tommybertsen Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2014 Ξερω οτι εχει αρκετα θεματα με επιλογη καρτας γραφικων αλλα ανοιγω το δικο μου ισως γιατι εχω καποιες ιδιαιτεροτητες. Για παραδειγμα το budget μου θα ειναι τετοιο ωστε να μπορω να παρω πρωτα καρτα γραφικων και μετα οθονη ή το αντιστροφο , αλλα δεν ξερω ποιο ειναι το ορθοτερο να κανω (ολα αυτα περιπου την ανοιξη υπολογιζω αλλα μπορει και νωριτερα-για ενα εκ των 2 και καλοκαιρι για το 2ο). Οκ, ακομη κρατιεται στη ζωη η 206BW οθονη μου, ακομη μπορει να την παλεψει η 660 που συνοδευει το μηχανημα, αλλα θα ηθελα να μπορω να παιξω στα 1080p γιατι οχι και στα 1440p αν επεφταν οι τιμες , με μια σχετικη ανεση (για το 2ο ξερω οτι θα χρειαστω πολλα περισσοτερα οποτε μαλλον οδευω προς 1080p) . Στο μυαλο μου ειχα μια 970 (πχ gigabyte - παροτι δε με νοιαζουν πολυ τα oc μιας και παιζω σε στοκ ρολογια) και καποιο οποιοδηποτε 1080p μονιτορ, αν και ειμαι λατρης του λογου διαστασεων που εχει η οθονη μου (16:10 δλδ). Απλα εχω την απορια τι θα ηταν ορθοτερο απο αυτα. Θα υπηρχε προβλημα να παρω αρχικα την καρτα γραφικων (παραδειγμα μια 970 ) και πιο μετα το monitor ή θα ειναι overkill για την 206BW αυτο; Καθε γνωμη/προταση δεκτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 2, 2014 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 Από 1680 > 1920 δεν είναι τρελή μετάβαση και σιγά μην πάθει τίποτα η οθόνη από τη νέα VGA, σιγά το overkill Δεν λες ποιος είναι ο σκοπός της χρήσης, αλλά υποθέτω το gaming. Προσωπικά προτείνω πρώτα γραφικά για να απολαύσεις φουλ και μετά την οθόνη για να ολοκληρώσεις το upgrade. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 2, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 (edited) Ναι ειναι κυριως Fps & Rpgοειδη παιχνιδια (παιζω και adventure, απλα δε θελω καρτα για τετοιο ειδος ) . Και καποια απο αυτα ειναι online. ΚΑι κλασικη χρηση σερφαρισμα και καθημερινη χρηση το υπολοιπο pc. Εφοσον δεν ειναι οβερκιλλ τοτε θα προχωρησω σε αγορα καρτας πρωτα. Αν και μεχρι τοτε δεν μπορω να ξερω τι θα κυκλοφορει , η 970 λογικα ειναι μια καλη λυση κοντα στα 3μιση κατοσταρικα που θα μπορω να διαθεσω! Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 2, 2014 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Δεκέμβριος 2, 2014 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 Μία βασική διαφορά είναι ότι οι τιμές των οθονών αλλάζουν με πολύ διαφορετικό ρυθμό από τις τιμές των καρτών. Εφόσον το σύστημα αντέχει στοιχειωδώς με την υπάρχουσα κάρτα, θα έκανα το ανάποδο από τον jpavly αγοράζοντας πρώτα οθόνη που είναι πιο σημαντική και «μόνιμη» αγορά: α) η υπάρχουσα οθόνη σου θα έχει διαφορά με κάτι 1920*1200 και πάνω που θα αγοράσεις. Αν το 16:10 σου αρέσει όσο λες δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις οθόνη 16:10, ειδικά αν περιοριστείς στις 24 ίντσες.β) η τιμή της οθόνης δεν θα πάει στα Τάρταρα σε μερικούς μήνες, η κάρτα όμως... τριάμιση κατοστάρικα16:10, 24" http://www.eizo.gr/product/flexscan-ev2416w/16:9 24" http://www.eizo.gr/product/foris-fs2434w/ φτηνότερα σε 24" και 16:10 το Dell U2412m και το HP Z24i περίπου στα 260€ overkill: δεν είμαι σίγουρος πώς χρησιμοποιείς τον όρο, είναι overkill υπό την έννοια ότι αγοράζει κάποιος φτηνότερες κάρτες αν παίζει σε χαμηλότερες αναλύσεις. Φυσικά και δεν υπάρχει η έννοια του overkill αν εννοούμε ότι δεν θα παίζει, θα χαλάσει κάτι κ.λ.π. Εφόσον η αγορά δεν γίνεται άμεσα αλλά το τοποθετείς κάπου στην άνοιξη, θα σε συμβούλευα να το επανεξετάσεις στον καιρό του αναλόγως των τότε τιμών σε οθόνες μεγαλύτερων αναλύσεων (1440 27 ίντσες ή 1600 30 ίντσες και 16:10 που είναι τώρα γύρω στο χιλιάρικο+ κι αμφιβάλλω ότι την άνοιξη θα είναι πολύ φτηνότερες για να είναι στην ακτίνα δράσης σου). Αν οι τιμές σε 1440 έχουν πιάσει πάτο τότε πάρε πρώτα οθόνη, αλλιώς πάρε την κάρτα περιμένοντας τον πάτο προς το καλοκαίρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 2, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 Εννοειται πως αν δω τιμες στα 3,5 με 4 κατοσταρικα 1440 τοτε θα παρω οθονη, αλλα κατι τετοιο επειδη δε παιζει και επειδη βλεπω οτι εχει επιλογες οθονης 16:10 1920Χ1200 στα 250-300€ , το κοβω να γινεται πρωτα αγορα καρτας και μετα οθονης (εφοσον η λογικη ειναι οτι η οθονη "κραταει" την καρτα και δουλευει ανετα - μεχρι τοτε μπορει να εχει καει ποτε δε ξερεις τι γινεται). Αντιθετως , αν μεινω με την 660 και παρω 1440 οθονη , δε νομιζω οτι θα το απολαυσω και ιδιαιτερα. Γενικα νομιζω οτι παιζω οριακα με 660 στην οθονη που εχω. Εχοντας 20 ιντσες επι 5 χρονια νομιζω οτι οι 24 μου ειναι ΥΠΕΡ αρκετες, αν υπολογισεις και την αποσταση που εχω απο την οθονη. Οποτε εως 24 ειμαι μια χαρα (αρα στην ουσια και το 1440 ειναι ουτοπικο,συμφωνα με τον χωρο που βρισκομαι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Δεκέμβριος 2, 2014 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 Εγω θα πηγαινα σε οθονη για τους παραπανω λογους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 2, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 (edited) Εγω θα πηγαινα σε οθονη για τους παραπανω λογους. Για τους λογους που αναφερει ο Salde εννοεις; Ή για αυτα που λεω εγω; Εδω να φανταστεις σκεφτομουν το εξης. Να παω σε 32ρα τηλεοραση και να προσαρμοσω το χωρο ετσι ωστε να ειμαι καπως μακρια και να την εχω στο pc. Εχει καλες 1080p 32ρες με 3 κατοσταρικα περιπου, με τη διαφορα δε ξερω αν ειναι ορθο ως σκεψη και επιλογη. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 2, 2014 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Δεκέμβριος 2, 2014 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 μην πάρεις TV για gaming έχουν αρκετό lag και ghosting, και 32 ιντσες 1080p είναι χυδαίο στο desktop. 24άρα 1080p ή 27άρα 1440p είναι οι ιδανικές. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Δεκέμβριος 2, 2014 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 (edited) νομιζω οτι οι 24 μου ειναι ΥΠΕΡ αρκετεςναι και όχι: φαίνονται αρχικώς υπεραρκετές αλλά ισχύει το όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο αν οι υπόλοιπες παράμετροι παραμένουν ίδιες. αρα στην ουσια και το 1440 ειναι ουτοπικο,συμφωνα με τον χωρο που βρισκομαι ο χώρος τι σχέση έχει; Στην ίδια απόσταση θα κάθεσαι λογικά ανεξαρτήτως της ανάλυσης. Αν εννοείς ότι επειδή θα κάθεσαι κοντά οι 27 ή οι 30 ίντσες θα σου φαίνονται τεράστιες, είναι μάλλον λάθος να το νομίζεις με βάση το τι λέει αφού τα χρησιμοποιήσει ο περισσότερος κόσμος: δεν έχουν πρόβλημα ούτε με 27 ούτε με 30 και προτιμούν το μεγαλύτερο οι πιο πολλοί. Να τις ξεγράψεις τις 27άρες/30άρες επειδή δεν έχεις το χρήμα το καταλαβαίνω, να τις ξεγράψεις με επιχειρήματα «ο χώρος που βρίσκομαι» όχι. Στην ακτίνα του 300ευρου, προϋποθέτοντας 16:10 οι επιλογές είναι πάνω κάτω αυτές που σου έδειξα σήμερα: είτε μία «φτηνή» κάπου στα 250€ είτε το flexscan στα 350€ (υπάρχει και Dell στην κατηγορία αυτή αλλά μάλλον υπερτερεί η Eizo). Το ουσιαστικό δίλημμα είναι αν πας σε 27άρι «χαμηλότερων» προδιαγραφών και 16:9 ή στα 24άρια που σου λέω. Κι αν βγει και κάποιο με πολλά Ηz αλλά προς το παρόν τα πιο αξιόλογα από αυτά δεν είναι στο 300άρι. επεξεργασία: άσε τις τηλεοράσεις για dekstop όπως σου λέει ο Hell Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 2, 2014 από salde 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 2, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 (edited) Κατανοω απολυτα αυτο που λες. Απλα η αποσταση που εχω απο την οθονη ετσι οπως καθομαι στο χωρο που βρισκομαι ειναι μικρη σχετικα (και το γραφειο ειναι επισης μικρο και εχω το case επανω στο γραφειο-ειναι σχετικα οριακα). Δεν εχει περιθωριο να μετακινηθει η καρεκλα, ουτε η οθονη ουτε τπτ. Στριμοκωλα πραγματα.Θα γινουν μερικες αλλαγες στον χωρο τα χριστουγεννα οποτε θα εχει περισσοτερη ισχυ αυτο που λες και θα ειναι κομπλε οι 27 , αλλα μαλλον δε θα μπορω να παω λογω οικονομικου (ξεφευγουν πολυ). Οποτε στις 24 ειμαι κομπλε (ειτε σε φτηνοτερες ειτε στις λυσεις που δινεις-θα κανω προσπαθειες να προσαρμοσω το μπατζετ μου οσο καλυτερα γινεται). Με βλεπω να περιμενω περισσοτερο και να ψωνιζω ταυτοχρονα οθονη+καρτα και να τελειωνει το θεμα ! Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 2, 2014 από tommybertsen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Δεκέμβριος 2, 2014 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 Να μην αγχώνεσαι, σίγουρα θα βρεις λύση ικανοποιητική μέχρι τότε. Εδώ απλώς συζητάμε, όχι άγχος α) Κοιτάς τιμές να ξέρεις περίπου πώς κινείται αυτούς τους μήνες η αγορά. β) Όταν είναι η ώρα που έχεις το 350άρι, βλέποντας τις τότε τιμές και ξέροντας τη διαδρομή τους κρίνεις αν είναι καλύτερο να προηγηθεί η κάρτα ή η οθόνη. γ) επειδή έχουν αρχίσει να βγάζουν τις μεγαλύτερες αναλύσεις ίσως εντός του 2015 να υπάρξει αλλαγή προς τα κάτω στις τιμές του 1440. Για αυτό το λόγο σου είπα να μην το ξεγράψεις από τώρα, προκαταβολικά αλλά να το έχεις κι αυτό στην άκρη του μυαλού σου. 30άρι, 16:10 μάλλον δεν θα δούμε στο επόμενο εξάμηνο σε τιμές κάτω των 400€ που σε ενδιαφέρουν, αλλά έτσι κι αλλιώς μιλάμε για ελάχιστα μοντέλα που ουσιαστικά δεν σου δυσκολεύουν την επιλογή. δ) με προϋπολογισμό πάνω-κάτω στο 700άρι-800άρι και για τα δύο, μάλλον ξεχνάμε επίσης εντός του 2015 και τις μεγάλες αναλύσεις που εμφανίζονται. (=τυχόν ανάγκη SLI= κι άλλο χρήμα κ.λ.π.) ε) το wild card που βλέπω αυτή τη στιγμή στις δυνατότητές σου είναι οθόνες με πολλά Hz, όπου δεν ξέρω πώς θα είναι το πράγμα σε λίγους μήνες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 2, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 Δεν αγχωνομαι και θα κανω προσεκτικες κινησεις. Γιατι πχ το cpu που βλεπεις το πηρα αναλογα με το μπατζετ μου εννοειται, αλλα το μπατζετ αυξηθηκε αποτομα και θα μπορουσα να παω πχ σε 4690Κ αλλα ειχε ηδη κουμπωσει ο 4590 ( ο οποιος ειναι μια χαρα, απλα οχι για κανα τρελο oc -παιζω και σε μαμα ψυκτρα ). Δε με απασχολει γιατι θεωρω για αυτο που θελω ειναι πολυ κομπλε. Συνεπως θα κανω προσεκτικη αξιολογηση του τι μπορω να ξοδεψω και πότε , Και για τα 2 υπολογιζω στα 600 με 700 μαξ να εχω το καλοκαιρι αν περιμενω. Οποτε θα κανω και την αναλογη κινηση . Για τα SLI το ξεχναω φυσικα γιατι δεν εχω τετοιες υπερ-τρελες απαιτησεις. Απλως να παιζω ΕΣΤΩ και 1080 αξιοπρεπως θελω ΥΓ: Η κοπελα μου εχει την 770Jetstream , λετε να κανω καμμια τραμπα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Δεκέμβριος 2, 2014 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 ΥΓ: Η κοπελα μου εχει την 770Jetstream , λετε να κανω καμμια τραμπα; One does not simply let her girlfirend has better gpu than his.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 2, 2014 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2014 (edited) Κοιτα να δεις που το ελεγα για πλακα και μολις τηλεφωνηθηκαμε , το ψηνει γιατι πλεον εχασε το ενδιαφερον της για κατι games που επαιζε, και για αυτα που πλεον παιζει μια 660 της ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ αρκετη. (κατι sims εμεινε να παιζει , κατι τυπου "This War of mine" και κανα Sherlock Holmes-παλιοτερα επαιζε και bf4 αλλα βαρεθηκε ) . Κοιτα να δεις που τελικα θα γινει η τραμπα μεχρι να παρω και θα ειμαι χλιδα Για την ιστορια η κοπελα μου δεν εχει μονο καλυτερη Gpu αλλα και cpu Βρε λες;;;; http://www.palit.biz/palit/vgapro.php?id=2141 αυτη ειναι η καρτα της. Την κουμπωνω ανετα στο δικο μου πιστευω (και απο psu και απο θεμα case) Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 3, 2014 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Δεκέμβριος 3, 2014 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2014 τότε πάρε μια καλή οθόνη 1080p και καθάρισες. Με την 770 δεν θα έχεις πρόβλημα σε αυτήν την ανάλυση. *Πρόσεξε όμως με την κοπελιά γιατί μετά θα στο χτυπάει με την πρώτη ευκαιρία όταν ζητάει και θέλει κάτι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 3, 2014 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2014 Μία βασική διαφορά είναι ότι οι τιμές των οθονών αλλάζουν με πολύ διαφορετικό ρυθμό από τις τιμές των καρτών. Εφόσον το σύστημα αντέχει στοιχειωδώς με την υπάρχουσα κάρτα, θα έκανα το ανάποδο από τον jpavly αγοράζοντας πρώτα οθόνη που είναι πιο σημαντική και «μόνιμη» αγορά: Προσωπικά πιστεύω ότι η αγορά των VGA είναι τόσο συνεχώς μεταβαλλόμενη που η έννοια "περιμένω για να πέσουν οι τιμές για να πάρω κάτι καλύτερο ή το ίδιο φθηνότερα" δεν σταματάει ποτέ. Μα σε ένα, μα σε 3 μήνες, πάλι το ίδιο θα λες. Το θέμα για μένα είναι πόσο γρήγορα θέλεις καλύτερα γραφικά, αν δεν σε καίει το θέμα, πάρε οθόνη, αν θέλεις καλύτερα γραφικά χθες, τι περιμένεις, αφού όπως κι αν έχει σε λίγο θα βγει κάτι νέο που θα κάνει τη νέα σου VGA άχρηστη 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Δεκέμβριος 3, 2014 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2014 σωστά, εδώ όμως ξεκινάμε με την παραδοχή ότι η «αρχική» αγορά θα είναι ημιτελής. Δεν θα έχεις ολοκληρωμένη ικανοποίηση από την αρχή κι εκεί το σκεπτικό μου είναι «πάρε πρώτο αυτό του οποίου η τιμή είναι πιο ανθεκτική στο χρόνο» (συνήθως η οθόνη). Δεν του προτείναμε εμείς να περιμένει μπας και πέσουν οι τιμές, η αναμονή γίνεται αναγκαστικά για ταμειακούς λόγους. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Δεκέμβριος 3, 2014 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2014 κατά την άποψή μου η σειρά είναι θέμα προτιμήσεων αλλά και απαιτήσεων harware που έχεις...τί εννοώ αν είσαι κυρίως gaming (και δεν έχεις πολλές ώρες την ημέρα στο pc κάνοντας άλλα πράγματα) πάρε gpu(ναι μεν σε λίγο καιρό θα πέσει η τιμή της 970 αλλά θα υπάρχει r9 390 κ.ο.κ)αν πάλι εκτιμάς το gaming αλλά έχεις πολλές ώρες σε οθόνη, μία ποιοτική οθόνη είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορεί να κάνεις ποτέ προσωπικά πριν λίγο καιρό πήγα στην κουρτίνα 2μπορούσα κάτι στο μέγεθος r9 280 (αν και 290/970 γουστάρω/"χρειάζομαι") αλλά επειδή στην παρούσα φάση δεν είμαι όλη μέρα σε games και περνώ περισσότερες ώρες κάνοντας άλλες όχι τόσο gpu intensive εργασίες αγόρασα οθόνη...προσωπικά δεν άλλαξα καν ανάλυση (απο main samsung t23a350 tv monitor και secondary samsung 205bw) πήγα σε dell u2414h + samsung t23a350...βέβαια πλεον θέλω calibration και ξενερώνω κάθε φορά που βλέπω το tn αλλά... εν κατακλείδι σκέψου και το ακόλουθο...γιορτές έρχονται θα είσαι σε θέση να κρατήσεις τα χρήμματα που έχεις στην άκρη για gpu(με δεδομένο ότι πας σε ~24ιντσες fullhd) ή απλά θα τα "φας" σε έξοδα/δώρα ... αν δεν μπορείς να συγκρατηθείς πάρε το πιο ακριβό part και όταν ξαναμαζέψεις αγοράζεις ότι άφησες 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 3, 2014 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2014 (edited) Παντως προσωρινα οπως το βλεπω αυτο που ελεγα χαριτολογωντας πιο πανω (τραμπα με την κοπελα μου την 770 jetstream στο λινκ που δινω ) τεθηκε σε ισχυ και θα συμβει. Θα φορεσω την 770 και θα δω πως θα κατανεμω τα χρηματα μετα. Την 770 δε θα την κρατησω για παντα, θα την εχω μεχρι να παρω αλλη, οποτε ισως δωσω βαση στο μονιτορ , γιατι φιλε shattered you got me there...Κανω και απο τα 2. Δεν ειναι στανταρ! Εφοσον θα εχω χρονο με την 770 να με καλυπτει περισσοτερο απο αυτη που εχω , παω ισως για οθονη! Μου φαινεται καπως πιο λογικη ως κινηση (να 'ναι καλα η κοπελα μου που εκανε τουμπανο pc πριν κανα 8μηνο ) diamondking, χαχαχχα δε προκετιαι να μου το χτυπαει , ειναι διαμαντι η κοπελα αστα να πανε. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 3, 2014 από tommybertsen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Δεκέμβριος 3, 2014 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2014 (edited) τότε πάρε μια καλή οθόνη 1080p και καθάρισες. Με την 770 δεν θα έχεις πρόβλημα σε αυτήν την ανάλυση. *Πρόσεξε όμως με την κοπελιά γιατί μετά θα στο χτυπάει με την πρώτη ευκαιρία όταν ζητάει και θέλει κάτι Κατι αναμεσα σε https://www.skroutz.gr/s/4004140/HP-Z24i.html https://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html και https://www.skroutz.gr/s/4771899/Samsung-S24C650BW.html παιζει να ειναι καλο; Εχω εμμονη πραγματικα με 16:10 οθονη. Εκτος και αν δεν αξιζει καμμια απο αυτες, οποτε θα παω αναγκαστικα σε 1080 Οπως βλεπω τα περισσοτερα τετοια μονιτορ ειναι αρκετα παλιά. Εαν εχετε προτασεις ριχτε τες. Εχω τα απολυτα μεσανυχτα οσον αφορα οθονες. Αν και θα κανω ενα research και μονος μου Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 3, 2014 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts