Jump to content

Synology DiskStation DS214SE + 2xWD20EFRX

Recommended Posts

Καλημέρα, 

Έχοντας πάθει και μάθει στο παρελθόν, με χαμένες εργασίες, φωτογραφίες προσωπικές κτλπ, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το αποθηκεύω στο cloud. Αλλά αυτό δεν είναι λύση, άμα θες να σώσεις μεγάλα αρχεία, αρκετών GB. 

Σκέφτομαι το εξής:

να πάρω το Synology DiskStation DS214SE [link] μαζί με 2xWD20EFRX (WD RED) σε RAID 1, να κοτσάρω και ένα external HDD 3.5 WD που έχω στη μία θύρα USB και να γίνονται sync συγκεκριμένα αρχεία που είναι SOS! και δεν πρέπει να χαθούν. 

Έχετε καμιά ίδεα; Κάτι καλύτερο; Το budjet είναι 300-350 ευρώ, NAS + 2TB σε RAID 1.

Microserver 200 Ευρω

2 X 2TB στο raid που θες 180 Ευρω

Λειτουργικο FreeNAS 0 Ευρω

Στο μέλλον αγοραζεις κ εναν εξωτερικο 2 ΤΒ και τον συνδέεις μεσω eSATA για καθημερινο incremental backup.

win

• Like 1

@Romanos εγώ έχω το DS214play και ειμαι πολύ ευχαριστημένος. Απο οτι ομως λένε απο πάνω η λύση του microserver ειναι καλυτερη.

καλά πλάκα μου κάνετε; Επειδη ο τίτλος του θέματος ειναι υπερβολικα συγκεκριμένος τι φταίω που ερώτηση στο πρώτο post ειναι: "Προτεινετε κατι αλλο?"

και γραφει ο @ydinopoulos : 200 ευρω microserver

και ρωταω εγω: ποιον προτεινεις σε αυτα τα λεφτα.

* Ειρωνία φουλ ομως απο τον @ydinopoulos με το να λές

Υπαρχει ηδη. Ας διαβασει εκει  :)

Θα μπορούσες ευκολα να είχες βάλει ενα link απο το θέμα που αναφέρεσαι μιάς και το προτείνεις με σκόπο να προλάβεις απαντήσεις/ερωτήσεις σαν την δικιά μου.

Έγινε επεξεργασία από Bonito