Jump to content

Πρόσθεση μνήμης RAM

Recommended Posts

Στο σύστημα της υπογραφής μου,θέλω να προσθέσω ακόμα άλλα 2Χ4 GB. Οι μνήμες πρέπει να είναι ίδιες με τις ήδη υπάρχουσες (Μάρκα, μοντέλο, Mhz, χρόνοι, κλπ) ; Αν βάλω διαφορετική μάρκα ,MHZ ή χρονισμούς θα παίζουν;

Έγινε επεξεργασία από black66.gr

Στο σύστημα της υπογραφής μου,θέλω να προσθέσω ακόμα άλλα 2Χ4 GB. Οι μνήμες πρέπει να είναι ίδιες με τις ήδη υπάρχουσες (Μάρκα, μοντέλο, Mhz, χρόνοι, κλπ) ; Αν βάλω διαφορετική μάρκα ,MHZ ή χρονισμούς θα παίζουν;

Το καλύτερο είναι να βάλεις ακριβώς ίδιες για να μην έχεις θέματα ασυμβατότητας. Αν βάλεις διαφορετικές, η μητρική θα αναλάβει να τις "συγχρονίσει" στις χαμηλότερες (=πιό αργές) τιμές συχνότητας ή σε ψηλότερα timings ώστε να τρέχουν και με το ίδιο ρεύμα. Εσύ μπορεί να βλέπεις φαινομενικά 1866 και τις δύο και να διαφέρουν κάποια sub-timings ή η απαιτούμενη τάση λειτουργίας και να μη συνεργαστούν τελικά. Ακόμα και ίδιο μοντέλο να πάρεις, αν είναι από άλλη παρτίδα κάποιες φορές μπορεί να τύχει ασυμβατότητα (έτυχε σε γνωστό μου) γιατί ενδέχεται η μία παρτίδα από την άλλη να έχουν ελαφρώς διαφορετικά υλικά, τσιπάκια κ.λπ.

• Like 3

• 4 weeks later...

Όπως τα λέει ο φίλος @pnick είναι τα πράγματα.

Πάνε οι εποχές που βάζαμε οτι να ναι... σωστές δουλειές αλλιώς θα έχεις προβλήματα και τα sub-timings να ξέρεις παίζουν τεράστιο ρόλο στην σταθερότητα των μνημών αλλά ελάχιστος κόσμος ασχολείται με αυτά. Κατά κανόνα "όλοι" αρκούμαστε στα primary timings και αφήνουμε την μητρική να κάνει τα υπόλοιπα. Εάν κάποιος γνωρίζει καλά τα sub-timings πώς δουλεύουν και έχει όρεξη αλλά και χρόνο μπορεί να βελτιώσει και άλλο τις μνήμες του.

• Like 2