zerocool7545 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2014 Aγόρασα την Gigabyte Gaming GTX970 και έχω ερώτηση για το τροφοδοτικό.Η κάρτα θέλει ένα 8pin και ένα 6pin.Το τροφοδοτικό μου έχει 6pin αλλά δεν έχει 8pin.Η κάρτα έρχεται μαζί με ένα adaptor, από την μία έχει 2 εισόδους και καταλήγει σε βύσμα 8pin.Τις 2 εισόδους τις συνδέω σε 2 διαφορετικά καλώδια που έχει το τροφοδοτικό ή πάνω σε ένα καλώδιο; (το κάθε καλώδιο του τροφοδοτικού έχει 3 εξόδους για να κουμπώσει το adapter) Εγώ το έχω συνδέσει πάνω στο ίδιο καλώδιο.Εχω κάνει σωστά;Αν δοκιμάσω σε 1+1 καλώδια του τροφοδοτικού μπορεί να κάνω ζημιά στη κάρτα; To psu είναι της Corsair στα 650watt αλλά δεν θυμάμαι καθόλου το μοντέλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pnick Δεκέμβριος 3, 2014 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2014 Θεωρητικά και με τα 2 είσαι ΟΚ. Αλλά, μιας και η 970 δεν είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα εγώ θα έβαζα μόνο το ένα καλώδιο. Είναι και single railed τα Corsair (τουλάχιστον, τα περισσότερα από όσο θυμάμαι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
livadaki Ιανουάριος 28, 2015 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2015 Καλησπέρα, συνεχίζω σε αυτό το θέμα για να μην ανοίξω νέο. έχω παραγγείλει την asus strix gtx 970 και για τροφοδοσία της έχει ένα 8pin. Στη συσκευασία δεν περιέχεται κανένας αντάπτορας. Το τροφοδοτικό μου είναι το Seasonic SS650HT Active 80 plus και δεν έχει 8pin. Έχει όμως 2 6pin. Τι αντάπτορα χρειάζεται να αγοράσω που να παρέχει τα σωστά watt στην κάρτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 28, 2015 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2015 To τροφοδοτικό σου έχει 8Pin και μάλιστα 2 για PCI κάρτες. Δες δίπλα στο 6pin και θα δεις ένα 2pin να υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
livadaki Ιανουάριος 28, 2015 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2015 (edited) Δεν έχει, όπως φαίνεται και στην παρακάτω σελίδα στο τέλος http://www.seasonicusa.com/s12plus.htm ίσως να είδες κάποια νεότερη έκδοσή του. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 28, 2015 από livadaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 28, 2015 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2015 Ισως μιας και κοιτούσα την v2.3 http://www.skroutz.gr/s/4252002/Goobay-Power-cable-PCIe-6Pin-to-8Pin-93635.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
livadaki Ιανουάριος 28, 2015 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2015 Σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Μια διευκρίνιση θα ήθελα: είδα σε ξένα φόρουμ ότι κάποιοι προτείνουν και τη λύση 2 6pin σε 8pin. Είμαι καλυμμένος με ένα 6pin σε 8pin από άποψη παροχής watt; το αναφέρω έχοντας την ανησυχία μήπως δεν παρέχει την απαραίτητη ισχυ στην κάρτα. (Να ξεκαθαρίσω ότι δεν σε αμφισβητώ, απλά για να είμαι σίγουρος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 28, 2015 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2015 εννοείς απο 2 6pin να πας σε ένα 8pin? Αν ναι τότε όχι και θα είσαι μια χαρά καλυμμένος και με τον αντάπτορα. Και χωρίς αυτόν θα μπορέσεις να κάνεις δουλειά απλά δε ξέρω αν πιάνουν τα χέρια σου για να σε καθοδηγήσω. εξάλλου το κόστος απόκτησης του αντάπτορα είναι μικρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
livadaki Ιανουάριος 28, 2015 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2015 Θα προχωρήσω στην αγορά του αντάπτορα 6pin σε 8pin. Σε ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
livadaki Ιανουάριος 30, 2015 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2015 Επανέρχομαι στο θέμα και θέλω να ρωτήσω: Στην τοπική αγορά βρήκα μόνο αντάπτορα 2x4pin molex σε 8pin. Θα δουλέψει με την gtx 970 ή παραγγέλνω από skroutz το 6pin σε 8pin; Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Ιανουάριος 30, 2015 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2015 http://www.e-shop.gr/akasa-ak-cb052-pcie-to-pcie20-adapter-p-PER.805470 http://www.e-shop.gr/startech-pci-express-6-pin-to-8-pin-power-adapter-cable-p-PER.813557 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts