Stefanos Baroutas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2014 Γεια σας παιδια, ειμαι νεο μελος στο φορουμ και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτήσεις για ενα νεο PC που θελω να φτιαξω. Εχω κανει ηδη μια συνθεση την οποια παραθετω πιο κατω και θελω να μου πειτε αν ταριαζουν τα περιφερειακα μου μεταξυ τους. Η τιμη του θελω να ειναι το μεγιστο 880 €. Άν εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο πολυ ευχαριστως !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Δεκέμβριος 17, 2014 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 (edited) Καλως ήρθες. Με μια γρήγορη ματιά. Τροφοδοτικό: Δεν χρειάζεσαι 750W και αν γίνεται να μην είναι TurboX (λίγο δύσκολο όταν ψωνίζεις από Πλαίσιο ). 500W θα είναι αρκετά. SSD bracket: Δεν χρειάζεται. Το κουτί έχει θέσεις τοποθέτησης δίσκων 2,5" (SSD). Σκληρός δίσκος: Αντί Western digital Green βάλε τον Blue για καλύτερες επιδόσεις (έστω και σαν αποθήκη που θα τον έχεις). Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 17, 2014 από TopCLR Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Δεκέμβριος 17, 2014 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 (edited) Θα κανεις OC? 1)750W ειναι υπερβολικα εκτος αν σκοπευεις να βαλεις 2 καρτες που και παλι τοτε ειναι υπερβολικα σε μερικες περιπτωσεις, ασε που κανεις δεν εμπιστευεται τα turbo-x. 2)Εχεις βαλει τον ποιο φτηνο SSD για να σωσεις λεφτα να φανταστω αλλα ειναι λαθος η σκεψη για 2 λογους: α)Αυτος που επελεξες ειναι μονο για προσαναμα γιατι εχει τεραστιο fail rate και ειναι και παναρχαιο μοντελο. β)Μπορεις να παρεις μηχανικο για αποθηκη αργοτερα απο το να αγορασεις προπερσινα/περσινα μοντελγα με μονο 120GB για SSD, επισης οχι Green. Το λιγοτερο Caviar Blue και ας ειναι αποθηκη. Αυτος που εβαλα ειναι μια χαρα για τα λεφτα του, και οπως ειπα η ποικιλια του πλαισιου δεν βοηθαει πολυ. (λογω ποικιλας δεν μπορω να σου προτεινω Crucial MX100 που κοστιζει 11ε λιγοτερο και ειναι ακριβως το ιδιο.) 3)RAM δεν θα εβαζα Teamgroup και σιγουρα δεν θα εβαζα με timings 11. Για αυτο σου εβαλα τις αλλες, τωρα αν θες ενα DIMM για να γινει μετα 16GB τοτε μπορεις απλα να βαλεις αντι για 2x4GB. http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/mnimes-ram/Crucial-DDR3-8GB-Dimm-1600MHz-Ballistix-BLT8G3D1608DT1X0CEU.htm 4)Σου εβαλα καλυτερη καρτα γραφικων μιας και γινετε με τις αλλαγες γιατι εκτος απο καλυτερη προφανως, εχει και 3GB VRAM που δεν την κανει τελειως αχρηστη με αυτα που γινονται με της κονσολες. 5)Εβαλα 4590/Η97 γιατι υποθετω οτι δεν θα ασχοληθεις με OC και απλα τα εβαλες γιατι εψαξες λιγο μονος σου. Ο 4590 απο τον 4690 και τον 4690Κ σε οτιδιποτε χρηση δεν εχουν διαφορα (Η διαφορα 200Ηz στο turbo mode ειναι περιπου 4-6%) που δικαιολογει τα +40-45ε και τα +20ε motherboard γιατι αγοραζεις απο πλαισιο και δεν εχει ποικιλια motherboard και τις φτηνοτερες/καλυτερες. 6)Σου εβαλα bracket γιατι συνηθως η OCZ δινει, αλλα το Arc 100 δεν εχει απο οσο ειδα στα γρηγορα. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 17, 2014 από potis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Δεκέμβριος 17, 2014 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 (edited) Μόνο από πλαισιο ή μπορείς και από eshop π.χ; Η σύνθεση έχει πολλά προβλήματα. Για gaming είναι να φανταστώ; Ποιά είναι η οθόνη σου; Δες τι παίρνεις με 950 από το eshop π.χ Και μπορεί να πέσει και στα λεφτά που θες. Αλλά είναι χαοτικά καλύτερα σε όλα. Kαι ένα στα λεφτά σου αλλά αξίζει η υπέρβαση για το πρώτο. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 17, 2014 από Trexx 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefanos Baroutas Δεκέμβριος 17, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 (edited) Σας ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια ! Δεν ξερω και πολλα απο hardware για αυτο εκανα και καποιες λαθος επιλογες απο οι φενεται. Το προβλημα μου με το e-shop ειναι οτι επειδη δεν παιζουν λεφτα και χρειαζομαι το pc αμεσα θελω να το παρω με τις ατοκες δοσεις που βαζει το πλαισο τωρα τις γιορτες. Το PC θα ειναι για gaming και για programming. Ισως παιξει και visual imaging πιο μετα οποτε θα με βολευε να βαλω την 8αρα μνημη για να την κανω 16 μετα. Το OC ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο για εμενα επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε και δεν ξερω τι παιζει... Θα χρειαστω εξτρα ψυκτρες κλπ ; Θελω να το ψαξω λιγο ακομα να δω και προτερηματα - μειονεκτηματα. H οθονη μου ειναι 32" led full hd Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 17, 2014 από stefbar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Δεκέμβριος 17, 2014 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 Ξεχνα το oc και δες τι παιζει με δοσεις απο αλλα καταστηματα. Θα το μετανιωσεις χοντρα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Δεκέμβριος 17, 2014 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2014 O Trexx σου έχει βγάλει πολύ καλές συνθέσεις και καλά σου λέει να ξεχάσεις τον υπερχρονισμό.Μία ένσταση έχω μόνο. Δεν αφήνεις έξω τον μηχανικό δίσκο για αργότερα και να πάρεις 256 GB SDD;Αν του βάλεις κάνα-δυο παιχνίδια (τα καινούργια παιχνίδια είναι όλα γομάρια σε GB) προγράμματα κλπ θα τιγκάρει ο 128άρης.Άσε που 1ΤΒ μου φαίνονται λίγα, του χρόνου παίρνεις δίσκο και τον βάζεις τσακ-μπαμ. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Δεκέμβριος 18, 2014 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2014 O Trexx σου έχει βγάλει πολύ καλές συνθέσεις και καλά σου λέει να ξεχάσεις τον υπερχρονισμό. Μία ένσταση έχω μόνο. Δεν αφήνεις έξω τον μηχανικό δίσκο για αργότερα και να πάρεις 256 GB SDD; Αν του βάλεις κάνα-δυο παιχνίδια (τα καινούργια παιχνίδια είναι όλα γομάρια σε GB) προγράμματα κλπ θα τιγκάρει ο 128άρης. Άσε που 1ΤΒ μου φαίνονται λίγα, του χρόνου παίρνεις δίσκο και τον βάζεις τσακ-μπαμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Δεκέμβριος 18, 2014 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2014 Και απόφυγε το κιτρινόμαυρο eςhop.γρ. Ψάξε εδώ στο forum να δείς την απαράδεκτη αντιμετώπιση που έχει το μαγαζάκι αυτό απέναντι στους πελάτες του. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Δεκέμβριος 18, 2014 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2014 Σωστό κι αυτό. Ωστόσο έχει νορμάλ τιμές και ποικιλία, πράγματα δυσεύρετα. Κι αν τα βρεις αλλού και σε μεγαλύτερο βαθμό (π.χ visionstudio) δε λέει να παραλάβεις σε δυο μήνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefanos Baroutas Δεκέμβριος 18, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2014 (edited) Σας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση. Εγω εφτιαξα ενα βασικο κορμο και εσεις μου προτεινατε - σωστοτατες απο οτι φενεται - διορθωσεις πανω σε αυτον. Εχει κανενας μεσα στα 850€ budget καποια διαφορετικη προταση ; Απο οποιδηποτε μαγαζι... Δεν ξερω καθολου τι να προτιμησω.. βλεπω και τους amd τους επεξεργαστες που και αυτοι ειναι δελεαστικοι... Δυστυχως σε αλλα καταστηματα ατοκες δοσεις δεν βρηκα πουθενα.. Οχι οτι το πλαισιο εχει αλλα ειναι σιγουρο οτι θα βαλει μεσα στις γιορτες Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 18, 2014 από stefbar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Δεκέμβριος 18, 2014 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2014 Έπεσε το μπάτζετ; Αν όχι, δες τη δεύτερη πρότασή μου παραπάνω στα 890. Όσο για τους amd, μερικές φορές είναι λύση ανάγκης, δελεαστικοί δεν είναι. Σίγουρα όχι για το μπάτζετ σου που σου επιτρέπει να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Δεκέμβριος 19, 2014 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2014 να πάρεις τηλέφωνο να ρωτάς για δόσεις. Μην κολλάς με τη λέξη «άτοκες», στην ουσία δεν υπάρχουν άτοκες απλώς κάποιοι ενσωματώνουν το κόστος στην τιμή παρουσίασης και στο εμφανίζουν μετά ως άτοκο. Αν είναι για 10-20 ευρώ τόκων να γλυτώσεις από άλλα τότε έχουν πάει σε καλή μεριά. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts