jax7480 Απρίλιος 2, 2015 Author #101 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2015 samsung 850 pro 256 σε asus x99-a εκτός από το magician τι άλλο περνάω ? πρέπει να βάλω IRST ? Να βάλεις εννοείτε. Κατά προτίμηση τον 13.5.2.1000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heir of a dying day Απρίλιος 3, 2015 #102 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2015 IRST = Intel Rapid Storage Technology? Αυτο το έχει επιλογή on/off μέσα απο το BIOS η motherboard και είναι μόνο εάν έχεις RAID configuration. Ή εγώ έχω καταλάβει κάτι λάθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 3, 2015 Author #103 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2015 IRST = Intel Rapid Storage Technology? Αυτο το έχει επιλογή on/off μέσα απο το BIOS η motherboard και είναι μόνο εάν έχεις RAID configuration. Ή εγώ έχω καταλάβει κάτι λάθος? To μπερδεύεις με το Intel Rapid Start Technology.To Intel Rapid Storage Technology είναι το software μαζί με τον driver που χρειάζεται η μητρική (Intel μόνο) για να δουλέψει ο SATA Controller.Όταν έχεις ρυθμισμένο το SATA controller μέσα από το BIOS σε AHCI ή RAID, τότε χρειάζεται ο driver. Δεν είναι απαραίτητος γιατί τα Windows στήνουν από μόνα τους τον MSAHCI που είναι ο default αλλά ο Intel πετυχαίνει συνήθως καλύτερες ταχύτητες στις τυχαίες αναγνώσεις κι εγγραφές.Όταν στήνεις RAID τότε είναι απαραίτητος για να μπορείς να διαχειριστείς και το RAID σου το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον RAID controller της μητρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Απρίλιος 25, 2015 #104 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2015 χωρίς το rapid (το οποίο το έχω ανοιχτό κανονικά απλά το έκλεισα για τα τεστ ) το cpu είναι στα 4ghz χωρίς EIST και το power plan στο high performance (κανονικά έχω ανοιχτό το EIST και το power plan στο balanced ) είναι καλά τα νούμερα ? windows 7 ultimate 64αρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 26, 2015 Author #105 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2015 @antonis,Μια χαρά είναι τα νούμερά σου. Αν πειράξεις και τα C-states θα ανέβεις λίγο στα 4Κ, τίποτα παραπάνω. Μην ασχοληθείς άλλο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Μάϊος 6, 2015 #106 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2015 (edited) Ας παραθέσω και εγω τα δικά μου Bench Laptop Dell N5110 i3 HM67 chipset Είχα πιο χαμηλά νούμερα αλλα εβαλα Intel Rapid Storage και έφτιαξαν κάπως. Ερώτηση: To Rapid Mode της Samsung το ενεργοποιούμε ή οχι? Με ανοιχτο μου ανεβάζει αρκετα τα νούμερα αλλα μειώνει λιγο το Access time Edit: Μια απο τα Yosemite Osx Έγινε επεξεργασία Μάϊος 6, 2015 από sokinsohim Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάϊος 6, 2015 #107 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2015 Το Rapid caching κάνει οπότε θα σου πρότεινα να το αφήσεις κλειστό. Μια χαρά είναι ο δίσκος. Αν έχεις όρεξη τρέξε κι ένα Βlackmagic στο Mac λειτουργικό σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Ιούλιος 30, 2015 #108 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2015 (edited) Samsung 850 Evo 500 GB. Το πριν με win 7 και το μετά με win 10 Ελαφρά βελτίωση στο σκορ Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 30, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Αύγουστος 11, 2015 #109 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2015 Μιά ερώτηση σε όσους το έχουν δοκιμάσει. Το Magician 4.6 λειτουργεί κανονικά σε Win 10? Και αν ναί, λειτουργούν όλα τα functions του όπως πχ. το Rapid mode ή όχι?? Το ρωτάω διότι δεν βλέπω πουθενά τπτ για Win10 compatibility ή official support και δεν έχω κάτσει ακόμα να το δοκιμάσω ο ίδιος. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Αύγουστος 11, 2015 #110 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2015 (edited) Μέχρι και προχθές που είχα τα 10 στον φορητό (γύρισα ξανά στα 7) δεν ήταν δυνατό να κάνεις enable το rapid mode. Edit: Μόλις βρήκα αυτό το link. Αν μπορεί ας το δοκιμάσει κάποιος που έχει 10άρια και samsung ssd. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 11, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Αύγουστος 11, 2015 #111 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2015 @pasjohnΤο γνωρίζω αυτό το tweak. Δεν είναι και οτι καλύτερο!Λογικά.., ελπίζω η Samsung να βγάλει νέα εκδοση Magician (4.7??) με Win10 certification. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Αύγουστος 11, 2015 #112 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2015 Σωστά τα λες. Λογικά κάτι θα κάνει η samsung. Δεν μπορεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Αύγουστος 11, 2015 #113 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2015 το rapid mode υποστηρίζεται και απο τον 830 ή μόνο απο την νεότερη γενιά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Αύγουστος 11, 2015 #114 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2015 το rapid mode υποστηρίζεται και απο τον 830 ή μόνο απο την νεότερη γενιά? Θα σε απογοητεύσω! Περισσότερα μπορείς να δείς εδώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Αύγουστος 11, 2015 #115 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2015 Rapid mode από 840 και μετά Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexisgt Αύγουστος 11, 2015 #116 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2015 Μια noob ερώτηση.. Το OS Optimization προτείνεται μέσω του magician? Κι αν ναι, με ποιά ρύθμιση για pc καθημερινής χρήσης (browsing, office κλπ); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_ALeX Αύγουστος 12, 2015 #117 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2015 Μια noob ερώτηση.. Το OS Optimization προτείνεται μέσω του magician? Κι αν ναι, με ποιά ρύθμιση για pc καθημερινής χρήσης (browsing, office κλπ); Ναι! Αλλά "πειράζεις" και χειροκίνητα 1-2 πραγματάκια απο το "Samsung High Performance" profile που δημιουργείται στα power options στο πίνακα ελέγχου! Βέβαια είναι και τι optimization θέλει ο καθένας..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
learner Αύγουστος 14, 2015 #118 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2015 (edited) Πριν λιγες μερες αγορασα και εγω τον 850 pro 128gb.Θα μπει σε συστημα με 8.1 pro 64bit επανω. Επειδη ειναι ο πρωτος ssd που παιρνω , χρειαζεται format ή οτιδηποτε αλλο για να εγκαταστησω εξαρχης τα win 8,1 pro 64bit πανω του; Επισης πρεπει να εγκαταστησω καποιο απο τα προγραμματα της samsung και τι ρυθμισεις θα χρειαστουν;Ευχαριστω εκ των προτερων. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 14, 2015 από learner Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Αύγουστος 14, 2015 #119 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2015 (edited) Όχι δεν χρειάζεται format. Κάνεις κανονικά εγκατάσταση. Θα εγκαταστήσεις το Samsung magician. Επίσης κοίτα στα Power options να είναι επιλεγμένο το High Performance και να κάνεις disable το Defragmentation Edit: εγκατέστησε και τον IRST Driver για win 8.1 64-bit που θα βρεις στο σαιτ της μητρικής σου. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 14, 2015 από pasjohn 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
learner Αύγουστος 14, 2015 #120 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2015 Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts