kogos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2014 Καλησπέρα, έχω vdsl ote και χρησιμοποιώ το modem που μου έχουν δώσει δωρεάν... Η σύνδεση με το modem είναι ασύρματη, αλλά ενώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τη γραμμή ή με το internet, έχω τυχαίες αποσυνδέσεις με το modem (δηλαδή αποσύνδεση του wifi, όχι του internet/dsl). Σίγουρα δεν είναι πρόβλημα απόστασης ή σήματος, καθώς ακόμα και δίπλα από το modem να είμαι, με σήμα "καμπάνα", μπορεί να αποσυνδεθεί. Επίσης, σε ενσύρματη σύνδεση δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να έχω ενσύρματη σύνδεση λόγο διαμόρφωσης χώρου. Αν αγοράσω ένα access point και το βάλω σε μια θύρα του modem ώστε αυτό να μοιράζει ασύρματο σήμα, υπάρχει περίπτωση να λύσω το πρόβλημα;;;; Δεν θέλω να αλλάξω modem αλλά δεν με ενοχλεί να δώσω λεφτά για access point, αρκεί να μου λύσει το πρόβλημα. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
asot Νοέμβριος 28, 2014 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2014 Ναι, συνήθως τα modem που δίνουν οι εταιρίες δεν είναι ό,τι καλύτερο, με ένα καλό access point δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα. Τι συσκευή έχει το πρόβλημα; είναι laptop, tablet, smartphone; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogos Νοέμβριος 28, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2014 Όλα μαζί. Τι κάνει και με κινητό και με λαπτοπ και με tablet. Και περισσότερο όταν είναι πολλές συσκευές μαζί, 2 λαπτοπ, 2 κινητά και 1 tablet Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Νοέμβριος 28, 2014 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2014 έχεις δοκιμάσει να "παίξεις" με όλα τα κανάλια του wifi να δεις αν αλλάξει κάτι? Όταν αποσυνδέεται απλά κρεμάει η σύνδεση η σβήνει τελείως το λαμπάκι του wifi απο το router ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 29, 2014 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2014 Σε ποιον παροχο είσαι και ποιο modem/router σου εδωσαν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogos Νοέμβριος 29, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2014 πάροχο + modem έχω γράψει και στο πρώτο ποστ, ote με το modem που δίνει για vdsl (zte).Δεν έχω δοκιμάσει άλλα κανάλια, αλλά όταν αποσυνδέεται, απλά κρεμάει η σύνδεση, δεν σβήνει τελείως το λαμπάκι του wifi... μάλλον έχουν πλακώσει πολλά modem με ίδιο κανάλι στην περιοχή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogos Δεκέμβριος 3, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2014 τελικά με αλλαγή καναλιού φαίνεται να έχει στρώσει.... θα αγοράσω και ένα access point/extender για να έχω και στον πάνω όροφο, που τώρα πιάνει με πολύ χαμηλό σήμα... Έχετε καμιά ιδέα για κανένα καλό;;; από αυτά που το σετάρεις και το ξεχνάς (γιατί απ'ότι είδα σε διάφορα site τα περισσότερα θέλουν restart κάθε τρεις και λίγο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakemjk Δεκέμβριος 3, 2014 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2014 Οι εμπειρίες που έχω με τα ΖΤΕ του ΟΤΕ είναι οι χειρότερες... Πραγματικά αυτά τα ρουτεράκια είναι μόνο για μία, άντε δύο IPs. Αν έχει περισσότερο "κόσμο", απλά κρεμάνε και δεν έχει κανένας ίντερνετ. Και χωρίς απαραίτητα να υπάρχει full traffic από τις συνδεδεμένες συσκευές!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts