Jump to content



Recommended Posts

Ε αυτο μου ζητησανε κατι Γαλλοι που περιμένω αυτες τις μερες τι να κανω;  λολ

 

 

  • Like 2
πριν 2 ώρες, το μέλος deninho έγραψε:

είναι βαρύ φαγητό ρε συ

Ε καλά τώρα Βαρύ ! ! !

Αλλά άμα θέλεις να είναι πιο ελαφρύ το φτιάχνεις με σουτζούκι! !

Εγγυημένο αποτέλεσμα ! :amen::rip:                   

:p

 

  • Like 2

Αγάπη δυστυχώς είναι ένα φαγητό που δεν το πολυτρώμε ούτε και έξω και σίγουρα δεν το μαγειρεύουμε!

Όχι γιατί δεν μας αρέσει, -κάθε άλλο! - αλλά γιατί είναι όπως είπαμε βαρύ! :)

Έτσι, πέρα από κάποιες ελαφρές παραλλαγές (σάλτσα ντομάτας με πιπεριές και κομμάτια λουκάνικο), ορίτζιναλ  δοκιμασμένη συνταγή δεν έχω! :(

Αλλά θα ρωτήσω και θα μάθω ! :)

 

Μεχρι τη Πεμπτη θα περιμενω μετα θα βαλω ντομάτα πιπερια και λουκακινο κ ο θεος βοηθος χαχαχα

 

Σημερα ειχαμε μοσχαρακι παντως :)

 

IMG_20160724_135658.jpg

  • Like 5
(edited)
11 minutes ago, GFFermari said:

chicken-gif-cook-sandbox-653263.gif

 

Funny-Cooking-Gif.gif

 

Χαχαχα!! Όχι κι έτσι! Πάντως το 75% των γευμάτων μου είναι ψητό ή βραστό κοτόπουλο... Τα τηγανιτά τα αποφεύγω.

Έγινε επεξεργασία από PetrosD
  • Like 1
1 hour ago, karmen1983 said:

Ολο λογια ειστε και απο συνταγες τπτ :p

 

 

47 minutes ago, karmen1983 said:

Μεχρι τη Πεμπτη θα περιμενω μετα θα βαλω ντομάτα πιπερια και λουκακινο κ ο θεος βοηθος χαχαχα

 

Λουκάνικο: κομμένο σε ροδέλες

Ντομάτα: την περνάς από το μπλέντερ -> σαλτσούλα

Πιπεριές, άλλοι λένε κέρατο άλλοι δε λένε κάτι συγκεκριμένο. Ακολουθώ τους δεύτερους για δε γουστάρουμε τα κέρατα :p Αφαιρώ κοτσάνι και σπόρια και την κόβω στα 4.

 

μαλακώνεις τις πιπεριές, είτε στο τηγάνι είτε βράζοντάς τες.

Βάζεις το λουκάνικο στο τηγάνι -με λάδι- να ψηθεί.

Προσθέτεις τις πιπεριές και τη σάλτσα.

αφήνεις να μαγειρευτεί και να δέσει

Σερβίρεις

Τρώτε

Πάτε για χώνεψη :p

 

Αλάτι, Πιπέρι, Σκόρδο ανάλογα με τη γέυση σου

 

Κοίτα να δεις που βρήκα τι θα φτιάξω την Τρίτη :hehe:

  • Like 5

Τίπ: βγάλε την μεμβράνη/φλούδα γιατί μερικούς τους ενοχλεί. (Προσωπικά τρώω και τα κουκούτσια από τις πιπεριές! :hehe:)

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Like 1
(edited)
11 hours ago, karmen1983 said:

Ολο λογια ειστε και απο συνταγες τπτ :p

https://www.sintagespareas.gr/sintages/to-spetsofai-tis-xaroulas.html

Θεωρώ πως είναι η πιο σωστή.

Tips:

1. Όπως έγραψε και ο panos444 καλό είναι να μην βάλεις φλούδα ή και σπόρια από ντομάτες.

Προσωπικά τις κόβω στα δύο, τις πιέζω να βγουν τα σπόρια και τις τρίβω στον τρίφτη.

2. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρεις λουκάνικο της προκοπής.

Τα έτοιμα του εμπορίου είναι gtpk. Να προτιμήσεις λουκάνικα που δεν έχουν πάπρικα.

3. Η μόνη μου ένσταση στην παραπάνω συνταγή είναι σάλτσα που θα την ήθελα λίγο πιο δεμένη.

 

Έγινε επεξεργασία από Highlander
  • Like 1
On 23/7/2016 at 10:20 PM, astrolabos said:

Πίτσα με τυρί κοτόπουλο πιπεριά και τοματινι και στη κρουστά μεσα, λουκάνικο Φρανκφούρτης και κεφαλογραβιέρα Μετσόβου. 

 

20160723_183045741_iOS.jpg

Αυτο το λουκάνικο με την κεφαλογραβιέρα στην κρούστα με αποτελείωσε. 

On 23/7/2016 at 9:48 PM, karmen1983 said:

Παιδες οποιος εχει δοκιμασμενη συνταγη για σπετσοφαι ας την αφησει πλζ :)

 

Αν δεν κανω λαθος το αυθεντικο εχει μονο ντοματα λουκανικο και πιπεριά. Αλλα ειμαι ανοικτή σε προτασεις

 

Σωστά μόνο λουκάνικο ντομάτα και πιπεριά κέρατο. Τηγανίζεις πιπεριές και μαγειρεύεις το λουκάνικο σε ένα άλλο τηγάνι ή κατσαρόλα. Στο τηγάνι που θα έχεις το λουκάνικο αφού το αφαιρέσεις θα ρίξεις την τριμμένη ντομάτα  με αλάτι και λίγο πιπέρι. Μόλις αρχίσει και δένει η σάλτσα ρίχνεις για λίγο τις πιπεριές και τα λουκάνικα και σερβίρεις.Από αυτές που είδα του μαμαλάκη  είναι πιο κοντά στο αυθεντικό..Ούτε σκόρδα ούτε κρεμμύδια. Επίσης μπορείς άμα θέλεις  να το κάνεις πικάντικο είτε με καυτερή πιπεριά είτε με μπούκοβο βέβαια τώρα είναι και καλοκαίρι οπότε δεν ξέρω.. Παραλαγές υπάρχουν πολλές και με σκόρδο και με φέτα και με μελιτζάνες όλες είναι ωραίες.

  • Like 2
πριν 3 ώρες, το μέλος Highlander έγραψε:

1. Όπως έγραψε και ο panos444 καλό είναι να μην βάλεις φλούδα ή και σπόρια από ντομάτες.

Προσωπικά τις κόβω στα δύο, τις πιέζω να βγουν τα σπόρια και τις τρίβω στον τρίφτη.

Αν δε θές φλούδα και σπόρια, τότε πάρε πομοντόρια

Το είχα φτιάξει μέρες τώρα, αλλά δεν είχα ανεβάσει φωτό.

Βρήκαμε ένα "asian market" και πουλάνε φύλλο κρούστας. Οπότε, αφού το Κοσμικόν μας πέφτει λίγο μακρυά, είπα να το κάνω εγώ.

Μόλις βγήκε από το φούρνο και περιμένουμε να ρουφήξει το σιρόπι.

Τέλειο δεν ήταν, πρώτη φορά το έκανα, αλλά είχε εξαφανιστεί (φάγαμε και μοιράσαμε) σε 3 μέρες.

Επόμενη προσπάθεια, κουρκουμπίνα.

 

13754167_10154264811336668_7075186352216931484_n.jpg

  • Like 7

Το έκανες μετη συνταγή της παρέας που το είχα κάνει κι εγώ; Εδώ στη Γερμανία βρήκα φύλλο κρούστας Κανάκι.

27 minutes ago, PetrosD said:

Το έκανες μετη συνταγή της παρέας που το είχα κάνει κι εγώ; Εδώ στη Γερμανία βρήκα φύλλο κρούστας Κανάκι.

Περίπου. Έκανα μια μίξη "Συνταγή της παρέας" + "Πετρετζίκη", βάζοντας και τη δική μου πινελιά.

Ήθελα λιγότερο λεμόνι στη γεύση, οπότε όταν το κάνω ξανά, θα βάλω το μισό.

Επίσης, δε βάζω ποτέ βανίλλια σκόνη, ή σταγόνες, βάζω πάντα κλωναράκι στο γάλα που βράζει.

Εκεί, έχεις τις καλύτερες βανίλλιες του πλανήτη!

http://madavanilla.de

  • Like 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.