Bradner Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2014 Γεια παιδια! Σε λιγες μερες θα κανω μια αναβαθμιση στην οθονη μου και εχω καταληξει στη benq xl2411z. Την εχω βρει σε αρκετα καλυτερη τιμη απο το αμερικανικο αμαζον αλλα ξερω οτι εκει χρησιμοποιουν αλλες πριζες και αλλες τασεις. Τι θα χρειαστω για να ειμαι οκ? http://www.amazon.com/dp/B00ITORITU/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=WWYB3RJ81ZOQ&coliid=IQWDL8U8UGSI1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 11, 2014 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2014 Πέρα από τον αντάπτορα us to euro plug, η τάση είναι 110-240 και προσαρμόζεται και δεν έχεις θέμα. Θα χρειαστεί όμως να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη για τα μεταφορικά και το τελωνείο. Υπολόγισε έξτρα 100ευρώ περίπου. Καλύτερα να την πάρεις από Ελλάδα στα 290ευρώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Δεκέμβριος 12, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2014 Τελωνειο? Εχω παραγγειλει και αλλα πραγματα απο το amazon.com οχι τοσο μεγαλης αξιας αλλα δεν ειχα εξτρα χρεωσεις! Εισαι σιγουρος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 12, 2014 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2014 Μετά τα 65 δολλάρια (αν δε κάνω λάθος στο μέγεθος του ποσού) έχει πάντα τελωνείο. Μην την παραγγείλεις από amazon. Θα σε γδάρουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Δεκέμβριος 12, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2014 Κριμα και ηταν κελεπουρι σε αυτη τη τιμη! Αυτο ισχυει και για τα αλλα αμαζον ή μονο για το com? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Δεκέμβριος 12, 2014 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2014 Κριμα και ηταν κελεπουρι σε αυτη τη τιμη! Αυτο ισχυει και για τα αλλα αμαζον ή μονο για το com? μόνο για το αμερικάνικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Δεκέμβριος 12, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2014 Ευχαριστω πολυ. Ευτυχως που ρωτησα για τις πριζες και δεν την πατησα με τελωνειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Errer Δεκέμβριος 12, 2014 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2014 Για το τελωνείο μέχρι 22 ευρώ δεν πληρώνεις ούτε δασμούς ούτε τον ΦΠΑ. Παραπάνω από αυτό το ποσό οι κάφροι εκεί μέσα σε χρεώνουν ως εξής. "Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22€, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45€" "Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί". Από το συνδυασμό αυτών προκύπτει ότι α) για αντικείμενα εμπορικού χαρακτήρα, αξίας μέχρι 22€ και για αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, αξίας μέχρι 45€, ισχύει ατέλεια και β) γενικά, για αντικείμενα αξίας από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ, ενώ, αν η αξία του αντικειμένου υπερβαίνει τα 150€, τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί. Στην αξία του αντικειμένου συνυπολογίζονται μεταφορικά και ασφάλιση. Κλάφτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Δεκέμβριος 12, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2014 Για αυτο που θελω βα παρω που εχει αξια πανω απο 150€...μαλλον οι δασμοι εκει θα ειναι αρκετα τσουχτεροι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny6RED Δεκέμβριος 12, 2014 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2014 Επειδή και εγώ θα πάρω κατά 99% την ίδια αμέσως μετά τις γιορτές, τότε κοίτα για κανένα αξιόπιστο ελληνικό κατάστημα. Για ευρωπαϊκό ανησυχώ μη την γλεντήσουν κατά την μεταφορά και μετα τρέχω.. Σκέφτομαι από το gamerland.gr που αν δεν κάνω λάθος έχει την καλύτερη τιμή. Τώρα όσον αφορά την αξιοπιστία του, δε μπορώ να προσφέρω κάτι, πρώτη φορά που το άκουσα ήταν σε πρόσφατα βίντεο των gramers και τα παιδιά είπαν πως τους άρεσε η συνεργασία τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bradner Δεκέμβριος 12, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2014 (edited) Επειδή και εγώ θα πάρω κατά 99% την ίδια αμέσως μετά τις γιορτές, τότε κοίτα για κανένα αξιόπιστο ελληνικό κατάστημα. Για ευρωπαϊκό ανησυχώ μη την γλεντήσουν κατά την μεταφορά και μετα τρέχω.. Και γω το σκεφτομαι αυτο να σου πω την αληθεια αλλα οχι τοσο με το αμαζον αλλα με τις κουριερ που χρησιμοποιει, ειδικα η ups θα κανει οτι ειναι δυνατον να ερθει στη χειριστη κατασταση. . Σκέφτομαι από το gamerland.gr που αν δεν κάνω λάθος έχει την καλύτερη τιμή. Με μια ματια που εριξα και γω σε ελληνικα καταστηματα την καλυτερη τιμη την εχει το gamerland, αλλα και παλι ακριβοτερη απο αμαζον! Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 12, 2014 από Bradner Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts