Jump to content



Recommended Posts

Ε αν βάλεις χοντρικά το 50% με 9 θερμίδες ανά γραμμάριο (βούτυρο) και το 50% με 4 θερμίδες ανά γραμμάριο (αλεύρι, ζάχαρη, ...) βγάζεις μ.ο. 6.5... ζύγισέ τους και δες. ;)

Οι θερμίδες είναι προ ψησίματος; Μετά το ψήσιμο, αυτές παραμένουν ίδιες ή μεταββάλονται και πώς;

 

:p:nerd:

Μάγκες first world problem.

Είμαι China Town και δεν ξέρω ποιο cuisine να διαλεξω

Κάποιος κάποια στιγμή είχε ποστάρει ένα site με λοβούς βανιλιας σε καλή τιμή. Θυμάται κανείς το λινκ;

Το οτι υπαρχουν official κινεζικα και καντονεζικα (για τη γλωσσα λεω) το ηξερα, το οτι παιζει και διαφορα στο φαγητο, οχι

Εδω στο China Town έχει κινέζικα (από mandarin μεριά) και καντονεζικα (κινέζικα) εστιατόρια. Νομίζω έχουν διάφορες αλλά εγώ που είμαι Ευρωπαίος, χρειάζεται να πάω 100 φορες στο καθένα για να τις εντοπίσω. Ζήτημα να έχω πάει 4-5 φορες συνολικά σε κινέζικα.

Δεν ξέρω να σου πω στάνταρ διαφορές αλλά νομίζω τα Cantonese είναι πιο πικαντικα. Από ότι έχω καταλάβει, η κουζίνα τους έχει διαφορές και ομοιότητες, σαν να συγκρίνουμε μουσακά με παστίτσιο.

Βελιγράδι, εστιατόριο Madera.

Έχουμε γελάσει πολύ με τις τιμές στο Βελιγράδι. 4 άτομα σε ένα από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Σερβίας, με 1 μπουκάλι ροζέ κρασί, 7 πιάτα ορεκτικά, 4 κυρίως, 3 γλυκά, 100€. Και φύγαμε σε φάση, ότι μην με ακουμπάτε θα εκραγώ από το φαί. Στην Ελλάδα σε αντίστοιχη περίπτωση θα ήθελες χαλαρά ένα 250άρι. Στο Όσλο δεν το συζητάω πόσα θα ήθελες για κάτι αντίστοιχο. Το T-bone που έφαγα χθες, ήταν το πιο ακριβό πιάτο απ'όλα, 16€.

Αυτό έγινε χθες, σε εστιατόριο από τα πάρα πολύ ακριβά, το οποίο το τραπέζι είναι μόνο με κράτηση κτλ.

 

Να αναφέρω πως η ποιότητα του κρέατος τους σε όλες τις παραλλαγές, από χοιρινό, αρνί, μοσχάρι κτλ είναι κατά πολύ ανώτερο από τα ελληνικά.

Γενικά η Σερβία είναι πολύ φθηνή σε σχέση με την Ελλάδα για διακοπές (κάτω από 50% οι τιμές) σε όλα, οι άνθρωποι πολύ φιλικοί, ειδικά με τους Έλληνες, γιατί μας έχουν ιδιαίτερη συμπάθεια και φυσικά έχουμε δει πολλούς Έλληνες εδώ είτε φοιτητές, είτε τουρίστες.

Το Βελιγράδι σαν πόλη δεν έχει να δεις τίποτα, αλλά συστήνεται ανεπιφύλακτα για διακοπές χαλάρωσης. Σαν λαός είναι ίδιοι με εμάς.

  • Like 7
(edited)

Ρε επίτηδες το κάνεις?

Έχω αρχίσει τελευταία και αναπολω ελληνικό σουβλάκι.

Κι εσύ έρχεσαι και μας λες ότι αυτό το τούμπανο κομμάτι είναι ανώτερο ποιοτικά από το ελληνικό?

Ξέρεις αν κάνουν ντελιβερι διεθνώς?

Έγινε επεξεργασία από Guest

@eXhale

είσαι επικίνδυνος, καλή χώνεψη, τι τυρί έχεις βάλει; Από κάτω υπάρχει κάποιο λουκάνικο/σουτζούκι ή δε βλέπω καλά; 

  • Like 1

@eXhale

είσαι επικίνδυνος, καλή χώνεψη, τι τυρί έχεις βάλει; Από κάτω υπάρχει κάποιο λουκάνικο/σουτζούκι ή δε βλέπω καλά; 

Gouda,σωστος εχει μπει σουτζουκι ανα σημεια.

  • Like 1

@eXhale

είσαι επικίνδυνος, καλή χώνεψη, τι τυρί έχεις βάλει; Από κάτω υπάρχει κάποιο λουκάνικο/σουτζούκι ή δε βλέπω καλά; 

κόβει το μάτι σου βλέπω :p

  • Like 1

όχι όσο παλιότερα αλλά μη χειρότερα να λέμε. Το σουτζούκι πολύ καλή επιλογή ειδικά αν είναι καλής ποιότητας, το γκάουντα για πίτσα δεν είναι της προτίμησής μου όμως.

  • Like 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.