Romanos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2014 Καλημέρα, Έχοντας πάθει και μάθει στο παρελθόν, με χαμένες εργασίες, φωτογραφίες προσωπικές κτλπ, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το αποθηκεύω στο cloud. Αλλά αυτό δεν είναι λύση, άμα θες να σώσεις μεγάλα αρχεία, αρκετών GB. Σκέφτομαι το εξής:να πάρω το Synology DiskStation DS214SE [link] μαζί με 2xWD20EFRX (WD RED) σε RAID 1, να κοτσάρω και ένα external HDD 3.5 WD που έχω στη μία θύρα USB και να γίνονται sync συγκεκριμένα αρχεία που είναι SOS! και δεν πρέπει να χαθούν. Έχετε καμιά ίδεα; Κάτι καλύτερο; Το budjet είναι 300-350 ευρώ, NAS + 2TB σε RAID 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 14, 2014 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2014 Microserver 200 Ευρω 2 X 2TB στο raid που θες 180 Ευρω Λειτουργικο FreeNAS 0 Ευρω Στο μέλλον αγοραζεις κ εναν εξωτερικο 2 ΤΒ και τον συνδέεις μεσω eSATA για καθημερινο incremental backup. win 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Δεκέμβριος 14, 2014 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2014 ετσι ειναι.microserver με κλειστα ματια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos Δεκέμβριος 15, 2014 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 να συμπληρώσω για το λειτουργικό , πέρα από freenas μπορεί να χρηισιμοποιήσει και xpesynology σαν λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonito Δεκέμβριος 15, 2014 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 microserver είναι της hp? για προτείνετε κανένα για οικιακη χρήση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Δεκέμβριος 15, 2014 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 θέμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 15, 2014 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 Υπαρχει ηδη. Ας διαβασει εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonito Δεκέμβριος 15, 2014 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2014 (edited) @Romanos εγώ έχω το DS214play και ειμαι πολύ ευχαριστημένος. Απο οτι ομως λένε απο πάνω η λύση του microserver ειναι καλυτερη. καλά πλάκα μου κάνετε; Επειδη ο τίτλος του θέματος ειναι υπερβολικα συγκεκριμένος τι φταίω που ερώτηση στο πρώτο post ειναι: "Προτεινετε κατι αλλο?" και γραφει ο @ydinopoulos : 200 ευρω microserver και ρωταω εγω: ποιον προτεινεις σε αυτα τα λεφτα. * Ειρωνία φουλ ομως απο τον @ydinopoulos με το να λές Υπαρχει ηδη. Ας διαβασει εκει Θα μπορούσες ευκολα να είχες βάλει ενα link απο το θέμα που αναφέρεσαι μιάς και το προτείνεις με σκόπο να προλάβεις απαντήσεις/ερωτήσεις σαν την δικιά μου. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 15, 2014 από Bonito Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Δεκέμβριος 16, 2014 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2014 Απλα θες ένα δισκο σε άλλο PC για να εχεις backup.Καποια στιγμη πηρα και ένα laptop, και από τοτε κραταω backup σε 3 σημεια και συχνο συγχρονισμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts