Jump to content

Aναβαθμηση CPU σε HTPC

koskappas

Recommended Posts

Καλησπερα.

Εχω αυτο το παλιο HTPC  http://global.aopen....il.aspx?auno=42

Εχει Pentium 4 2,8GH 775 pga, 800mz fsb. Δεχεται μεχρι Pentium 4 660.  Η χρηση του ειναι για ταινειες και internet. Δουλευει καλα αλλα εχει προβλημα στο youtube, κολλαει το video και ο επεξεργαστης παει στο 100%. οχι μονο σε HD ανναλυση αλλα και σε πιο μικρη. Καρτα γραφικων εχω την 1650 Pro ATI Pci Express, Αν αλλαξω καρτα γραφικων θα εχω βελτιωση? Η να προτημησω να αλλαξω επεξεργαστη? Μπορω να βαλω Core 2 duo με το ιδιο FSB? 

Ευχαριστω

Το 915 μόνο Ρ4 παίρνει, δε μπορείς να βάλεις C2D αν θυμάμαι καλά. Και για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι θα έχεις καλύτερες (και πιο αθόρυβες) επιδόσεις με κανένα έτοιμο Android media player.

Με μια σύγχρονη κάρτα γραφικών που υποστηρίζει hardware decoding θα παίζεις ταινίες χωρίς χρήση επεξεργαστή.

Για το cpu τώρα,είδα ότι λέει socket T 775 οπότε δεν ξέρω μήπως παίρνει συγκεκριμένους Pentium.

Δοκίμασε να γυρίσεις το youtube σε html5 έτσι ώστε να μην παίζει με flash player που είναι πιο απαιτητικο.

Όπως σου είπε και ο Chosen μόνο Pentium 4 παίρνει η μητρική σου λόγω του chipset (Intel 915). Ούτε κάποιον core2duo με ίδιο FSB, ούτε τον Pentium E5300 που δείχνεις. Μην σε ξεγελάει το όνομα ο Ε 5300 ήταν η "φθηνότερη" επιλογή από τους Core2duo (όπως ήταν κάποτε οι Celeron με τους Pentium). Αν θέλεις κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις πρέπει να αναβαθμίσεις επεξεργαστή+μητρική+μνήμη και σκληρό δίσκο αν τυχόν είναι IDE.