Jump to content

Akoμα κ οι...celeron θα πανε στα 64bit...

GoriLLakoS

Recommended Posts

Όπως τα λες... ΑΚΟΜΑ και οι Celeron!!!

Μάθανε τώρα όλοι 64bit :p :P :p

Τα WinXP πότε θα πάνε στα 64bit(επίσημη κυκλοφορία)?

E kαι τι εγινε αυτο δεν τους κανει καλυτερους επεξεργαστες!!!

Οντως σιγα σιγα ολοι θα παμε στα 64bit!!!

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από FrOsT [11-12-2004 05:25]

Όπως τα λες... ΑΚΟΜΑ και οι Celeron!!!

Μάθανε τώρα όλοι 64bit :p :P :p

Τα WinXP πότε θα πάνε στα 64bit(επίσημη κυκλοφορία)?

οσο αφορα την επισημη κυκλοφορια απο οσο ξερω δεν εχει ανακοινωθει κατι σιγουρο παντως δεν θα ειναι και μεγαλη εκπληξη να τα δουμε την ανοιξη -χωρις να θελω να το παιξω πυθεια μασωντας φυλλα πικροδαφνης η οτι αλλο μασαγε αυτη κυρια (χ@...σακι ισως)-

και το λεω αυτο γιατι σιγουρα η amd θα εχει πιεσει σε αυτο το θεμα ... δεν μπορει

Αρχική απάντηση από Hellrider [11-12-2004 16:18]

E kαι τι εγινε αυτο δεν τους κανει καλυτερους επεξεργαστες!!!

Οντως σιγα σιγα ολοι θα παμε στα 64bit!!!

Παιδες μαλλον μ@μ@κια θα πω αλλα .. η διαφορα αν εχω καταλαβει καλα δεν ειναι οτι

πχ στα 32 bit ενας επεξεργαστης στα 3 πχ θα επεξεργαζοταν καθε 32mpito πακετο σε καθε κυκλο επεξεργασιας που κανει δηλαδη το δευτερολεπτο 3 000 000 000 32bit πακετα

τωρα ενας 64 bitos στα 3 παλι αντιστοιχα θα επεξεργαζεται 3 000 000 000 64bit πακετα

που αν τελικα ολα αυτα που υποθετω δεν ειναι βλακειες σημαινει οτι στον ιδιο χρονο

θα επεξεργαζεται τον διπλασιο ογκο πληροφοριων βεβαια ολα αυτα για να εχουν νοημα πρεπει ολες οι εφαρμογες να ειναι 64μπιτες

ενα ειναι το σιγουρο ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ για αγορες πρεπει να περιμενουμε να σταθεροποιηθουν πολλα πραγματα !!!!

παρακαλω αν καποιος ξερει κατι πανω σε αυτο γιατι δεν ξερω αν αυτη η υποθεση μου ειναι σωστη θα τον παρακαλουσα να με διορθωσει

Τα bit του επεξεργαστή αφορούν τους καταχωρητές που έχει. 32bit επεξεργαστής έχει έναν αριθμό (ας πούμε 32 ο MIPS που ξέρω σίγουρα) καταχωρητών με χωρητικότητα 32bits. Στον καταχωρητή μπορούν να αποθηκεύονται μεταβλητές, θέσεις μνήμης και γενικότερα ό,τι χρειάζεται ένα πρόγραμμα να τρέξει. Προφανώς αν έχεις γράψει ένα πρόγραμμα που κοιτάει να μην ξεπεράσει τα 32bit στον καταχωρητή (γιατί έχει γραφτεί για 32bit επεξεργαστή) δεν πρόκειται να εκμεταλλευτείς τη διπλάσια χωρητικότητα που σου διαθέτει ένας 64bit επεξεργαστής. Τα προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες ενός 64bit επεξεργαστή είναι αυτά που χρησιμοποιούν μεγάλους αριθμούς κινητής υποδιαστολής.

δηλαδη ποιες εφαρμογες θα πανε στα 64 bit ?? θα καθιερωθει και στα παιχνιδια πχ

??? οποτε ψιλοισχυει αυτο που εγραψα προιγουμενως για ολες τις εφαρμογες για 64μπιτ ??

Τα έγραψες πολύ απλοϊκά και δεν είναι έτσι όπως τα λες. Μπορεί να διπλασιάζεται το μέγεθος του καταχωρητή, αλλά η αρχιτεκτονική μένει η ίδια, άρα θα έχεις το ίδιο κόστος σε κύκλους επεξεργαστή στις ίδιες πράξεις, όπως πρόσθεση, διάβασμα μνήμης, εγγραφή. Απλώς θα μπορείς να επεξεργαστείς μεγαλύτερη ποσότητα πληροφορίας.

Το θέμα δεν είναι ποιες εφαρμογές θα πάνε στα 64bits, αλλά ποιες έχουν τη δυνατότητα να τα εκμεταλλευτούν. Τα παιχνίδια ας πούμε είναι μέσα σε αυτά.

ωραια !!! οποτε εχουμε να περιμενουμε πολλα πραγματα απο το νεο ετος

COOLLLLL!!!!! :cool: :cool: :cool:

• 4 weeks later...

Παίδες μπορεί να μην έχω 64βιτο cpu αλλά windows 64-bit έχω από το 2001 και είναι έκδοση που την πήρα απο την microsoft η θεία μου δούλευε εκεί και μου έστηλε μια κασετίνα με τα home,profesional και τα 64-bit.

Ιδού και η απόδειξη.

post-2147-1416071601,3989_thumb.jpg

.....αυτα ειναι........:) ...μα τι κανουν οι αχρηστοι 4 χρονια τωρα........ημαρτον πια.......

οχι πως δεν μπορουμε να τα βρουμε........αλλα τι περιμενει να κατακλυσουν οι P4 64bit την αγορα και μετα να τα κανει distribute......:mad:

:OT:δυστυχώς σταμάτησε να δουλεύει η θεία μου στην microsoft και έπαιρνα όποιο πρόγραμμα ήθελα τσάμπα μέχρι και από τα πολύ ακριβά του προγραματισμού τα windows τα έχω όλα αλλά από φέτος τέλως τα προγράμματα.:TD::OT:

• 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από mortisboy [28-01-2005 19:22]

.....αυτα ειναι........:) ...μα τι κανουν οι αχρηστοι 4 χρονια τωρα........ημαρτον πια.......

οχι πως δεν μπορουμε να τα βρουμε........αλλα τι περιμενει να κατακλυσουν οι P4 64bit την αγορα και μετα να τα κανει distribute......:mad:

όλα πιθανά. βλέπεις οι Ρ4 έχουν μεγάλο μερίδιο στην αγορά

Αρχική απάντηση από trendy

Τα έγραψες πολύ απλοϊκά και δεν είναι έτσι όπως τα λες. Μπορεί να διπλασιάζεται το μέγεθος του καταχωρητή, αλλά η αρχιτεκτονική μένει η ίδια, άρα θα έχεις το ίδιο κόστος σε κύκλους επεξεργαστή στις ίδιες πράξεις, όπως πρόσθεση, διάβασμα μνήμης, εγγραφή. Απλώς θα μπορείς να επεξεργαστείς μεγαλύτερη ποσότητα πληροφορίας.

Το θέμα δεν είναι ποιες εφαρμογές θα πάνε στα 64bits, αλλά ποιες έχουν τη δυνατότητα να τα εκμεταλλευτούν. Τα παιχνίδια ας πούμε είναι μέσα σε αυτά.

Είναι ακριβώς όπως τα dos προγράμματα (λίγο άκυρος παραλληρισμός αλλά πιστεύω ότι μπορεί να αποδόσει τον τρόπο σκέψης που επικρατεί στα 32 Bit) που όση μνήμη ram να έχεις στον υπολογιστή σου, αυτα χρησιμοποιούν max το 1 Mb μόνο, αφήνοντας τα άλλα ανεκμετάλλευτα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.