bit gamma correction . Τεχνική που είναι πατέντα της sharp .(Αν και νομίζω το σωστό είναι 8 bit και όχι 10 ,τεσπά).

• 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από nikos [13-12-2004 18:19]

και μόνο που έχει pva , εγώ τουλάχιστον φεύγω μακριά . Προσωπικά θεωρώ τα double ips panel που ¨φόραγαν" οι παλιές EIZO (όπως το 565 ) κορυφαία από κάθε άποψη και ιδίως από την πλευρά της απόδοσης του χρώματος. 'Ηταν όμως πανάκριβα και γιαυτό τα σταμάτησε η EIZO , αφού και αυτή έχει ρίξει την ποιότητά της αρκετά στα πλαίσια του πολέμου των κατασκευαστών .

Για το θέμα του rs , μην τσιμπάτε , κρίβεται πίσω του μεγάλη ιστορία . όπως έχουμε ξαναπεί το rs που δίνουν οι εταιρείες αναφέρεται στη σχέση άσπρου-μαύρου και όχι στις διάφορες αποχρώσεις του γκρι , που μας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο. Έτσι μπορεί να έχουμε rs 16 (θεωρητικά πάντα) και rs στα βασικά χρώματα 40 ή και 50 . Έτσι εξηγείται γιατί ενώ σου δείνει rs 20 , παρόλα αυτά έχει προβλήματα στα παιχνίδια . Ενώ οθόνες με μεγαλύτερο (θεωρητικά rs) δεν παρουσιάζουν προβλήματα . ΚΑΜΙΑ οθόνη δεν δείνει αυτά που υπόσχεται . Απλά οι Eizo είναι πιο κοντά στα θεωρητικά τους .

Προσωπικά θεωρώ κορυφαία πάνελ , αυτά της Sharp , ειδικά από τις 20'' και πάνω , αλλά έλα που τα φτιάχνει μόνο για τον εαυτό της , και για μερικά μοντέλλα της Eizo.

Επειδή βλέπω ότι "το ψάχνεις κάπως βαθύτερα" από άλλους χρήστες που κολλάνε μόνο στα καμμένα εικονοστοχεία για κοίτα και εδώ για μια εναλλακτική πρόταση από δύο μεγάλους κατασκευαστές...Nec/Mitsubishi (προτάσεις καλές βρίσκεις αρκεί να ψάξετε!)

• 2 months later...
Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 12:27]

Moυ γυάλισε και μένα αυτή η οθόνη. Την βρίσκω από Γερμανία 770 ευρώ + 30 ευρώ μεταφορικά.

Ποιά είναι η άποψή σας, να την προτιμήσω έναντι της L768;

:unsure:

Εννοείτε οτι πρέπει να την προτιμήσεις αν αντέχεις οικονομικά.

Αλλά αν μπορείς να περιμένεις 2 μήνες έχω να προτείνω αυτή

την οθόνη.

Fujitsu-Siemens P19-2

S-PVA panel 8bit

Contrast 1000:1

Brightness 280cd/m2

Responce time 13ms(8ms grey-grey)

Viewing angle 178/178

DVI

Ερχεται Μάη με τιμή γύρω στα 600

Ουσιαστικά έχει καλύτερη τιμή και χρόνο απόκρισης.

Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Σήμερα, στις 12:58]

Εννοείτε οτι πρέπει να την προτιμήσεις αν αντέχεις οικονομικά.

Αλλά αν μπορείς να περιμένεις 2 μήνες έχω να προτείνω αυτή

την οθόνη.

Fujitsu-Siemens P19-2

S-PVA panel 8bit

Contrast 1000:1

Brightness 280cd/m2

Responce time 13ms(8ms grey-grey)

Viewing angle 178/178

DVI

Ερχεται Μάη με τιμή γύρω στα 600

Ουσιαστικά έχει καλύτερη τιμή και χρόνο απόκρισης.

Πάρα πολύ καλή ακούγεται και φαίνεται. :woot:

490 ευρώ + 30 μεταφορικά από Mindfactory

Ξέρεις ποια είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της εδώ στην Ελλάδα; Θέλω να τους ρωτήσω αν καλύπτουν την πανευρωπαϊκή εγγύηση όπως η ΕΙΖΟ.

Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Σήμερα, στις 14:37]

Εδώ αναφέρει όλους τους συνεργάτες της εταιρίας στην Ελλάδα.

Sa1901, η σελίδα που δίνεις λέει παράδοση 9/5.

Το πρόσεξα και γω, αλλά δεν μου έκανε εντύπωση αφού και εσύ είχες πει για Μάιο.

Μάλλον προσανατολίζομαι για την ΕΙΖΟ πάντως, αφου μπορώ νσ διαθέσω 800 ευρώ και εξάλλου οι ΕΙΖΟ είναι κορυφή. Δεν παίρνουμε κάθε μέρα οθόνες. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.