Jump to content



Αγορά Tηλεόρασης και Home Cinema


STINK

Recommended Posts

Είμαι σε αναζήτηση τηλεόρασης και Home Cinema.

H απόσταση που θα είναι από τον καναπέ θα είναι περίπου 3 μέτρα.

Οι βασικές μου απαιτήσεις για την τηλεόραση είναι η ποιότητα εικόνας, ο media player (με της Samsung είμαι απόλυτα καλυμμένος) και αν έχει και Ethernet είμαστε τέλεια.

Για το home cinema θα προτιμούσα να είναι tallboy τα ηχεία ώστε να μην πληρώνω extra βάσεις, ποιότητα ήχου και αν είναι τα πίσω ηχέια ασύρματα είμαστε τέλεια.

Έχω δει τα παρακάτω αλλά η αλήθεια είναι ότι μου φαίνονται αρκετά ακριβές επιλογές και σκέφτομαι να πάρω μόνο τηλεόραση για αρχή.

https://www.skroutz.gr/s/4689792/Samsung-UE48H6500.html

https://www.skroutz.gr/s/4707448/LG-BH7540TW.html

https://www.skroutz.gr/s/4709636/Samsung-HT-H5550W.html?from=account_favorites

Τέλος στα παραπάνω home cinema μου κακοφαίνεται που έχουν μέσα blueray player καθότι δεν τον χρείαζομαι και ανεβάζει το κόστος. Εάν δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή λέω να προτιμίσω τα LG ώστε να έχω 2 διαφορετικούς media players τουλάχιστον.

 

Όλες οι γνώμες και οι απόψεις δεκτές.

Link to comment
Share on other sites

Για 3 μέτρα θες 50άρα και αν θες ποιότητα εικόναςσε ταινίες πας σε plasma και όχι σε led.

άκυρο το λινκ δεν είναι full hd.

 

 επανέρχομαι με νέο λινκ...

 

http://www.skroutz.gr/s/3006184/Samsung-PS51F5000.html

Έγινε επεξεργασία από greekfragma
Link to comment
Share on other sites

Επειδή οι τηλεόραση δεν θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εμένα και υπάρχει περίπτωση να μένει ανοιχτεί χωρίς λόγο, την φοβάμαι την plasma με αυτά που έχω διαβάσει για είδωλα και διάρκεια ζωής κλπ.

Όσο για το μέγεθος δεν έχω κάποιο χωροταξικό πρόβλημα. Τα χρήματα με περιοριορίζουν.

Link to comment
Share on other sites

αυτά ανήκουν στο παρελθόν μέχρι 12 άντε 13η γενιά panel. πλέον τέτοια φαινόμενα δεν γίνονται εκτός αν την ξεχάσεις μέρες ανοιχτή με φουλ sharpness contrast στις ρυθμίσεις και που φεύγει με λίγες ώρες ταινίας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

αν και δεν αναφερεις καθολου ΜΠΑΤΖΕΤ,  θα υποθεσω βασει των λινκ που παρεθεσες, οτι παιζεις καπου στα ....€1300.....?  ή μπορει και λιγο παραπανω?

γιατι για να στησεις ενα καλο ολοκληρωμενο Home Cιnema, ειναι..... σχετιακ λιγα....!!  βεβαια, αυτο δεν εχει σημασια!! αυτο που εχει σημασια ειναι η τσεπη του καθενος...!!  

 

για αυτο αυτα που θα σου προτεινω παρακατω, τα προτεινω με σκεπτικο να βαλεις τα βασικα κομματια (τηλεοραση - ενισχυτη)  καλα απο τωρα, και τα ηχεια μπορεις σιγα σιγα να τα προσθετεις...!  αλλιως, πρεπει να κανεις καποιες περικοπες, να θες να μπουν ολα μαζι απο την αρχη...! 

 

 

Παμε, λοιπον.

 

στη θεση σου, θα εδινα κατι παραπανω για τηλεοραση και θα πηγαινα εδω  

https://www.skroutz.gr/s/4692274/Samsung-UE55H6470.html   για Full HD, 

κι εδω https://www.skroutz.gr/s/4846836/Samsung-UE50HU6900.html  για 4K..!!

 

με ενισχυτη , εναν απο 

τον RX-V377 που προτεινε απο πανω ο Lakiss, ή

https://www.skroutz.gr/s/318415/Pioneer-VSX-520.html

η αν θες να ανεβεις λιγο σε ποιοτητα.......  https://www.skroutz.gr/s/3462754/Denon-AVR-X1000.html

 

για ηχεια θα ξεκινουσα με τις 2 κολωνες. 

εγω εχω βαλει στο ματι αυτα τα ηχεια.  αλλιως μπορεις να δεις και το παραπανω σετ του Lakiss. 

 

παντως θα προτιμουσα αυτα,  απο τα KODA (τα οποια για την τιμη τους ειναι τιμια προταση...!)

 

https://www.skroutz.gr/s/336231/Magnat-Monitor-Supreme-800.html

https://www.skroutz.gr/s/336263/Magnat-Monitor-Supreme-Center-250.html

https://www.skroutz.gr/s/336258/Magnat-Monitor-Supreme-200.html

 

εστω κι αν τα αγοραζα κομματι κομματι...!!!!!

 

αλλα...... . οπως ειπα, ολα εξαρτωνται απο το μπατζετ..! οποτε εχεις εναλλακτικες. 

 

στην τηλεοραση ομως, ΜΗΝ κανεις εκπτωση, θα το μετανιωσεις πολυ γρηγορα...!!!

Έγινε επεξεργασία από cabdik
Link to comment
Share on other sites

Βρήκα λίγο χρόνο και μπήκα σε ένα κατάστημα και είδα μερικές τηλεοράσεις. Αυτά που κράτησα είναι ότι η Samsung UE48H600 είχε πολύ καλύτερο μαύρο από τις lg ( με Sony και Panasonic είναι πιο κοντά) και η Sony είχε πιο έντονα χρώματα. Εμένα με κάλυψε η Samsung περισσότερο. Από την άλλη η Plasma έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα αλλά με την διάρκεια ζωής τι παίζει;

Tα 4κ είναι που κυκλοφορούν είναι καλά τα panel ή θα έχουμε καμία ξεπλυμένη εικόνα υψηλής ανάλυσης; Και από περιεχόμενο δεν βλέπω να έχει και πολλά. Από του χρόνου ξεκινάνε τα blu-ray και λογικά μετά από 2 χρόνια θα αρχίσει να γεμίζει η αγορά.

Όσο για το 48" vs 50" στο μαγαζί δεν μου φάνηκε τεράστια η διαφορά.

 

Τέλος για τα ηχεία κάτι σαν αυτό που μου δείχνετε έψαχνα. Την KODA να πω την αλήθεια δεν την ήξερα οπότε θα ήθελα και την γνώμη κάποιου που τα έχει δουλέψει.

 

To budget θα ήθελα να είναι κοντά στα 1000-1100 αλλά εφόσον υπάρχει δυνατότητα για κομμάτι κομμάτι και καλύτερης ποιότητας ίσως κάνω και την υπέρβαση ή να αφήσω το home cinema για κάποια άλλη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Πηρα προσφατα αυτην εδω, http://www.skroutz.gr/s/4640128/Samsung-UE50H6200.html

πολυ τιμια για τα χρηματα της. Δεν ειχα αλλη τηλεοραση πριν για να συγκρινω, αλλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Την εχω για 95% ταινιες/σειρες και δεν εχει κανενα προβλημα.

 

Δεν θα εδινα περισσοτερο για τηλεοραση, μιας που πεφτουν οι τιμες συνεχεια. Για 4Κ νομιζω ειναι νωρις ακομα, αφου δεν υπαρχει υλικο για να παιζεις. Και φανταζομαι σε τηλεοπτικο σημα θα ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα.

 

Για τις πλασμα που ανεφερε ο Γιωργος, παντα ελεγα οτι θα παρω πλασμα οταν ερθει η ωρα για τηλεοραση. Οταν ηρθε η ωρα ομως, σταματησαν οι εταιριες να τις βγαζουν και ειδικα η panasonic που με ενδιεφερε. Οποτε αναγκαστικα πηγα σε led.

 

Αποψη μου, κοψε απο τηλεοραση και επενδυσε σε ηχοσυστημα. Πιο πολλα χρονια θα το κρατησεις

Έγινε επεξεργασία από FANISTELROOY
Link to comment
Share on other sites

η Samsung απο οτι λενε και κατοχοι, αλλα και γνωστες, εχει καλυτερη ομοιομορφια στα χρωματα (και μαυρο, εννοειται), αλλα πασχει λιγο σε γωνιες θεασης. εκει που εχει πλεονεκτημα το IPS πανελ (LG). 

και συνολικα,  σε Smart πλατφορμα, και σε Media Player, και σε 3D ειναι καλυτερη..!  

 

πλασμα, πλεον δεν θα αγοραζα, αφου οι μεγαλοι παικτες εχουν σταματησει και πλεον αποχωρουν ενας ενας απο την παραγωγη πλασμα. ειναι και πιο ενεργοβορο πανελ..!

 

την 4Κ την εβαλα, απλα γιατι δεν αλλαζεις συχνα τηλεοραση. εκτος κι αν σε 2-3-4 χρονια, την αλλαξεις...!

 

η KODA ειναι μια εταιρεια με φθηνα προιοντα, αλλα οχι εντελως "κινεζικα". σαφως και δεν εχουν ουτε την ποιοτητα κατασκευης, αλλα ουτε και την ποιοτητα ηχου των γνωστων εταιρειων, οπως wharfedale, magnat, JBL, B&W, BOSE.... κλπ ..!  αλλα οπως ειπα ειναι τιμια, φθηνα προιοντα. αλλωστε ειναι ενας λογος που θα δεις σε πολλα μαγαζια KODA ηχεια...! 

Έγινε επεξεργασία από cabdik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για τηλεόραση έχω καταλήξει νομίζω στην Samsung UE48H6400 και θα σας πω και το σκεπτικό μου.

Απέριψα την UE48H6500 γιατί ο διπλό δέκτης δεν νομίζω να μου χρειαστεί,

την UE50H6400 γιατί θεωρώ αρκετά τα 130€ που ζητάει για μία μικρή διαφορά όπως την είδα σε μαγαζί.

Τέλος είμαι σκεπτικός όσον αφορά την Samsung PS51F5000 λόγο αντανακλάσεων, ειδώλων, διάρκεια ζωής και κατανάλωση την οποία και δεν μπορώ να βρω.

 

Όσον αφορά τον ενισχυτή με καλύπτει απόλυτα ο Denon AVR-X1000.

Έχω όμως αρκετές ερωτήσεις.

Αν πάρω 2 ζευγάρια https://www.skroutz.gr/s/336231/Magnat-Monitor-Supreme-800.html αντί για https://www.skroutz.gr/s/336258/Magnat-Monitor-Supreme-200.html δημιουργείτε κάποιο πρόβλημα; (πχ θέλω και μεγαλύτερο center, o Denon αντέχει)

Το ύψος τους θεωρείτε ότι είναι καλό ή πάλι θα πρέπει να βρω τρόπο να τα βάλω ψηλότερα;

Σε ένα τέτοιο σύστημα πόσο χρήσιμο είναι ένα woofer; (μένω σε διαμέρισμα)

Αν πάω σε κάτι τέτοιο μαλλόν θα γίνει κομμάτι κομμάτι και το κόστος είναι 850€ περίπου. Θα υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά από αυτά που πρότεινα αρχικά εγώ ώστε να δικαιολογήσει τα +400€; (Με 4 https://www.skroutz.gr/s/341154/Koda-EX-686F.html η τιμή βγαίνει 650€ περιπού)

 

edit:

Αυτή την προσφορά πως την βλέπετε;

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SAMSUNG-UE58H5203AWXXH,99452,498529,1474523.html?langId=-18&et_lid=1868&utm_medium=email&et_cid=493&utm_source=Newsletter&et_sub=tv-1146117&utm_campaign=National-LateNight-Newsletter-04-12-2014

Έγινε επεξεργασία από STINK
Link to comment
Share on other sites

1 οσον αφορα την τηλεοραση. μεινε στην σειρα H6***, λογω 100ΗΖ πανελ. και εννοω τα πραγματικα, και οχι τα CMR, τα οποια πολλαπλασιαζονται με διαφορες τεχνικες..!   η σειρα 5000 εχει 50HZ panel.  τα περισσοτερα HZ βοηθουν στην ομαλη κινηση, χωρις "θολουρες"..!

 

2 στα Ηχεια που λες, δεν δημιουργειται καποιο σοβαρο θεμα. και τα 2 θα παιξουν. απλα τα 800 επειδη ειναι 160W RMS, δλδ λιγο μεγαλυτερα απο την ισχυ που αποδιδει ο ενισχυτης, πιστευω..., δεν θα μπορεσει να στα γεμισει στις πολυ υψηλες εντασεις (αν ποτε παιξεις εκει πανω...). αλλα κατα τα αλλα θα παιξουν κανονικα..!

 

τα KODA EX-686 ειναι στην ουσια ενα σετ HOME CINEMA ηχειων που αποτελουνται απο αυτα https://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?keyphrase=EX-686.  

σαφως ομως και δεν σε περιοριζει να αγορασεις οποια θελεις. αλλα δεν καταλαβαινω γιαι να αγορασεις 4 κολωνες 686F αφου τα πισω δεν παιζουν συνεχως, και δεν χρειαζονται τοσο μεγαλα..!!!

 

οσο για το υψος, δεν νομιζω να χρειαστει να τα βαλεις κι αλλο ψηλοτερα..! αλλιως πας σε τοιχου...!!

Link to comment
Share on other sites

cabdik, on 05 Δεκ 2014 - 08:39, said:cabdik, on 05 Δεκ 2014 - 08:39, said:

1 οσον αφορα την τηλεοραση. μεινε στην σειρα H6***, λογω 100ΗΖ πανελ. και εννοω τα πραγματικα, και οχι τα CMR, τα οποια πολλαπλασιαζονται με διαφορες τεχνικες..!   η σειρα 5000 εχει 50HZ panel.  τα περισσοτερα HZ βοηθουν στην ομαλη κινηση, χωρις "θολουρες"..!

 

2 στα Ηχεια που λες, δεν δημιουργειται καποιο σοβαρο θεμα. και τα 2 θα παιξουν. απλα τα 800 επειδη ειναι 160W RMS, δλδ λιγο μεγαλυτερα απο την ισχυ που αποδιδει ο ενισχυτης, πιστευω..., δεν θα μπορεσει να στα γεμισει στις πολυ υψηλες εντασεις (αν ποτε παιξεις εκει πανω...). αλλα κατα τα αλλα θα παιξουν κανονικα..!

 

Όπότε προτείνεις να αφήσω από έξω την PS51F5000 αν κατάλαβα καλά.

Το άλλο δίλημμα που έχω είναι μήπως δεν είναι τόσο σημαντικά τα CMR Hz και καλύτερα να έπαιρνα μια από https://www.skroutz.gr/s/5631429/Samsung-UE50H6270.html , https://www.skroutz.gr/s/4640128/Samsung-UE50H6200.html ή αλλά ζει και η ποιότητα του panel;

Και αν είναι τοσο σημαντικά μήπως τελικά αξίζει να ξαναδώ την https://www.skroutz.gr/s/4689792/Samsung-UE48H6500.html ;

 

Το σκεπτικό μου για να τα πάρω όλα κολώνες είναι για να μην πληρώνω έξτρα βάσεις εκτός αν υπάρχει κάποια οικονομική λύση. Από την άλλη δεν ξέρω και από θέμα συχνοτήτων αν είμαι καλυμμένος κάνοντας αυτή την επιλογή.

Woofer πιστεύεις είναι απαραίτητo ή φτάνουν αυτά για να γεμίσει ο ήχος;

 

Αν πάω στα Magnat θα πάω στην σειρά Supreme II μιας και η διαφορά είναι μικρή.

Magnat = 474€

Koda = 251€ (εδώ με παίρνει και για woofer λογικά)

Σε ποιότητα να φανταστώ τα Magnat με τα Koda θα είναι ανάλογα της τιμής.

 

Υ.Γ. Να πω την αλήθεια ένας ακόμα λόγος που κοιτάω τα Magnat είναι το χρώμα Mocca που ταιριάζει πολύ με το σαλόνι μου.

Έγινε επεξεργασία από STINK
Link to comment
Share on other sites

Όπότε προτείνεις να αφήσω από έξω την PS51F5000 αν κατάλαβα καλά.

Το άλλο δίλημμα που έχω είναι μήπως δεν είναι τόσο σημαντικά τα CMR Hz και καλύτερα να έπαιρνα μια από https://www.skroutz.gr/s/5631429/Samsung-UE50H6270.html , https://www.skroutz.gr/s/4640128/Samsung-UE50H6200.html ή αλλά ζει και η ποιότητα του panel;

Και αν είναι τοσο σημαντικά μήπως τελικά αξίζει να ξαναδώ την https://www.skroutz.gr/s/4689792/Samsung-UE48H6500.html ;

 

δεν θα την προτιμουσα πλεον για τους λογους που ανεφερα πριν. τεχνολογια που την σταματουν ολοι οι κατασκευαστες, και ειναι και ενεργοβορες σε σχεση με τις LED. απο εικονα ομως ειναι οι καλυτερες...!! 

 

Το σκεπτικό μου για να τα πάρω όλα κολώνες είναι για να μην πληρώνω έξτρα βάσεις εκτός αν υπάρχει κάποια οικονομική λύση. Από την άλλη δεν ξέρω και από θέμα συχνοτήτων αν είμαι καλυμμένος κάνοντας αυτή την επιλογή.

Woofer πιστεύεις είναι απαραίτητo ή φτάνουν αυτά για να γεμίσει ο ήχος; Αυτο θα το δεις μονο οταν βαλεις τα ηχεια. ειναι σχετικο με τον χωρο...!! βαλε τα ηχεια και αν δεις οτι δεν σε καλυπτουν σε μπασα (χαμηλες), τοτε παιρνεις και ενα SUB. αν σε καλυπτουν μενεις οπως εισαι...! αυτα που μπαινουν και μετα μην σε απασχολουν τοσο..!

 

Αν πάω στα Magnat θα πάω στην σειρά Supreme II μιας και η διαφορά είναι μικρή.

Magnat = 474€

Koda = 166 (εδώ με παίρνει και για woofer λογικά)

Σε ποιότητα να φανταστώ τα Magnat με τα Koda θα είναι ανάλογα της τιμής.   Εεεε...! τι κανει νιαου νιαου......?

 

Υ.Γ. Να πω την αλήθεια ένας ακόμα λόγος που κοιτάω τα Magnat είναι το χρώμα Mocca που ταιριάζει πολύ με το σαλόνι μου.  περι γουστου δεν εκφερω αποψη..! ΜΟΝΟ εσυ ξερεις..! κανεις αλλος..! 

Έγινε επεξεργασία από cabdik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω 6200 και 6400 έχουν ακριβώς το ίδιο πάνελ. Απλά η 6400 έχει μέσα και δώρο γυαλιά, 20-30€ κάνουν να τα αγοράσεις, και έχουν ακόμα και ένα smart control μέσα που νομίζω δεν παίζει στην 6200.

Εγώ πάντως έχω την 50" 6200 και είναι πολύ ικανοποιημένος.

Μόνο αρνητικό σε football mode τα χρώματα από μαμά ρύθμιση είναι τραγικά. Βέβαια δεν βλέπω ποδόσφαιρο αφού δεν έχω δορυφορική.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Κάνοντας εχθές μία βόλτα στα μαγαζιά και βλέποντας την UE50H6200 δίπλα στην 48άρα (αν και μικρή η διαφορά) νομίζω μου κάθισε καλύτερα στο μάτι.

Επίσης η τιμή για ένα ζευγάρι γυαλιά είναι πολύ χαμήλη όπως και για το Smart Touch Control (το οποίο δεν με εντυπωσίασε στα βίντεο που είδα).

Τέλος για τα έξτρα Hz για το CMR αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι είναι θέμα μάρκετινγκ.

Για τους παραπάνω λόγους έχω αρχίσει να κλείνω προς τη UE50H6200.

Για ενισχυτή τον Denon AVR-x1000 και ηχεία τα Magnat 802 για αρχή και όταν τελειώσω με το σπίτι αν μου περισσεύουν παίρνω και τα υπόλοιπα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Περι τηλεορασης εβγαλε προσφορα το eshop την 55αρα Η6400 στα 835€

 

http://www.e-shop.gr/samsung-ue55h6400-55-3d-led-smart-tv-full-hd-p-PER.157460

 

Σιγουρα ειναι περιπου 130-150€ παραπανω απο την 50H6200 ...αλλα για το μεγεθος και μονο δε μου φαινεται μεγαλη η διαφορα στη τιμη.

(χωρια η σειρα..6200vs6400)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Περι τηλεορασης εβγαλε προσφορα το eshop την 55αρα Η6400 στα 835€

 

http://www.e-shop.gr/samsung-ue55h6400-55-3d-led-smart-tv-full-hd-p-PER.157460

 

Σιγουρα ειναι περιπου 130-150€ παραπανω απο την 50H6200 ...αλλα για το μεγεθος και μονο δε μου φαινεται μεγαλη η διαφορα στη τιμη.

(χωρια η σειρα..6200vs6400)

συμφωνω 100%..!!   πολυ καλη προσφορα..! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.