greekfragma Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2004 Καλημεριζω......... Εχω ενα φιλαρακι με ενα πισι με τα εξης χαρακτηριστικα........ cpu: P4 prescott 3.08Ghz Mobo:Asus P4C800 GE (αγορασμενη απο το στοκ του πλαισιου σε bulk εκδοση) RAM:1χ512 Τwinmos pc3200 το εν λογω πισι κλεινει στο ξαφνικο χωρις κανενα λογο.....εχουν αλλαχτει τροφοδοτικα,μνημες,καρτες γραφικων,σκληροι δισκοι και drive........ολα δηλαδη εκτος απο επεκ και μητρικη τα παντα ειναι ντιφολτ......με αλλαγμενες παστες σε επεξεργαστη νορθ και σαουθ και γενικα συμμαζεμενα ολα........ το παιδι εχει τελειωσει υπολογιστες στον πειραια και γενικα κατεχει.....αυτα που δεν κατεχει ειναι τα δικα μας κολπα με παστες θερμοκρασιες οβερκλοκια και διαφορα αλλα τρελα τιπς που ξερουμε εδω μεσα........ετσι μου τον εφερε για να τον δω και γω μπας και κανω κατι.... το μονο που βλεπω και μου κανει εντυπωση ειναι οτι η μπαταρια της μητρικης ειναι στα 0βολτ δηλαδη τελειωμενη συμφωνα με το speedfan............μπορει αν φταιει αυτο ή κατι αλλο?????? ιντερνετ δεν εχει οποτε καμια κουβεντα για ιους κλπ........ βιος εχει το 1015 επανω.......θα περασω αργοτερα το τελευταιο μπας και γινει τιποτα.....μεχρι τοτε ριχτε καμια ιδεα.........θενκς
ea6gka Δεκέμβριος 10, 2004 #2 Δεκέμβριος 10, 2004 εγω εχω και το τελευταιο και εχω περιπου αλλα πολυ αραια τετοιες περιπτωσεις. Αλλα ειναι απο το στοκ οποτε δεν ξερω τι μπορει να παιζει.
TROIDX Δεκέμβριος 11, 2004 #3 Δεκέμβριος 11, 2004 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 00:23] (αγορασμενη απο το στοκ του πλαισιου σε bulk εκδοση) Μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα.
FrOsT Δεκέμβριος 11, 2004 #4 Δεκέμβριος 11, 2004 Αφού έχουν ελενχθεί όλα τα άλλα και υποθέτω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ΔΕΗ...Η CPU δύσκολο να είναι ελατωματική...’ρα το Μ/Β είναι ο ένοχος!
kallileo Δεκέμβριος 11, 2004 #5 Δεκέμβριος 11, 2004 Ενας γνωστος ειχε περιπου ιδιο προβλημα αλλα με P4P800.Τελικα εφταιγε η μητρικη,
greekfragma Δεκέμβριος 11, 2004 Author #6 Δεκέμβριος 11, 2004 αφου αλλαξαμε και την μπαταρια της μητριηκς με καινουρια και αφου περασαμε και το τελευταιο βιος η μητρικη το χαβα της.........σημερα το απογευμα την πηγαμε στο πλαισιο της μεταμορφωσης απο οπου ειχε αγοραστει και περιμενω την δευτερα τηλεφωνημα να μου πουνε τι εγινε........
hellrider Δεκέμβριος 11, 2004 #7 Δεκέμβριος 11, 2004 Μακαρι να φταει η μητρικη και να στην αλλαξουν και να υσηχασει ο φιλος σου με το προβλημα που εχει
mlemo Ιανουάριος 4, 2005 #8 Ιανουάριος 4, 2005 Δεν αναφέρθηκε το τι έγινε μετά από τον έλεγχο της μητρικής!Πάντως αν και αργοπορημένη η απάντησή μου, εάν δεν έχετε λύσει το "απόβλεπτο" έχω να επισημάνω τα εξής:- πολλές μητρικές Asus C-800 Deluxe & E-Deluxe παρουσίαζαν την "επανεκκίνηση"- στην αρχή είχε ενοχοποιηθεί το Service Pack 1, όπου ακολούθως μετά το SP2 τα προβλήματα μειώθηκαν- υπήρχε πρόβλημα όταν ήταν ενεργοποιημένο το Service "Remote Access Managment" από απομακρυσμένο χρήστη το οποίο ήταν default στο SP1- υπήρχε πρόβλημα όταν το Hyper Threading ήταν ενεργοποιημένο σε συνδιασμό με οδηγούς παλιότερους του NetMod σε ISDN γραμμή (μειώθηκαν τα φαινόμενα με νέους οδηγούς από Intracom)- υπάρχει πρόβλημα όταν έχει ενεργοποιηθεί στο BIOS/Memory η επιτάχυνση της μνήμης (αν το θυμάμαι καλά)...ο χρήστης overload έχει κάνει μια πολύ καλή αναφορά στις επιλογιές BIOS για τη μνήμη (διαφορετικά δώστε enable το SPD και Auto όλες τις άλλες επιλογές και παρατηρήστε το φαινόμενο. - ελεγξτε το τροφοδοτικό. Ανεπάρκεια ρεύματος δημιουργεί πολλές φορές προβλήματα επανεκκινήσεων!Αν τα δείτε όλα αυτά, επανεκκίνηση δεν θα έχετε, χωρίς την ανάγκη για αλλαγή της μητρικής!
greekfragma Ιανουάριος 5, 2005 Author #9 Ιανουάριος 5, 2005 συγγνωμη δικια μου παραλειψη να μην ενημερωσω του τι εγινε..........η μητρικη ηταν οντως προβληματικη στην τροφοδοσια της(ετσι μου ειπε ο τεχνικος του πλαισιου) αυτη τη στιγμη εχω ενα πιστωτικο 50ευρω το οποιο καθεται..........κανενας εθελοντης?
Qlim4X Ιανουάριος 5, 2005 #10 Ιανουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 03:12] συγγνωμη δικια μου παραλειψη να μην ενημερωσω του τι εγινε..........η μητρικη ηταν οντως προβληματικη στην τροφοδοσια της(ετσι μου ειπε ο τεχνικος του πλαισιου) αυτη τη στιγμη εχω ενα πιστωτικο 50ευρω το οποιο καθεται..........κανενας εθελοντης? παιδια και η δικια μου η p4c800-e deluxe μου κανει τα ιδια τι να κανο?????????? και επισεις δεν μου διαβαζει το φλοπι
mlemo Ιανουάριος 5, 2005 #11 Ιανουάριος 5, 2005 Προσέξτε με τις P4 C-800 E Deluxe!Επειδή το μοντέλο ήταν το πιο πλούσιο της ASUS και βέβαια δεν βρίσκεται τώρα στις βιτρίνες, γίνεται λίγο "πλιάτσικο" από τους τεχνικούς (δεν συζητώ για το επίπεδο service στην χώρα μας γιατί είναι για γέλια)Τη εννοώ με το "πλιάτσικο"! Ξέρετε πόσοι τεχνικοί βγάζουν "χαλασμένες" μητρικές χωρίς να έχουν τίποτα και έπειτα "χτίζουν" δικά τους ή φιλικά τους PC για την πλάκα τους?Επίσης της μόδας είναι να σου απαντάνε με το "δεν έχω τώρα αυτό το μοντέλο...βέβαια το αγόρασες 250ευρώ αλλά πριν καταργηθεί είχε 150ευρώ...οπότε πάρε κάτι άλλο με τα 150ευρώ!!"Μωρέ τι μας λέτε! Από που το βγάλανε αυτό το κόλπο! Για απευθυνθείτε στο ΙΝΚΑ και μετά μιλήστε πάλι μαζί τους...Επανερχομαι στην μητρική της ΑSus...έκανα στην προηγούμενη απάντησή μου μια πρόσθεση. Ελέγξτε τα λεγόμενά μου βήμα προς βήμα και μετά το ξανασυζητάμε!
Qlim4X Ιανουάριος 5, 2005 #12 Ιανουάριος 5, 2005 εμενα που δεν μου διαβαζει το φλοπι τι να κανω ο καημενος????? ?????<<υπήρχε πρόβλημα όταν ήταν ενεργοποιημένο το Service "Remote Access Managment" από απομακρυσμένο χρήστη το οποίο ήταν default στο SP1>>απο που το ρυθμιζω αυτο??????
Nos-Dio Ιανουάριος 5, 2005 #13 Ιανουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma συγγνωμη δικια μου παραλειψη να μην ενημερωσω του τι εγινε..........η μητρικη ηταν οντως προβληματικη στην τροφοδοσια της(ετσι μου ειπε ο τεχνικος του πλαισιου) αυτη τη στιγμη εχω ενα πιστωτικο 50ευρω το οποιο καθεται..........κανενας εθελοντης? μπορεις να παρεις μια καινουργια albatron 865 pe με λιγα εξτρα λεφτα!
greekfragma Ιανουάριος 5, 2005 Author #14 Ιανουάριος 5, 2005 μετρητα θελω και οχι κατι απο το πλαισιο...........εχουμε αλλες αναγκες αυτον τον καιρο.......
mlemo Ιανουάριος 5, 2005 #15 Ιανουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 16:12] εμενα που δεν μου διαβαζει το φλοπι τι να κανω ο καημενος????? ?????<<υπήρχε πρόβλημα όταν ήταν ενεργοποιημένο το Service "Remote Access Managment" από απομακρυσμένο χρήστη το οποίο ήταν default στο SP1>>απο που το ρυθμιζω αυτο?????? Για τον οδηγό δισκέτας κοίτα μην τυχόν το έχεις απενεργοποιήσει μέσω του BIOS ή μήπως άλλαξες καλώδιο και δεν το έχεις τοποθετήσει σωστά (ανάποδα)Για το RAS, για να μη σε μπερδεύω με τα services από το Administration Panel πήγαινε στο Control Panel/System/Remote και ξεμάρκαρε τα:* Remote Assistance* Remote DesktopΠαρακολούθησε τις επιπτώσεις και πες μας (σε επόμενη απάντήσή σου γράψε μας και ποιο Revision έχει η μητρική σου)
Qlim4X Ιανουάριος 5, 2005 #16 Ιανουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από mlemo [Σήμερα, στις 16:34] Για τον οδηγό δισκέτας κοίτα μην τυχόν το έχεις απενεργοποιήσει μέσω του BIOS ή μήπως άλλαξες καλώδιο και δεν το έχεις τοποθετήσει σωστά (ανάποδα)Για το RAS, για να μη σε μπερδεύω με τα services από το Administration Panel πήγαινε στο Control Panel/System/Remote και ξεμάρκαρε τα:* Remote Assistance* Remote DesktopΠαρακολούθησε τις επιπτώσεις και πες μας (σε επόμενη απάντήσή σου γράψε μας και ποιο Revision έχει η μητρική σου) λοιπον το εφτιαξα αυτο μετα remote θα περιμενω να δω διαφορες.revision εχω την 2.0 αν θυμαμε καλατωρα για το φλοπι μηπως μπορεις να μου πεις πωσ ενεργοποιητε/απενεργοποιητε μεσο τον BIOS αλλα το θεμα ειναι οτι τα windos xp pro sp2 το βλεπουν αλλα οταν βαζω δυσκετα μεσα κολαει τελιοσ
mlemo Ιανουάριος 5, 2005 #17 Ιανουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 16:15] μετρητα θελω και οχι κατι απο το πλαισιο...........εχουμε αλλες αναγκες αυτον τον καιρο....... Να απευθυνθείς στο ΙΝΚΑ και να πάρεις οδηγίες το τι δικαιούσαι σαν καταναλωτής σε αυτή την περίπτωση!Πριν 5 μέρες το ίδιο σκηνικό διαδραματίστηκε στο Praktiker. Επιστροφή προϊόντος και παραλαβή άλλου φθηνότερου κατά 20 ευρώΤαμίας= ξέρετε σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείτε να πάρετε επιστροφή το υπόλοιπο ποσό, μπορείτε όμως να πάρετε κάτι άλλο με αυτά ή να τα αφήσετε ως πιστωτικό για επόμενες αγορές σας.Απάντηση= Δεν επιθυμώ τίποτα από όλα αυτά, δικαιούμαι να πάρω την επιστροφή των χρημάτων μου.Ταμίας= Δεν μπορώ να σας τα δώσω, πρέπει να φωνάξω την προϊσταμένη!Απάντηση= Σας καταλαβαίνω εσάς αλλλά δεν θα καταλάβω την προισταμένη, διότι σύμφωνα με τα δικαιωμάτά μου ως καταναλωτής πρέπει να μου επιστραφούν τα χρήματα.Ταμίας = Μισό λεπτό παρακαλώ! ..."Φωνάζει στο μικρόφωνο την προισταμένη"η προισταμένη έρχεται...Ταμίας= Κα Προισταμένη ο κύριος από εδώ έχει μια επιστροφή χρημάτων από αγορά του... της εξηγεί ακριβώς το τι επέστρεψα και το τι παίρνω....εξήγησα στον κύριο ότι δεν μπορεί να πάρει πίσω τα 20 ευρώ της διαφοράς αλλά ο κύριος επιμένει ότι τα δικαιούται σύμφωνα με τον ΙΝΚΑ και μπλα, μπλα...Προισταμένη= δώστε στον κύριο αμέσως τα χρήματα του!Βλέπετε λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα, όπου τους παίρνει! Και μη νομίζετε ότι τα πήρα επειδή έχω στην πλάτη μου δύο εικοσαετίες αλλά δεν θέλουνε να μπλέκουνε στα πόδια του ΙΝΚΑ...Μην πτοείστε!!
