Jump to content

Κοινόχρηστος φάκελος δεν αναγνωρίζεται

The Spirit

Recommended Posts

Σε ένα δίκτυο αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Υπάρχουν 3 υπολογιστές συνδεδεμένοι απ' τους οποίους οι 2 έχουν windows 7 και ο 3ος windows 8. Στον 1ο με windows 7 έχω φτιάξει έναν κοινόχρηστο φάκελο για να βλέπω τα αρχεία σε όλο το δίκτυο, ο 2ος με windows 7 και αυτός τον βλέπει κανονικά τον φάκελο και έτσι διαχειρίζομαι τα αρχεία μου. Στον 3ο με τα windows 8 αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, μόλις πάω στις ρυθμίσεις δικτύου και βρίσκω το pc με τον κοινόχρηστο φάκελο κανονικά, πατάω να συνδεθώ και βγάζει το εξής μήνυμα "Σφάλμα δικτύου, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο \\User-PC από τα windows. Κωδικός σφάλματος 0x80070035, η διαδρομή του δικτύου δεν εντοπίστηκε". Παρακαλώ για την βοήθειά σας :)

Tα δύο που έχουν windows 7 είναι σίγουρα στην ίδια ομάδα, αλλιώς δεν θα μπορούσα να δω και τον φάκελο υποθέτω.

Αύριο θα κοιτάξω και το άλλο pc που υπάρχει το πρόβλημα και σας ενημερώνω...

Αν έχεις Win 8 αναβάθμισε σε 8.1

Είναι θέμα δικαιωμάτων. Δυστυχώς στα win 8 υπήρχε bug και ποτέ δεν έπαιξε για μένα το shared folder απο άλλα λειτουργικά. Για να παίξει θεωρητικά πρέπει να έχουν και τα 3 μηχανήματα ίδιο username & password. Σε 8.1 όταν πάει να συνδεθεί και δεν βρίσκει το account σου ζητάει τον κωδικό και το account name

Εγώ νομίζω οτι κάτι έχει να κάνει με τα passwords/share policies.Anyway δοκίμασε να κάνεις  map ενα network drive (αντιστοίχηση δίσκου δικτύου) και τικαρε το connect using different credentials(σύνδεση με χρήση διαφορετικών διαπιστευτηρίων) , βάλε εκει τους κωδικούς που κάνεις login στο pc με τον share δίσκο και πές μας αποτελέσματα.