Jump to content



Νέο PC-POS για πιτσαρία


Morpheas

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά!

 

Θέλω να φτιάξω ενα pc για POS χρήση. Αυτή τη στιγμή τρέχει σε ενα Dell gx280 και μάλιστα εκεί τρέχει η βάση Microsoft Sql Server 2008, το βασικό πρόγραμμα παραγγελιοληψιας και έχει ακόμα 3 εφαρμογές που τρέχουν παράλληλα:

1)Εφαρμογή Bar Code (απαραίτητα rs232)

2)Εφαρμογή Webserver για να δουλεύουν τα PDA, αναγνώριση κλήσης από κινητό και ο ψηφιακός κατάλογος.

3)Εφαρμογή e-Delivery (αυτή η εφαρμογή τρέχει σε 2ο PC και είναι το site του καταστήματος)

 

Όλα αυτά ταυτόχρονα θέλουν μεγαλύτερη επεξεργαστική δύναμη από εναν Pentium 4 3.2 που έχουμε αυτή τη στιγμή και γι'αυτό το site του καταστήματος το τρέχω από άλλο pc. Ακόμα όμως και χωρίς αυτό το usage του CPU φτάνει το 100% !! λογικό :D

 

Υπάρχει κάποια σύνθεση να μου προτείνεται ? Με ενδιαφέρει κυρίως να συμμαζευτούν όλες αυτές οι εφαρμογές σε ένα pc, να έχει θύρα COM(rs232) και το tower να κάθεται ή πλάγια ή να είναι συμμαζεμένο ώστε να μην πιάνει πολύ χώρο. Επίσης να τονίσω ότι είμαι πιτσαρία και έχω λίγο αυξημένες θερμοκρασίες! Απο οικονομικής πλευράς να δώσουμε έμφαση στο Value For Money και επειδή είναι δύσκολοι καιροί να μην ξεπαραδιαστούμε. Ζητάω πολλά?!?!?! :D

Έγινε επεξεργασία από Morpheas
Link to comment
Share on other sites

Την sql εφόσον την περνάει το πρόγραμμα πρέπει να την αγοράσω πάλι εγώ έξτρα? Αλλά και με την αγορά του "κανονικού" POS η άδεια πάει μαζί?

 

pano σ'ευχαριστώ πολύ για την σύνθεση

Έγινε επεξεργασία από Morpheas
Link to comment
Share on other sites

Αυτό πρέπει να το αναφέρει η άδεια χρήσης του προγράμματος. Αν είναι SQL Server 2008 τότε η άδεια χρήσης του προγράμματος αναφέρει μέσα αν η άδεια είναι έξτρα ή πληρωμένη με το πρόγραμμα. Αν είναι MySQL ή SQL Express 2008 τότε είναι δωρεάν.

Τα Windows όμως πρέπει να τα πληρώσεις.

 

Επίσης για την εφαρμογή barcode δεν χρειάζεσαι απαραίτητα RS232. Υπάρχουν barcode guns ή readers τα οποία είναι USB αλλά κάνουν RS232 emulation και το πρόγραμμα πιστεύει πως είναι συνδεδεμένο με RS232.

Link to comment
Share on other sites

λογικα και με ενα τετοιο με μια τετοια θα εισαι καλυμενος.

 

Το τετοιο..

 

http://www.ebay.co.uk/itm/Foxconn-COM2-Bracket-DB9-PIN-Serial-300mm-cable-PCI-RS232-COM-ports-w-screw-/151514235029?pt=UK_Computing_ComputerComponents_InterfaceCards&hash=item2346f3c095

 

και η τετοια..

 

http://www.asrock.com/mb/Intel/H81M-HDS/

 

Μηχανικο δισκο μη παρεις.Παρε με 100€ ενα 250αρη (crucial mx100) και ριξτα ολα εκει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν η οθόνη να είναι touch industrial τύπου.

Αν έχεις SQL και όλα αυτά πάνω θες αρκετή μνήμη πχ 8gb. Βάλε και ssd για να είναι όλο το σύστημα σου ποιο γρήγορο. Όχι μόνο το PC αλλά και οι παραγγελίες κλπ που θα επεξεργάζεται η SQL και η εφαρμογή σου.

Bar code scanner αν είναι να πάρεις έξτρα πάρε USB. Τα serial καταργήθηκαν έτσι και αλλιώς αποσο ξέρω.

Επίσης άδεια windows πρέπει να πληρώσεις. Πάρε win 8.1 pro και κάνε downgrade σε 7. Έχει λίγο διαδικασία αλλά γίνεται.

Πάρε και έναν εξωτερικό δίσκο για backup. Στην SQL express πρέπει όμως να κάνεις χειροκίνητα το backup.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Οθόνη έχω μια Elo 17αρα και έτσι δεν θα χρειαστώ. Επίσης διαβάζοντας ενα ποστ από τα φρέσκα επέλεξα να κάνω μια αντιγραφή στην ουσία. Έτσι έφτιαξα 2 pc , ένα για μένα για σερφάρισμα, μουσική και κανά λάϊτ παιχνίδι και ένα για το μαγαζί. Οι διαφορές τους είναι στους σκληρούς δίσκους και τίποτα άλλο. Για δείτε και πέιτε μου. 

 

http://s751.photobucket.com/user/Bolognia_Pizzeria-Pasteria/media/7b1d3840-ec91-4ba3-b250-97647ad99f52_zps80be16f8.png.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.