mlemo Ιανουάριος 5, 2005 #18 Ιανουάριος 5, 2005 τωρα για το φλοπι μηπως μπορεις να μου πεις πωσ ενεργοποιητε/απενεργοποιητε μεσο τον BIOS αλλα το θεμα ειναι οτι τα windos xp pro sp2 το βλεπουν αλλα οταν βαζω δυσκετα μεσα κολαει τελιοσ Εάν μέσα από το λειτουργικό βλέπεις τον οδηγό έχει καλώς μην πειράζεις τίποτα!Εννοείς ότι κολλάει ο υπολογιστής σου;Αυτό γίνεται πάντα ή μερικές φορές;Τι άλλες αλλαγές έχεις κάνει στο Bios σου;
Qlim4X Ιανουάριος 5, 2005 #19 Ιανουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από mlemo [Σήμερα, στις 16:50] Εάν μέσα από το λειτουργικό βλέπεις τον οδηγό έχει καλώς μην πειράζεις τίποτα! Εννοείς ότι κολλάει ο υπολογιστής σου; Αυτό γίνεται πάντα ή μερικές φορές; Τι άλλες αλλαγές έχεις κάνει στο Bios σου; λοιπον το φλοπι δουλευει κανονικοτατα σε αλο πισι οταν ειναι στο δικο μου ομως κολαει τον explorer η μετα απο πολυ ωρα λεει οτι θελει format η δισκετα και μετα κολαει τελιος και αυτο γινετε καθε φορα που βαζω δισκετα να διαβασει απο bios μονο οτι εχει σχεση με raid σε ide και σε O/C HELP:help: θελω και να αναβαθμησω τα bios και δεν μπορω
mlemo Ιανουάριος 5, 2005 #20 Ιανουάριος 5, 2005 Για αναβάθμιση του BIOS τα πράγματα είναι εύκολα, πρέπει:1) να κατεβάσεις από εδώ το νέο BIOS για την μητρική ASUS P4 C800-E Deluxe (P4ced19.zip)2) να κατεβάσεις από τον ίδιο σύνδεσμο το AFUDOS211.zip3) να φορμάρεις μια δισκέτα με δυνατότητα "create an MS-DOS bootable disk" (σε άλλο υπολογιστή βέβαια)4) να αντιγράψεις τα αρχεία που θα αποσυμπιεστούν από τα παραπάνω δύο αρχείο στην δισκέτα5) να επανεκκινήσεις τον υπολογιστή σου έχοντας τη δισκέτα μέσα (boot από την δισκέτα)6) όταν φθάσεις στο prompt Α:\> πληκτρολόγησε τα afudos.exe /ip4ced19.binΚαλό είναι να έχεις UPS όταν κάνεις την αναβάθμιση του BIOSΚαλή επιτυχίαΕπίσης εάν δεν βαριέσαι μάλλον προχώρα σε μια καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος και των προγραμμάτων σου και μάλλον το πρόβλημα με τον οδηγό θα λυθεί!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.