Jump to content

HTPC & Media - File Server PC

Ninja10R

Recommended Posts

Καλημέρα & καλή εβδομάδα

Ετοιμάζομαι να φτιάξω ένα PC που θα έχει τον ρόλο που αναφέρει ο τίτλος του θέματος. Κάποια πράγματα υπάρχουν, κάποια θα αγοραστούν.

Πράγματα που υπάρχουν:

* Intel G3258

* Samsung 840 Evo 120 gb

* Corsair CX600M

* 2 x 1TB Samsung Spinpoint HDD σε Raid 1 που περιέχουν την μουσική μου

Πράγματα που πρέπει να αγοραστούν:

* MATX Motherboard. Η Gigabyte H97M-D3HP με καλύπτει σε όλα όσα θέλω, αλλά δεν μπορώ να την βρω πουθενά για αγορά. Ιδέες; (δεν ψάχνω απαραίτητα την πιο vfm επιλογή, αλλά ούτε και κάτι εξωφρενικά ακριβό)

* Case. Εδώ μάλλον πηγαίνω στο Node 804

* 2 x 4TB WD Red  - θα σεταριστούν σε Raid 1 για "αποθήκη" περιεχομένου

* Κάποιο κιτάκι 2 x 4 Gb μνημης - με δεδομένη την συμπάθειά μου προς την Corsair, μάλλον κάποια Vengeance

Το PC θα συνδεθεί σε μια LG 50άρα μέσω HDMI. Και καταλήγω στην 2η ερώτηση (η 1η είναι προτάσεις για mb). O G3258 με τα Intel HD Graphics θα είναι επαρκής για να παίζει ταινίες σε 1920 x 1080 στην LG, ή θα χρειαστώ discrete κάρτα γραφικών; Δεν έχω καμία εμπειρία επί του θέματος, για αυτό και η ερώτηση. Λάβετε υπόψη ότι το gaming δεν είναι option, δεν παίζω ΚΑΝΕΝΑ παιχνίδι, ούτε καν flash games κλπ.

Το θεωρω λιγο overkill το συστημα σου για Htpc.

Σκεψου οτι εγω ειχα ενα celeron e1400 με 2gb ram και μια 6450 καρτα γραφικων

και ειχα χρηση ελαχιστη στο cpu λογο καρτας γραφικων.

Τωρα εχω αποκλειστικα για htpc εχω ενα raspberry.

Οποτε αν θες απλα να μοιρασεις περιεχομενο μπορεις να πας και σε πιο Light λυση

Καλημέρα & καλή εβδομάδα

O G3258 με τα Intel HD Graphics θα είναι επαρκής για να παίζει ταινίες σε 1920 x 1080 στην LG, ή θα χρειαστώ discrete κάρτα γραφικών;

Θα είναι υπεραρκετός, δεν χρειάζεσαι κάρτα γραφικών.

Πράγματα που υπάρχουν:

* Intel G3258

* Samsung 840 Evo 120 gb

* Corsair CX600M

* 2 x 1TB Samsung Spinpoint HDD σε Raid 1 που περιέχουν την μουσική μου

Άσε που αν εξαιρέσεις την compact εμφάνιση και την πρακτικότητα τα λεφτά είναι πολλά για ...turion.

Δίνω έμφαση στο "πράγματα που υπάρχουν" . Είναι εξαρτήματα που έχουν περισσέψει και κάθονται στο ράφι, στο σπίτι υπάρχει δύο ακόμη pc + laptop, οπότε overkill ή όχι,θα χρησιμοποιηθούν. Από την στιγμή που τα intel HD graphics θα καλύψουν την κατάσταση,είμαστε ΟΚ.

Καμία άποψη για μητρική παρεμφερή με την Giga που έβαλα παραπάνω;

κοιτα αυτήν αν σε καλύπτει http://geizhals.de/gigabyte-ga-h97n-wifi-a1107987.html με paypal και ταχυδρομικά ~15Ε επιπλέων είναι στην πόρτα σου http://www.hardwareversand.de/DDR3/166005/Gigabyte+GA-H97N-WIFI%2C+Sockel+1150%2C+ITX.article?pvid=4q4n2jcus_i3zskg00&ref=13

Με χαλάνε τα μόνο 4 Sata (σύνηθες σε mITX), καθώς σκοπεύω για αρχή να έχω 5 δίσκους.

Από το link σου όμως με λίγο ψάξιμο ξετρύπωσα αυτήν . Με χαλάνε τα χρώματα, αλλά κάτι θα σκεφτώ.

Αν θές την άποψή μου, αυτό : http://www.thelab.gr/topic/131492-hd-plex-h1s-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9-pc-%CE%BC%CE%B5-0db-%CE%B1%CE%BC%CE%AD/#entry1956631 είναι πραγματικό htpc. Βάζεις τους δισκους που έχεις/θέλεις σε ένα nas (σε άλλο χώρο να μην ακούς ΟΥΤΕ το γουργουρητό των δίσκων) και αυτό κόσμημα δίπλα στην tv

Σου περισσέυει βέβαια το τροφοδοτικό, και το κόστος θα ανέβει αλλά μπορείς να βρείς φθηνότερη μητρική για τον G3258.

• Like 1

Να σου πω ότι έχεις άδικο για το αθόρυβο του θέματος, δεν έχεις. Αλλά υπάρχουν και "ειδικές συνθήκες" οι οποίες διαμορφώνουν τελικά τις επιλογές μας.

Π.χ. το να προσπαθήσω εγώ να φτιάξω εντελώς αθόρυβο το HTPC την στιγμή που στα 15 μέτρα από το σαλόνι μου περνάει η Εθνική οδός (και παρά τα διπλά τζάμια κλπ ο θόρυβος υπάρχει όλες τις ώρες της ημέρας), είναι μάλλον άτοπο. Ειμαι σίγουρος ότι και μια Η100 με τους ανεμιστήρες σε full power δύσκολα θα γινόταν αντιληπτή (όχι ότι θα το κάνω, αλλά λέμε).

Τα έτοιμα NAS δεν τα πολυσυμπαθώ, γιατί εκτός κι αν ανέβεις αρκετά σε τιμή τα transfer speeds συνήθως πάσχουν. NAS υπάρχει στο σπίτι, ένας παλιός Ε5300 με 4 Gb DDR2 που τρέχει openmediavault.

• Like 1