Jump to content



Τι παιζει με το ups?


Pc_master

Recommended Posts

Eφοσον μου ειχε τελιωσει η μπαταρια εδω και πολυ καιρο και μετα απο καψιμο απο μερη του υπολογιστη και τα επισκευασα αγορασα μπαταρια για το ups μου. Την τοποθετησα και αρχισε να κανει αυτον τον ηχο το μπιπ ανα 10 δευτερολεπτα. Μετα απο καποιες φορες που τον επανεκκινησα εκανε γρηγορο μπιπ και εσβηνε. Τωρα παλι κανει αργο μπιπ ανα 10 δευτερολεπτα δηλαδη. Τι παιζει?

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα γράφεις, είναι δύσκολο να σε βοηθήσει κάποιος. Πρέπει να τα πεις λίγο καλύτερα.

 

Πρώτα περιέγραψε τί έχεις: Ένα UPS και έναν υπολογιστή; laptop είναι ο υπολογιστής;

Τι μάρκα είναι το UPS? 

Την μπαταρία του UPS την έβαλες μόνος σου; πρόσεξες να είναι ορθή η πολικότητα (+/-);

Το "μπίπ" τελικά το κάνει ο υπολογιστής ή το UPS?

Το UPS λειτουργεί σαν UPS? Με άλλα λόγια, αν του βάλεις κάποιο άλλο φορτίο επάνω, το αντέχει; (δοκίμασε με κάποιο φωτιστικό - αν έχεις κάποιο δε με λάμπα πυρακτώσεως, προτίμησέ το)

Link to comment
Share on other sites

Σωστα συγνωμη απλα τα εγραψα βιαστικα. Λοιπον εχω ενα ups να το συνδεσω σε υπολογιστη σταθερο. Το ups ειναι το mge nova 600 AVR. Την μπαταρια ναι μονος μου την εβαλα μπαινει πολυ απλα σε αυτο και τα συνδεσα σωστα γιατι τα εχει και με χρωματα μαυρο κοκκινο οποτε οκ. Το μπιπ το κανει το ups κανει μπιπ ανα δεκα δευτερολεπτα. Αυτο ψαχνω να δω αν φταιει το ups μηπως τα επαιξε. Tωρα το φωτιστικο ο μονος τροπος που μου ερχεται να το συνδεσω ειναι να το συνδεσω στο ιδιο πολυμπριζο με το ups. Αλλιως πως?

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι δεν γίνεται να βάλεις άλλο φορτίο (αν δεν "μετατρέψεις" ένα πολύμπριζο), εφόσον παρέχει με βύσμα C13 και όχι Schuko.

Πάντως η συμπεριφορά του μοιάζει να είναι η συμπεριφορά "δεν παίρνω ρεύμα από την μπρίζα" και απλώς εκφορτίζει την μπαταρία του όσο είναι ανοιχτό.

Μήπως έχει χαλάσει η μπρίζα στον τοίχο; Μήπως δεν έχει γείωση και την αγνοεί το UPS; Έχεις δοκιμάσει το UPS σε άλλη μπρίζα; Μήπως (εμένα μου έχει συμβεί) έχει πέσει κάποια ασφάλεια στον κεντρικό πίνακα (το φως του δωματίου ανάβει με άλλα λόγια);

Link to comment
Share on other sites

Ναι οι ασφαλειες ολες ειναι οκ..τωρα κοιτα πως εχει εχω ενα πολυμπριζο συνδεμενο στην πριζα και πανω στο πολυμπριζο εχω συνδεσει το ups. To δοκιμασα και σε αλλη μπριζα αλλα τιποτα.

Έγινε επεξεργασία από Pc master1416003598
Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται να μην μπορεί να φορτίσει την μπαταρία.

Εφόσον εδώ https://system.netsuite.com/core/media/media.nl?id=484&c=688221&h=c9c966db6f59759393af&_xt=.pdf λέει πως μπορεί να λειτουργήσει με 160V, μπορούμε να παραβλέψουμε την περίπτωση να έχεις χαμηλή τάση στο σπίτι. Νομίζω πως μένουν πια τα εξής ενδεχόμενα:

  1. Η νέα μπαταρία είναι επίσης χαλασμένη, ή
  2. Η νέα μπαταρία χρειάζεται λίγη περισσότερη τάση από όση της παρέχει το UPS, για την φόρτιση (άλλες προδιαγραφές δλδ), ή
  3. Το κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας έχει "χαιρετίσει" (οπότε δεν είναι σίγουρο πως η παλιά μπαταρία ήταν χαλασμένη), ή
  4. Από το παρεχόμενο software, μπορείς να ρυθμίσεις τις ανοχές του UPS σε χαμηλή τάση (δηλαδή, παρά πως αντέχει 160V, μπορεί να έχει ρύθμιση ώστε να γυρνάει στη μπαταρία, κάτω από τα 210V. Αν βρείς τέτοια επιλογή, κατέβασέ το στο 200V. Αν δουλέψει στα 200V όμως, καλύτερα να φωνάξεις ηλεκτρολόγο και να μην συνεχίσεις να λειτουργείς ούτε το UPS ούτε τον υπολογιστή).

 

Στον ίδιο σύνδεσμο αναφέρει κάτι για φωτεινές ενδείξεις "υπερφόρτωσης" και "αλλαγής μπαταρίας", τα οποία φαίνεται να είναι τα δύο "κάτω" φωτάκια. Έχεις κάποιο φωτάκι αναμμένο;

Link to comment
Share on other sites

Αυτα ανοιγουν για 2-3 δευτερολεπτα μονο στην αρχη οταν το ανοιγω το ups και κανει το πρωτο συνεχομενο μπιπ. Μετα το μπιπ σταματαει, σβηνουν τα λαμπακια, σταθεροποιειται η λειτουργια του και εκει που λες πως ολα ειναι φυσιολογικα καθε φορα μετα απο λιγο αρχιζει το μπιπ ανα 10 δευτερα. Οταν λες παρεχομενο software? cd? γιατι δεν εχω καποιο cd απο το ups.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να συνδεθεί με ένα ακόμα καλώδιο, ο υπολογιστής με το UPS, για να το δεί. Αυτό το καλώδιο είναι USB ή Serial (υπάρχουν και UPS που δεν έχουν data-port όμως).

Οτι βρίσκω στο internet, δείχνει ένα NOVA AVR με USB connector "Standard-B" (δηλαδή σε αυτή τη φωτογραφία, ο τέρμα δεξιά: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Usb_connectors.JPG)

Έγινε επεξεργασία από sstemp
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εμενα εχει serial port..αλλα δεν ξερω τι ακριβως καλωδιο ειναι αυτο? γιατι μπορει να το εχω αλλα δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο το λεω..ναι εμενα το ups μου ειδα ερχεται η με serial port η με usb η με τιποτα και εμενα ειναι με serial.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή απο ότι κατάλαβα το είχες αρκετό καιρό στην άκρη, δες σε παρακαλώ αν το ανεμιστηράκι που έχει στην πίσω μεριά όταν συνδέσεις στο ρεύμα το ups γυρνάει, αν γυρνάει τότε συμβαίνει κάτι απο το #post 7, αν δεν γυρνάει (φρακαρισμένο) να ξέρεις ότι τα συγκεκριμένα έχουν ένα συστηματάκι που βλέπει αν δουλεύει το ανεμιστήρι ή όχι, και αν δεν δουλεύει δεν ξεκινά το ups!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν φαινεται κανενα ανεμιστηρακι ετσι..μηπως πρεπει να το ανοιξω να δω απο μεσα? γιατι απο εξω μπα

Εχεις δίκιο τελικά εγώ έχω το 1100/άρι και έχει ενώ το 600/άρι http://s1.bild.me/bilder/120914/6236950Nova_1100AVR_manual_003.jpg δεν έχει :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.