redux Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2014 Καλησπερα παιδια..εχω εναν AMD Phenom II X6 κ ψαχνω εναν συστημα ψυξης...καθως το μαμα εχει καποια προβληματα!!τον εχω 4 χρονια περιπου τον υπολογιστη χωρις κανενα προβλημα..ολα αρχισαν οταν καηκε η μητρικη κ την αλλαξα με μια αλλη..οχι την ιδια...σε φυσιολογικες εργασιες οπως ιντερνετ η ταινια..το pc δουλευει μια χαρα..οταν ομως αρχισω να παιζω καποιο game..στην προκειμενη περιπτωση το metro 2033 κ crysis 3..μετα απο 2-3 λεπτα αρχιζει κ ανεβαζει στροφες ο ανεμιστηρας κ φτανει τις 6000 με τον ηχο να ειναι πολυ ενοχλητικος..η μεγιστη θερμοκρασια που εχει πιασει ειναι στους 60 βαθμους..δεν ξερω κατα ποσο ειναι αυτο φυσιολογικο..αφου πριν καει η μητρικη δεν ειχα καποιο προγραμμα που να μετραει την θερμοκρασια..οταν αλλαξα την μητρικη εβαλα την παστα μονος μου χωρις να εχω ξαναβαλει..το ερωτημα ειναι..να αλλαξω ολοκληρο το συστημα ψυξης του επεξεργαστη???εχω καταλληξει σε αυτα τα 2..http://www.e-shop.gr/coolermaster-rr-tx3e-22pk-r1-hyper-tx3-evo-p-PER.806761ηhttp://www.e-shop.gr/arctic-cooling-alpine-64-plus-amd-cpu-cooler-92mm-p-PER.650175η να παρω μια καλη παστα της arctic κ με καποιο τροπο να ρυθμισω τις στροφες του ανεμιστηρα να μην ξεπερνανε τις 2000??αν γινεται αυτο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 26, 2014 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2014 (edited) 60 βαθμοί είναι νορμάλ όταν είναι σε full load, η καλή πάστα ίσως να ρίξει λίγο την θερμοκρασία, αλλά θαύματα δεν κάνει. Τον θόρυβο δεν τον γλυτώνεις. Τώρα ο 1055T δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες, πολύ περισσότερο αν δεν έχεις κάνει overclocking. Αλλά ψήκτρες των 10€ είναι πεταμένα λεφτά. Πήγαινε προς τα 20€ και διάλεξε μια ψήκτρα η οποία θα είναι συμβατή τόσο με το δικό σου socket όσο και με άλλα ώστε να την έχεις και σε περίπτωση αλλαγής πλατφόρμας.Δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις στις ψήκτρες, αλλά η παρακάτω μου φαίνεται αρκετά καλή και στην σωστή τιμή.ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO REV.2Θα την βρεις πάντως φτηνότερα στο skroutzArctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 | Skroutz.gr Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 26, 2014 από yanni 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Νοέμβριος 26, 2014 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2014 πας καρφι εδω...!!! http://www.skroutz.gr/s/4378719/Raijintek-Aidos.html κι αν θες κατι καλυτερο και για το μελλον.. http://www.skroutz.gr/s/4314723/Raijintek-Themis.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 26, 2014 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2014 Είναι καλύτερη αυτή από την Arctic? Πολύ πιο ελαφριά και δεν είναι και όλη η βάση χάλκινη. Η Arctic έχει και 6 χρόνια εγγύηση και FDB ανεμιστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redux Νοέμβριος 26, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2014 ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις...τι ρολο παιζει αν ειναι χαλικινη η καποιο αλλο υλικο??τι υλικο ειναι η καλυτερη επιλογη?κ τι ειναι το fdb?παντως η themis k h arctic φενονται καλυτερες επιλογες απο αυτες που ειχα βρει εγω..παντως κ τα απιπεδου θορυβου παιζουν ρολο..οσο χαμηλοτερα τοσο καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 26, 2014 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2014 Ο καλύτερος συνδυασμός είναι χαλκός στην βάση και αλουμινένιο σώμα, αν δεν κάνω λάθος. Αν μάλιστα όλη η βάση είναι χάλκινη θεωρητικά έχεις καλύτερη μεταφορά θερμότητας από τον επεξεργαστή προς την ψύκτρα. FDB σημαίνει fluid dynamic bearing και οι καλές(όχι όλες) υλοποιήσεις ανεμιστήρων που αξιοποιούν αυτή την τεχνολογία θεωρούνται πιο αθόρυβοι από τους κλασικούς. Και οι δύο επιλογές λογικά θα σε καλύψουν. Προσωπικά πάντως θα πήγαινα για την freezer που είναι επιπλέον και 200gr ποιο βαριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thresh86 Ιανουάριος 15, 2015 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2015 Η Raijintek Themis καλή επιλογή φαίνεται, προς ώρας. Δεν κάνει θόρυβο, ψύχει καλά για την κατηγορία της , παίρνει και 2ο ανεμιστηράκι.Ελαφρώς μπελαλίδικη τοποθέτηση, εφόσον το κουτί είναι σχετικά στενό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Ιανουάριος 15, 2015 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2015 Ποιο κουτι εχεις και μεχρι ποσα μπορεις να διαθεσεις max? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts