Jump to content



Recommended Posts

(edited)
πριν 2 λεπτά, το μέλος astrolabos έγραψε:

Αν την είχα βάλει εγώ, θα είχαν κάνει πάρτι τώρα. Τώρα δε μιλάει καμία κουφάλα.

Ρε βάλε την και θα σου πω και εσένα χαράς τα χεράκια σου. Πω πω ζήλιες βραδιάτικα :hehe:

 

Έγινε επεξεργασία από UltraB
πριν 2 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Ας τον χαϊδέψει κάποιος πλζ γιατι εγω δε προλαβαινω :hehe:

batman-pet-me-happy-cat.jpg

 

69208313.jpg

  • Like 3

Μιας και λιγο πιο πανω "επαιξε" πιτσα, εχω μια ερωτηση: Εχει δοκιμασει καποιος πιτσα με ζυμη ολικης αλεσεως; Αν ναι, μπορει να μας ανεβασει τη συνταγη;

 

Μπραβο παντως για τη πιο πανω αναρτηση, τελεια φαινεται. Οσο για τον astrolabo...εχω την εντυπωση οτι εχει δικιο. Αν την ανεβαζε αυτος...θα ειχαμε γεμισει 3 σελιδες...:hehe:

  • Like 2
πριν 11 ώρες, το μέλος xkabamarux έγραψε:

Μιας και λιγο πιο πανω "επαιξε" πιτσα, εχω μια ερωτηση: Εχει δοκιμασει καποιος πιτσα με ζυμη ολικης αλεσεως; Αν ναι, μπορει να μας ανεβασει τη συνταγη;

 

Μπραβο παντως για τη πιο πανω αναρτηση, τελεια φαινεται. Οσο για τον astrolabo...εχω την εντυπωση οτι εχει δικιο. Αν την ανεβαζε αυτος...θα ειχαμε γεμισει 3 σελιδες...:hehe:

To σκέφτομαι να το δοκιμάσω γιατί βρήκα μία συνταγή, αλλά δε ξέρω ακόμα το ποσοστό επιτυχίας της.
Μόλις την φτιάξω, θα σου πω!! ;)

Σας ευχαριστώ όλους ( @astrolabos ξεροψημένη... όχι να μου τη βγάλεις και καμμένη! χαχαχα )

  • Like 3
14 hours ago, xkabamarux said:

Μιας και λιγο πιο πανω "επαιξε" πιτσα, εχω μια ερωτηση: Εχει δοκιμασει καποιος πιτσα με ζυμη ολικης αλεσεως; Αν ναι, μπορει να μας ανεβασει τη συνταγη;

Μία φορά είχα δοκιμάσει, αλλά δε θα το κάνω ξανά. Ήταν σα να τρώω χώμα. Τώρα, αν τύχει να φάω κάπου και να μου αρέσει, θα ζητήσω τη συνταγή, αλλά με τέτοια γεύση, δεν αξίζει να πειραματίζομαι.

Τώρα για πίτσα γενικά, αυτή η σελίδα έχει τις καλύτερες συνταγές και οδηγίες για εμένα:

http://mypizzaproject.com/recipes/#zymes

 

Αν θέλεις να αποφύγεις το αλεύρι γενικότερα, μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για πάλεο ζύμη:

http://paleospirit.com/2014/paleo-pizza-crust-recipe/

  • Like 4
(edited)
Μία ώρα πριν, το μέλος Wizard! έγραψε:

Τώρα για πίτσα γενικά, αυτή η σελίδα έχει τις καλύτερες συνταγές και οδηγίες για εμένα:

Συνταγές | MyPizza Project

Χθες την ανακάλυψα αυτή τη σελίδα και έχω ενθουσιαστεί!! 
Αλλά ρε μαμώτη μου αυτή η μαντεμένια βάση για γρήγορο ψήσιμο έπρεπε να έχει 80 € ;;; 
Μαχαίρι στην καρδιά (και στην τσέπη). [Ξέρω οτι τα αξίζουν και με το παραπάνω τα χρήματά τους, αλλά και πάλι... πολλά].... :unsure::(

Έγινε επεξεργασία από Olianna
5 minutes ago, Olianna said:

Χθες την ανακάλυψα αυτή τη σελίδα και έχω ενθουσιαστεί!! 
Αλλά ρε μαμώτη μου αυτή η μαντεμένια βάση για γρήγορο ψήσιμο έπρεπε να έχει 80 € ;;; 
Μαχαίρι στην καρδιά (και στην τσέπη). [Ξέρω οτι τα αξίζουν και με το παραπάνω τα χρήματά τους, αλλά και πάλι... πολλά].... :unsure::(

Εμείς έχουμε πάρει αυτό:

http://royal-coconut.blogspot.ie/2009/11/alfredo-yammi-yammi.html

Στα ίδια περίπου χρήματα, αλλά είνα φανταστικό το ψήσιμο.

Υπάρχει και διπλό, γιατί με ένα, μέχρι να ψηθεί η δεύτερη, έχει κρυώσει η πρώτη.

  • Like 2

Πολυ καλο το φουρνακι, συμφερει απο το να παρει καποιος το μαντεμι και να καιει και ποσο ρευμα για 45 λεπτα που λεει ο τυπος στο βιντεο. Ευχαριστουμε. Καλα ψησιματα.

 

 

Ο τύπος από το mypizza project αναφέρει οτι με το μαντέμι θέλει 6-8 λεπτά ψήσιμο η πίτσα.. Δεν είδα πουθενά να λέει 45 λεπτά.
Πάω να κοιτάξω πάλι.. :huh:

6-8 λεπτά ψήσιμο (όσο και στο φουρνάκι) αλλά θέλει μέχρι και 40 λεπτά ζέσταμα, ειδικά αν έχεις αρκετές να ψήσεις.

  • Like 1
(edited)
23 minutes ago, Olianna said:

Ο τύπος από το mypizza project αναφέρει οτι με το μαντέμι θέλει 6-8 λεπτά ψήσιμο η πίτσα.. Δεν είδα πουθενά να λέει 45 λεπτά.
Πάω να κοιτάξω πάλι.. :huh:

Αν δεις ενα βιντεο που ειναι καλεσμενος σε μια πρωινη εκπομπη λεει οτι πρεπει σε οικιακο φουρνο 45 λεπτα προθερμανση στη μεγιστη θερμοκρασια και στη πανω πανω σχαρα να ζεσταθει καλα η μαντεμενια πλακα.

 

 

Έγινε επεξεργασία από xkabamarux
  • Like 1
20 hours ago, Olianna said:

Πίτσα είχε σήμερα το μενού. 
Η πρώτη ήταν ιδέα παρμένη από ένα βίντεο που είδα στο fb.  Pizza Pin Wheels - Twisted
Η άλλη, κλασσική πίτσα στο ταψάκι.

20161003_213321.jpg

 

Εγώ πάντως θα το πω παιδιά, η πίτσα είναι παραψημένη. Θα την προτιμούσα λιγότερο καμμένη στα άκρα. Εκτός και αν είναι λάθος το white balance της φωτογραφίας και την αδικεί.

Μόλις τώρα, το μέλος PetrosD έγραψε:

 

Εγώ πάντως θα το πω παιδιά, η πίτσα είναι παραψημένη. Θα την προτιμούσα λιγότερο καμμένη στα άκρα. Εκτός και αν είναι λάθος το white balance της φωτογραφίας και την αδικεί.

Καλά, είναι πολύ πιθανό να ήταν λάθος οι ρυθμίσεις μιας και η κάμερα του κινητού ήταν ρυθμισμένη στο αυτόματο.
Πέρα από αυτό, εγώ είμαι υπέρ του παραψημένου σε όλα τα φαγητά που περιέχουν τυριά ή κρέας. Το ζυμάρι ήταν ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι ψημένο, τα τυράκια άρπαξαν λίγο, αλλά εμένα δε με χάλασε καθόλου, το αντίθετο :)

  • Like 1
(edited)

Μελιτζανες με πιπεριες κερατο.

 

Κοβουμε τις μελιτζανες μικρα κομματακια, τις πιπεριες λιγο μεγαλυτερα. Κρεμμυδια 2 μετρια. Τα κοβουμε και αυτα. Τα σωταρουμε με ελαχιστο ελαιολαδο στη κατσαρολα 5 λεπτα σε μετρια φωτια. Μετα ριχνουμε νερο, αλατι, πιπερι καγιεν (το καυτερο), ντοματα σε χυμο (λιγο) και 3 κουταλιες ατζικα (μια αναζητηση στο google θα σας δειξει τι και πως και που). Βραζουμε αναλογα ποσο ζωντανα τα θελουμε. Το τελικο αποτελεσμα θα πρεπει να μην εχει πολλα υγρα. Σερβιρεται με μπολικη φετα και μοσχαρισια μπιφτεκια φουρνου.

 

Καλη ορεξη. Οποιος το δοκιμασει και θυμηθει ας βαλει φωτο και ας μας πει τη γνωμη του.

Έγινε επεξεργασία από xkabamarux
3 minutes ago, Olianna said:

Καλά, είναι πολύ πιθανό να ήταν λάθος οι ρυθμίσεις μιας και η κάμερα του κινητού ήταν ρυθμισμένη στο αυτόματο.
Πέρα από αυτό, εγώ είμαι υπέρ του παραψημένου σε όλα τα φαγητά που περιέχουν τυριά ή κρέας. Το ζυμάρι ήταν ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι ψημένο, τα τυράκια άρπαξαν λίγο, αλλά εμένα δε με χάλασε καθόλου, το αντίθετο :)

 

Για το ζυμάρι σε πιστεύω. Επίσης συμφωνείς και εσύ μαζί μου ότι τα τυράκια άρπαξαν λίγο.

 

Όμως θα διαφωνήσω στο παραψημένο για τα κρέατα. Πχ. η χοιρινή μπριζόλα δεν μου αρέσει παραψημένη και σήμερα που έκανα σολομό, πάλι δεν τον έψησα πολύ, γιατί σκληραίνει.

Βρε όπως προτιμάει κανείς θα βάζει στο πιάτο του το φαί.

καλοψημένη τη θέλει η κοπέλα καλοψημένη θα τη κάνει.

 

Δηλαδή εγώ που τρώω σχεδόν ωμή τη μοσχαρίσια και εσείς κάνετε μπλιαχ θα σας ρωτήσω πριν? :p 

πριν 1 λεπτό, το μέλος PetrosD έγραψε:

Όμως θα διαφωνήσω στο παραψημένο για τα κρέατα

 

  • Like 3

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.