Jump to content

Aγορα Sata σκληρου....με βαση αποδοση τιμη

blade_pan

Recommended Posts

Λοιπον πιστευω οτι αποδοση τιμη εχουν καλυτεροι οι 200ηδες πλεον...αφου σε τιμες eshop,η αποδοση τιμη ειναι:

WESTERN DIGITAL 80GB WD800JD 7200rpm SATA 62----------0,775

WESTERN DIGITAL 120GB WD1200JD 7200rpm SATA 81,2-------0,97

WESTERN DIGITAL 160GB WD1600JD 7200rpm SATA 92----------0,575

MAXTOR 6Y200M0 200GB - 8MB CACHE - SERIAL ATA 113,6---0,568

WESTERN DIGITAL 250GB WD2500JD 7200rpm SATA 163--------0,652

MAXTOR 6B300S0 HDD 300GB BULK .............................199,5------0,665

Εχω παρει τους πιο φθηνους.....και ο 200 ειναι αυτος που συμφερει πιο πολυ!

Ποιος ομως 200 ειναι πιο γρηγορος??? :)

Με βαση τις εμπειριες σας θελω να μου πειτε και για βλαβες....

Πάρε τον segate που εχει 5 χρονια εγγύηση. Η διαφορά σε απόδοση είναι τέτοια που δεν είναι αισθητή σε εφαρμογές παρα μόνο σε benchmarks και η διαφορά είναι μικρότερη του 10% (ο 80άρης maxtor που εχω εχει max transfer rate 55 mb/sec ενω ο 200αρης segate 65 mb/sec και 12 msec seek ενώ ο 80άρης 13 ms seek time). Γενικά ο segate εχει το κακό οτι ζεσταίνεται αλλά είναι αθόρυβος και γρήγορος και με καλή εγγύηση. Τον εχει το πλαίσιο στα 124 ευρώ τελική.

Αυτός που έχει NCQ είναι πολύ δυσεύρετος. Πάντως από όλους αυτούς που ανέφερες ο καλύτερος είναι ο Seagate με ή χωρίς NCQ γιατί και καλό access time έχει και έχει και 100GB/platter, ενώ όλοι οι άλλοι έχουν 80GB/platter. Έχει και 5 χρόνια εγγύηση!

Οπότε μή πάρεις 200άρι Maxtor της σειράς 6Υ γιατί έχει 3 platters, εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει ο λίγο παραπάνω θόρυβος που θα κάνει και η μεγαλύτερη θερμοκρασία που θα αναπτύσει λόγω τριβών...

Από την άλλη βέβαια, αν κάνεις λίγη υπομονή, οι νέοι Maxtor της σειράς 6R έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ καλοί!

Υπάρχει όμως και αυτό το θέμα που χρειάζεται διερεύνηση...

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=9647

Οπως εχουμε προειπει:p...το ncq ακομα δεν δινει κανενα πλεονεκτημα στον χρηστη.....η τεχνολογια αυτη λειτουργει μονο σε 915/925 κ nF4 chipsets k σε μερικους αλλους ελεγκτες

Γιατί από τότε που ξέρω τα pc εδώ και κάτι χρόνια δεν έχω συναντήσει 1 άτομο να μου λέει ότι ο σκληρός W.D. του παρουσίασε πρόβλημα. Αντιθέτως, Seagate έχω συναντήσει πολλούς. Προσωπική εμπειρία πάντα, δεν είμαι πωλητής. Να συγκριθούν με Maxtor πάει στο καλό αλλά όχι και Seagate :p

Αρχική απάντηση από futuristic-gr [Σήμερα, στις 23:13]

Γιατί από τότε που ξέρω τα pc εδώ και κάτι χρόνια δεν έχω συναντήσει 1 άτομο να μου λέει ότι ο σκληρός W.D. του παρουσίασε πρόβλημα. Αντιθέτως, Seagate έχω συναντήσει πολλούς. Προσωπική εμπειρία πάντα, δεν είμαι πωλητής. Να συγκριθούν με Maxtor πάει στο καλό αλλά όχι και Seagate :p

καλα μην εισαι τοσο σιγουρος γιαυτο...

οτι σου κατσει ειναι φιλε μου,....

προσωπικα ειχα ασχημη εμπειρια με αρκετους Maxtor..

καθως και με δυο κομματια W.D....

σε αντιθεση με τους seagate οι οποιοι μεχρι στιγμης δεν με εχουν προδωσει ποτε....

γιαυτο σου λεω...

το τι θα σου κατσει μετραει...

και πανω απο ολα η εγγυηση και πολιτικη της καθε εταιρειας στην δυσκολη ωρα του RMA

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Χθες, στις 23:53]

καλα μην εισαι τοσο σιγουρος γιαυτο...

οτι σου κατσει ειναι φιλε μου,....

Δεν είναι ότι κάτσει φίλε μου, γιατί αλλιώς δεν θα ρωτούσαν όλοι στα forum τι προτείνετε για σκληρό. Είχα ένα 20GB που τον χρησιμοποιούσα επί 24ωρης βάσης, 2x80GB σε RAID εδώ και ένα χρόνο και μόλις αγόρασα και άλλους 2 200GB SATA. Δεν κοίταξα άλλη μάρκα, μόνο τιμή σε σχέση με τους 160B ή τους 250GB. Αλλά και πάλι λέω ότι είναι προσωπική γνώμη τους καθενός. Πιστεύω ότι 3 χρόνια εγγύησης είναι υπεραρκετά. Πες μου εσύ ότι μετά από 3 χρόνια δεν θα τον έχεις αλλάξει τον δίσκο σου. Γιατί και πριν από 3 χρόνια "σιγά μην αλλάξω σκληρό" λέγαμε.
και πανω απο ολα η εγγυηση και πολιτικη της καθε εταιρειας στην δυσκολη ωρα του RMA
Συμφωνώ

κοιταξε να δεις... τα πεντε χρονια εγγυησης της Seagate οπως και να το κανουμε μου ακουγονται πιο ομορφα απο τα τρια...

(δεν εχω διαπιστωσει ευτυχως εαν οντως ισχυει κατι τετοιο μιας και στα ψιλα γραμματα πολλες φορες κρυβεται η αληθεια και οχι στις επικεφαλιδες...)

αλλα γιαυτο που λες για την διαρκεια ζωης των σκληρων δισκων.. διαφωνω...

δεν νομιζω οτι οι πλειοψηφια των χρηστων αγοραζει σκληρο δισκο με το σκεπτικο οτι σε τρια χρονια θα τον πεταξει...

ολο και καποιο δευτερο μηχανημα ή κουτι φορητου θα τον φιλοξενησει

στην περιπτωση που ειναι τοσο παρωχημενης τεχνολογιας ωστε να μην μπορει να χρησιμοποιηθει στο βασικο συστημα...

για να μην ξεφευγουμε ομως..

εγω επιμενω οτι πλην ελαχιστων σεσημασμενων αποτυχημενων μοντελων δισκων..

στην πλειοψηφια των περιπτωσεων ισχυει το "οτι σου κατσει..."

απλα κοιτας την τιμη, την εγγυηση... τον θορυβο και το ποιος θα στον αντικαταστησει αν χτυπα ξυλο συμβει κατι...

αυτη ειναι γνωμη μου....

νομιζω οτι δεν χωρανε ταμπελες τωρα πλεον σ'αυτην την κατηγορια hardware...

Εκεί που σίγουρα δεν χωράνε ταμπέλες είναι στις κάρτες γραφικών. Αλλά τα δεδομένα μου θα κοιτάξω που θα τα εμπιστευτώ. Σίγουρα 5 καλύτερα από 3 αλλά όχι "ότι σου κάτσει". Anyway επειδή είμαστε και λίγο :OT: για τιμές δεν έχω κοιτάξει πρόσφατα και πολλά. Αν δεν φτηνά αγοράζω από το eshop www.eshop.gr που κάνει και αντικαταβολές σπίτι σου.

Υποψιν οτι τα 5 χρονια εγγυησης συμφωνα με τη σελιδα της Seagate ισχυηουν και γαι τους σκληρους οι οποιοι οταν αγοραστηκαν ειχαν 3 χρονια. Αυτο σας λεει τιποτα? ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.