PetranEVO Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2014 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2014 Την καλησπέρα μου σε όλο τον λάμπη... Λοιπόν σήμερα Quiz. Υπολογιστής Latest driver R9 270X κτλ. όλα Up to date. Συνδέεται με την οθόνη μου Samsung 50" 3D κτλ. μέσω HDMI Όταν έχω το καλώδιο πάνω με το HDMI και κάνει ρεστάρτ ο υπολογιστής έστω και με κλειστή την οθόνη της τηλεόρασης μου κάνει ένα flickr δηλαδή σαν ένα bug που συναντούσαμε στο Lineage, τα χρώματα παίζανε αριστερά δεξιά τα γράμματα άνω κάτω κτλ κτλ κτλ. καθαρή εικόνα δεν έβλεπες όπως τις παλιές τηλεοράσεις που γυρνούσες ένα "τροχάκι" ώστε να σταθεροποιήσεις την εικόνα ;εεε αυτό! Όταν όμως βγάζω το HDMI ,κλείνω υπολογιστή τελείως και κάνω επανεκκίνηση όλα καλά. Μόλις το συνδέσω ενώ έχει ανοίξει ο υπολογιστής όλα καλά. Τονίζω,μόνο όταν κλείνω υπολογιστή με το HDMI καλώδιο πάνω και κάνω ρεστάρτ με το καλώδιο πάνω η οθόνη του Monitor Μου LG 23" IPS κάνει αυτές τις βλακείες,τι μπορεί να είναι ; ιδού για χριστούγεννα παιχνίδι...
cabdik Δεκέμβριος 23, 2014 #2 Δεκέμβριος 23, 2014 εχεις κανει.. ή αν οχι, κανε τα εξης... 1 μετονομασε την θυρα της τηλεορασης, που συνδεεις το πισι, σε HDMI PC. 2 δοκιμασε αλλο καλωδιο HDMI. 3 επειδη δεν ξερω πως κανεις Update στους drivers της καρτας γραφικων, κατεβασε και κανε απεγκατασταση των drivers με αυτο το εργαλειο και ξαναπερασε τους..! και βλεπουμε.......!!
PetranEVO Δεκέμβριος 23, 2014 Author #3 Δεκέμβριος 23, 2014 εχεις κανει.. ή αν οχι, κανε τα εξης... 1 μετονομασε την θυρα της τηλεορασης, που συνδεεις το πισι, σε HDMI PC. 2 δοκιμασε αλλο καλωδιο HDMI. 3 επειδη δεν ξερω πως κανεις Update στους drivers της καρτας γραφικων, κατεβασε και κανε απεγκατασταση των drivers με αυτο το εργαλειο και ξαναπερασε τους..! και βλεπουμε.......!! Already done that Είναι σπαζοκεφαλιά μεγάλη. Όλα δείχνουν καλά ,αλλά μόλις έχεις καλώδιο HDMI πάνω,και κάνεις ρεστάρτ τον υπολογιστή το monitor της LG κάνει το flickr, και ας είναι η τηλεόραση σβηστή. Τα κλείνεις όλα βγάζεις το καλώδιο κάνεις boot και έτοιμο. Συνδέεις μετά το HDMI και κανένα προόβλημα.
cabdik Δεκέμβριος 23, 2014 #4 Δεκέμβριος 23, 2014 Όταν λες, τα έχεις κάνει, εννοείς και το 3, οπως το λέω ακριβώς?
PetranEVO Δεκέμβριος 23, 2014 Author #5 Δεκέμβριος 23, 2014 Όταν λες, τα έχεις κάνει, εννοείς και το 3, οπως το λέω ακριβώς? ακριβώς στο 100 % και τα 3.
rory Δεκέμβριος 27, 2014 #8 Δεκέμβριος 27, 2014 Χρόνια πολλά!Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα!Έχεις κάνει ρύθμιση μέσα από τα win για δυο μόνιτορ έτσι;Απλά επειδή η κάρτα γραφικών σου ή η onboard δίνει πάντα το σήμα πρώτα στην hdmi έξοδο και "βλέπει" ότι η τηλεόραση είναι κλειστή,απενεργοποιεί την hdmi έξοδο και δίνει σήμα μόνο στο μόνιτορ.Εκεί γίνεται και το μπέρδεμα. edit:Αν κλείσεις και ανοίξεις το μόνιτορ ενώ στο έχει κάνει από το κουμπί ενεργοποίησης που έχει,φτιάχνει η εικόνα χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο!
PetranEVO Ιανουάριος 6, 2015 Author #9 Ιανουάριος 6, 2015 Η άλλη λυση είναι να βγαζεις το HDMI αυτό κάνω το σκήψιμο πίσω απο τον υπολογιστή με πεθαίνει απλά Χρόνια πολλά! Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα!Έχεις κάνει ρύθμιση μέσα από τα win για δυο μόνιτορ έτσι; Απλά επειδή η κάρτα γραφικών σου ή η onboard δίνει πάντα το σήμα πρώτα στην hdmi έξοδο και "βλέπει" ότι η τηλεόραση είναι κλειστή,απενεργοποιεί την hdmi έξοδο και δίνει σήμα μόνο στο μόνιτορ.Εκεί γίνεται και το μπέρδεμα. edit:Αν κλείσεις και ανοίξεις το μόνιτορ ενώ στο έχει κάνει από το κουμπί ενεργοποίησης που έχει,φτιάχνει η εικόνα χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο! παίζει να μην κατάλαβα καλά τι εννοείς ; χρόνια πολλά
slalom Ιανουάριος 8, 2015 #10 Ιανουάριος 8, 2015 αυτό κάνω το σκήψιμο πίσω απο τον υπολογιστή με πεθαίνει απλά Μηπως είναι πιο ευκολο από την TV?Αλλιως αστο
sstemp Ιανουάριος 8, 2015 #11 Ιανουάριος 8, 2015 Αν καταλαβαίνω καλά αυτό που συμβαίνει στο LG, μετά από boot, με το HDMI στην τηλεόραση, ακούγεται "αναλογικό" φαινόμενο. Γεγονός που με κάνει να πιστεύω πως το LG είναι με VGA καλώδιο; Αν είναι έτσι, μπορείς να δοκιμάσεις να έχεις και το LG με κάποιο DVI/HDMI καλώδιο; Μία άλλη περίπτωση, που δεν ξέρω αν υφίσταται στα Windows, είναι πως στο Linux (σε NVIDIA proprietary drivers), μπορώ να επιλέξω με ποιό panel να γίνεται synchronized το display (με άλλα λόγια, ποιό από τα panel θα έχει tear-free εικόνα). Υποψιάζομαι μήπως, λόγω 3D capability, αναγκάζεται ο driver να κάνει refresh πάντα με το timing της Samsung (για μπορέσει να δείξει 3D), και ζείς αυτό το φαινόμενο στο LG. Ίσως πρέπει να παίξεις με τα Hz της LG, μήπως βρείς κάποιο timing που να είναι ακριβές υποπολλαπλάσιο της Samsung?
PetranEVO Ιανουάριος 8, 2015 Author #12 Ιανουάριος 8, 2015 Μηπως είναι πιο ευκολο από την TV? Αλλιως αστο κολλημένη στον τοίχο είναι με καλώδιο να περνάει μέσα από κανάλακι το οποιό έχει και άλλα μέσα.δεν παίζει
rory Ιανουάριος 9, 2015 #13 Ιανουάριος 9, 2015 Μόλις στο κάνει κλείσε και άνοιξε το μόνιτορ του pc.Το παθαίνει και εμένα μερικές φορές και το επαναφέρω με αυτόν τον τροπο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.