Jump to content

Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό της WD!

Recommended Posts

Καλημερα παιδια,εχω συνδεση στο pc απο τις πισω θυρες usb εναν WD εξωτερικο του 1 ΤΒ.
Αλλαξα μητρικη και εκανα format στο εσωτερικο μου HDD και οταν περασα τους drivers της μητρικης και τα σχετικα,συνδεσα τον εξωτερικο μου και μου δειχνει οτι ειναι 1.38MB αντι για 1ΤΒ.

Σε αλλο pc τον πηγα αμεσως να δω εαν υπαρχει και εκει το προβλημα και δεν εφτιαξε.
Εχει κανεις καμια ιδεα για ποιο λογο μπορει να συμβει κατι τετοιο?
Η καινουργια μητρικη που εβαλα ειναι η ASROCK EXTREAM 6!
Τα διαγνωστικα που εκανα 1TB τον δειχνουν και σε καλη κατασταση!
Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να χασω τα δεδομενα...Αλλιως θα εκανα format κατευθειαν!
Ουτε με live cd απο linux δεν βλεπω τα αρχεια μου!

Εχει κανεις καμια ιδεα? :p

Δοκίμασε κάποιο hdd recovery tool. Βάλτο να κάνει scan και δες αν μπορείς να κάνεις copy τα αρχεία. Λογικά αν δεν έχεις hardware θέμα θα τα τραβήξει. Το scan μπορεί να πάρει και 7 και 8 ώρες για τόσο μεγάλο δίσκο και USB σύνδεση. Μετά εφόσον βλέπει τα αρχεία μπορείς να τα κάνεις copy σε κάποιο άλλο δίσκο. Ελπίζω να έχεις χώρο σε άλλους δίσκους για την μεταφορά.

^...το Linux live CD που δοκίμασε, κατά πάσα πιθανότητα θα έβλεπε τον σκληρό. Οπότε είτε ο σκληρός έχει θέμα, είτε η θήκη. Δεν αποκλείεται η περίπτωση ένα recovery app να του κάνει δουλειά - αλλά επειδή (το 'πες και μόνος) είναι μεγάλη η μανούρα (πολύωρο σκανάρισμα / ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια η ανάκτηση ΚΑΙ ανάγκη για άλλο μέσο), ας απαντήσει πρώτα περί εγγύησης (εάν ΔΕΝ έχει, το καλύτερο που μπορεί να κάνει ως πρώτη κίνηση είναι να βγάλει τον σκληρό και να τον δοκιμάσει εσωτερικά) και βλέπουμε....

Παιδια ο δισκος οχι δεν ειναι σε εγγυηση,τον πηρα το 2006!
Για το HDD recovery λες τιποτα σε Recuva και τετοια?
Μπορω να βγαλω τον σκληρο απο την θηκη και να τον δοκημασω εσωτερικα?Συνδεοντας τον πως?Με sata?

To Ρηκάβα είναι, ως φρη-απ, όχι και τόσο πρόθυμο, γενικά....Δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις πάντως. Κι αν δεν, τότε πάνε σε κάποιο από τα κλασσικά (sharewares) Active File Recovery, EASEUS, Get Data Back, File Scavenger, Easy Recovery Pro, Recover My Files, κτλκτλ. (Με αυτή τη σειρά, θα έλεγα...)

Απευθείας στον σκληρό. Αφού δεν έχεις εγγύηση. Βασικά βάλε τον εσωτερικά πρώτα, και ίσως και να τον αναγνωρίσει το σύστημα (αν τυχόν το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρονικά της θήκης).

*...είχε ωρέ το '06 εξωτερικούς 1 Τέρρα; Χμ

Έγινε επεξεργασία από karmen1983
πιπέρι Τάσο με το θείο

Για να μην παρανομείς με πειρατικό λογισμικό, όπως σου προτάθηκε παραπάνω, και εφόσον δοκίμασες με live διανομή, ένα πολύ δυνατό tool για data recovery είναι το testdisk που τρέχει σε Linux και είναι open source. Επίσης το photorec για ανάκτηση αρχείων. Οδηγίες και για τα δύο θα βρεις εδώ και σε πολλά άλλα σημεία στο διαδίκτυο.

^....καλό το TD για ανάκτηση partitions, όπως και το συγγενές του PhR για ανάκτηση αρχείων - αλλά σε καμμία περίπτωση δεν συγκρίνεται η "ισχύς" τους με non-freeware προγράμματα. Οπότε προς τί η ("βαρύγδουπη"...) δήλωση προς "αποφυγή παρανομίας", αναρωτιέμαι.....

Εσύ είσαι ok να προτείνεις παράνομες προσεγγίσεις, εγώ όχι. Όσο για την "ισχύ" των proprietary υλοποιήσεων, αν έχεις κάποιο σοβαρό link να αποδείξεις αυτά που γράφεις τότε ok.

Ακόμα και δίκιο να έχεις δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει με open source υλοποιήσεις πρώτα

Άνθρωπε, ένα σόφτγουερ όπως όλα που κυκλοφορούν σπασμένα, είναι. Σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή (από τα οποία τα λεφτά τους άλλωστε τα βγάζουνε με τα enterpize editions κτλκτλ και δεν μιλάμε για "έναν φουκαρά προγραμματιστή που καλό είναι να τον στηρίξουμε κτλκτλ".).

Και δεν εννοώ το δικαίωμά σου να αισθάνεσαι όπως αισθάνεσαι εσύ - για το ΣΧΟΛΙΟ σου λέω, το "βαρύγδουπο"...

Το περί "λινκ" το θεωρώ τραγικό (από διάφορες απόψεις) όμως - συνεπώς ανάξιο σχολιασμού...

Και ναι έχω δίκιο. Όσο "δίκιο" έχεις εσύ (και δεν έχω καμμία διάθεση να μπω σε διαδικασία "να σε πείσω" - κυρίως γιατί δεν βλέπω πρόσφορο έδαφος) που λες αυτά που λες και με γειά σου/χαρά σου να τα λες.

Το οποίο δεν σημαίνει -να και κάτι σωστό- ότι θα χάσει κάτι να δοκιμάσει τα συγκεκριμένα φρη πρώτα. Εκτός βεβαίως από πιθανώς έναν τάδε χρόνο, ο οποίος είναι ο λόγος που του πρότεινα ό,τι του πρότεινα.

Καλημέρα σας :)

Καλά τα free καλά τα άλλα καλός και ο θείος μου απο την Αμερική αλλά μείνετε στο θέμα πλιζ πλοξ και με το ένα μάτι στους κανόνες του Λάμπη :)

• Like 1

Άνθρωπε, ένα σόφτγουερ όπως όλα που κυκλοφορούν σπασμένα, είναι. Σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή (από τα οποία τα λεφτά τους άλλωστε τα βγάζουνε με τα enterpize editions κτλκτλ και δεν μιλάμε για "έναν φουκαρά προγραμματιστή που καλό είναι να τον στηρίξουμε κτλκτλ".).

Και δεν εννοώ το δικαίωμά σου να αισθάνεσαι όπως αισθάνεσαι εσύ - για το ΣΧΟΛΙΟ σου λέω, το "βαρύγδουπο"...

Το περί "λινκ" το θεωρώ τραγικό (από διάφορες απόψεις) όμως - συνεπώς ανάξιο σχολιασμού...

Και ναι έχω δίκιο. Όσο "δίκιο" έχεις εσύ (και δεν έχω καμμία διάθεση να μπω σε διαδικασία "να σε πείσω" - κυρίως γιατί δεν βλέπω πρόσφορο έδαφος) που λες αυτά που λες και με γειά σου/χαρά σου να τα λες.

Το οποίο δεν σημαίνει -να και κάτι σωστό- ότι θα χάσει κάτι να δοκιμάσει τα συγκεκριμένα φρη πρώτα. Εκτός βεβαίως από πιθανώς έναν τάδε χρόνο, ο οποίος είναι ο λόγος που του πρότεινα ό,τι του πρότεινα.

Ναι ρε συ Τάσο, δεν μπορείς στα ίσα να τον στέλνεις στο '''θείο'' κατευθείαν!

Πρότεινέ του να το αγοράσει και αν τελικά κάνει κάτι άλλο αυτό είναι δικό του θέμα!

ΥΣ. Το κουτί ακόμα περιμένει στην Ξάνθη πάει για δεύτερα γενέθλια λέμε  :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:

Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας,,Θα τα δοκημασω ολα και θα αρχησω απο Open Source καθως ειμαι και εγω fun :D
Αν δεν βρω κατι θα περασω και στις υπολοιπες επιλογες!
Θα σας ενημερωσω παντος οταν κανω τους ελενχους...Ευχαριστω και παλι!

Ναι ρε συ Τάσο, δεν μπορείς στα ίσα να τον στέλνεις στο '''θείο'' κατευθείαν!

Πρότεινέ του να το αγοράσει και αν τελικά κάνει κάτι άλλο αυτό είναι δικό του θέμα!

ΥΣ. Το κουτί ακόμα περιμένει στην Ξάνθη πάει για δεύτερα γενέθλια λέμε  :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:  :hehe:

...μα όπως είπα η υπερβολή στους χαρακτηρισμούς που γράφτηκαν, ήταν το πρόβλημά μου.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε και άλλο θέμα (όχι άξιο συζήτησης πάντως, όπως είπα...) για το τί έχει νόημα να κάνει ο παθών για να (ίσως) βγάλει άκρη.

Ένα "δοκίμασε μια το Ρηκάβα", το λέω κι εγώ (ανάλογα την περίσταση), ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί πρώτα θα πάω με τα φρη. Όταν όμως ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ τα φρη σε αυτήν την κατηγορία είναι περισσότερο παιδικό παιχνίδι παρά ουσία, και σκεπτόμενος τον παθόντα δεν μου αρέσει να συνδράμω στο παιχνίδι με την αγωνία του (και όχι μόνο αυτήν), τότε θα του τα πω τί πρέπει να ψάξει.

Και για την ακρίβεια, δεν του υπέδειξα κάπου, οπότε νομίζω (...) ότι ΕΙΜΑΙ οκ.

*...τρόμαξα να σε καταλάβω ρε μαν, με την "παραλλαγή" στο όνομα...(Το αβατάρι έμεινε ίδιο ευτυχώς και οκ).

Νννννναι, άμα σου πω ότι από ΤΟΤΕ δεν έχω ανέβει πάνω......; Όπως και ότι ο γνωστός που σου έλεγα πέρσι τέτοιον καιρό, με έκλασε κανονικά; 3-4 τηλ. του είχα πάρει και όλο στο "ναι-ναι" και στο "θα-θα" με είχε, ε οπότε είπα να σταματήσω να τον αναζητώ...

Αλλά όχι, δεν το έχω ξεχάσει ο ίδιος. Έρχεται πάντως ο καιρός που ανεβαίνω (θέλοντας και μη), οπότε θα την πάρω την Πένυ  ;)

(...είναι από τις πρώτες μου προτεραιότητες, έχω χαρτάκι με τηλ. στο πορτοφόλι μου με το τηλ. για υπενθύμιση...)

• Like 1

Λοιπον παιδια συνεδεσα τον δισκο εσωτερικα αλλα τιπτοα δεν εφτιαξε!
Τον βλεπει ακομα 1.38MB ενω ο δισκος ειναι 1TB!
Θα αγοράσω τελικα το Active File Recovery!

Έγινε επεξεργασία από karmen1983
γκουχου